PROJEK AMAL 'MEMBERI'

10:58 PG

PROJEK AMAL 'MEMBERI'
 

 
Ini adalah pemberian kedua dari el sekeluarga. Yang pertama tu tak ingat bila tapi tahun ini jugaklah.
Alhamdulilah banyak jugalah barang2 keperluan dari baju orang dewasa hingga ke baby, baju sekolah, barang mainan dan kasut yang tak boleh pakai dapat diberikan kepada yang memerlukan. 

  
Cuma kecewa sikit sebab ada 1 kotak buku2 sekolah/rujukan/latihan dan beg sekolah tak dapat diberikan sebab kereta dah penuh ngan barang2. Kalau 2 orang budak tu (si kakak2) tak join bolehlah angkut sekali. Tapi apakan daya, dua orang budak tu kang merajuk lak, buat muncung 1 depa susah lak nak pujuk. Lagipun bagus diorg ni ikut serta bolehlah join sesi derma tu sekali.


Bila tanya "mama..mama nak wat apa ngan barang2 ni semua?Ha ni untuk sedekah pada orang2 yang memerlukan..lagipun kita dah tak pakai semua ni. Seronok bila diorang ni pun angkut sekali barang2 ni untuk diberikan pada penganjur projek amal ini

Projek 'MEMBERI' telah diadakan di Masjid Abdul Fahim Bertam, Penang
 


Semoga sedikit sumbangan dan pemberian ini dapat mengembirakan kepada yang memerlukan. Alhamdulilah. Harapan El ada lagi lah projek yang ke3 dan diminta pihak penganjur bolehlah dilanjutkan tempoh pemberian tu sebab 2 hari (Sabtu & Ahad) memang tak boleh nak pergi. Kalau buat 2x Sabtu Ahad ha boleh set time ekekeke

You Might Also Like

11 uols awesome

  1. ALhamdulillah.. Zaf pun sempat singgah sana hari Sabtu tu..

    Banyak gila barang sampai penuh satu boot

    BalasPadam
  2. Bagus adaprojek macam ni, sekurang kurangnya dapat meringankan beban mereka yang memerlukan :)

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah.. Penuh bonet ha..
    Next kalau ada lagi roger Maira gak na ;)

    BalasPadam
  4. yg 1st ritu awal thn...yg 2nd x p pon pdhl dh asing dh 1 beg plastic besar...huhuhu....tlupa nk bawa ms turun p kenduri...

    BalasPadam
  5. Tangan yang memberi lebih baik dari yg menerima. Salam jumaat El. 😀

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah.. ohsem lah kak el.. bagus kalau banyak lagi tempat buat macam nie..

    BalasPadam
  7. alhmdulilah, baiknya kalau ada proek amal mcm ni kan

    BalasPadam
  8. Alhamdulilah. lepas ni tau dah mana tempat nak serahkan barang2 ni semua.

    BalasPadam