Rabu, 16 November 2016

SUPERMOON 2016

SUPERMOON 2016

Supermoon adalah kedudukan bulan berada paling hampir dengan bumi sejak 68 tahun lalu dan tidak akan sehampir ini dengan bumi lagi sehinggalah November 2034. Apabila dilihat dengan mata kasar bulan akan kelihatan 14 peratus lebih besar dan 30 peratus lebih cerah berbanding hari biasa walaupun saiz sebenarnya masih sama






El pun sempat gak lah tengok si supermoon ni..carilah manalah dia menyorok..weols anak beranak pakat bising satu umah...last2 jumpa dia betul2 atas bumbung rumah kami. SubhanAllah segala pujian bagiNya. Cerah sedunialah kita hari tu ye.

Akan muncul pada tahun 2034?ermm ntah ada lagi ke idok..semoga panjang umur amin

16 ulasan:

  1. Subhanallah cantiknye el. Dari rumah sue x nampak. Tumpang tengok gmbr yg kwn2 share je lah.

    BalasPadam
  2. aamiin.. ciktie pun sempat snap 1/2 gambar supermoon malam tu. tak sempat share je lagi

    BalasPadam
  3. Allahuakbar... indahnya kejadian alam ciptaaNya...

    BalasPadam
  4. Subhanallah. Cantik. Siqah tak berpeluang tengok supermoon. Tengok gambar rakan blogger jela nampaknya. Insyallah, semoga panjang umur kita..

    BalasPadam
  5. Ini baru betul, kalau dalam fb tu besarnya mengalahkan matahari. Haha

    BalasPadam
  6. tak berpeluang tengok... tdoq awaiii

    BalasPadam
  7. subhanallah.... DN xberpeluang tengok supermoon haritu...

    BalasPadam
  8. Subhanallah indahnya ciptaan Allah S.W.T.
    Mrs. A tak dapat tengok, time tu tempat Mrs. A hujan.

    BalasPadam
  9. kt umah kami x nmpk...lindung awan

    BalasPadam
  10. Memang cantik Supermoon malam tu tapi tak berpeluang nak lihat dengan mata sendiri sebab berawan malam tu...

    BalasPadam
  11. mmg terang benderang je mlm tu kan El

    BalasPadam
  12. masa hari kejadian ktorang pakat lupa. tapi dua hari lepas tu keluar malam ternampak bulan cantikkkk sangat. memang besar dan boleh tengok corak2 dalam bulan tu. cantik sangat sangat. mungkin masa tu dia dah nak menjauh kot kan. dapat la peluang tengok hujung2

    BalasPadam
  13. Reen sedih.. Kecewa.. Putus cinta. Tak dapat tengok supermoon.. Awan melindungi supermoon. :(

    BalasPadam
  14. Tempat Sha ujan.. x dapek nak tgk Supermoon..

    BalasPadam