Rabu, 9 November 2016

PROGRAM TELEMATCH DI MONKEY BEACH PENANG

PROGRAM TELEMATCH DI MONKEY BEACH PENANG

Program: Telematch
Peserta: 70 orang dari Masterjaya Kuala Lumpur
Tempat : Taman Negara Pulau Pinang dan Monkey Beach

Alhamdulilah ini program kedua yang El join selepas program explorace hari tu. 

Antara aktiviti pertama adalah menaiki bot dari Taman Negara ke Monkey Beach. Di sana ada 4 games telah disediakan utk menguji minda dan kerjasama antara ahli pasukan.

Walaupun cuaca tidak mengizinkan, hujan lebat..hujan datang dan pergi namun aktiviti tetap diteruskan. Semua peserta sangat sporting dan enjoy dari peserta kecil sampailah yang dah veteran. Ai is kagum dgn diorg. Semangat sungguh.


Menunggu ketibaan peserta dari Kuala Lumpur



Peserta telah sampai di Georgetown City Hotel. Pekena lunch dulu sebelum memulakan aktiviti 


3 orang penting dalam program ni Miss Nonie (cik bos kami) Farah dan me (client ingat weols anak dara duk satu rumah ok hehe)
 

Ketibaan peserta di Taman Negara Pulau Pinang 



 1st time sampai sini



Peserta diminta untuk membuat kumpulan


Peserta diberi taklimat sebelum menaiki bot ke Monkey Beach



En shah abang ranjer memberi arahan untuk naik bot. Pastikan memakai life jaket ye


Cuaca sangat gelap menandakan bila-bila je akan turun. Tapi view sangatlahhh cantikkk subhanallah


Ok sedia meluncur


El naik bot yang kedua last. Time tu hujan dah turun lebat. Subhanallah ombak kuat..abis basah..berzikir jelah dlm bot tu..tapi seronok and adventures sgt..nasib ada abg2 ranjer yg dah expert bab2 gini..so iols pun rasa selamat and enjoy the trip


Alhamdulilah dah selamat sampai..mana perginya monkey2 ni haha..kami dah sampai xmau sambut ka kui3x


Tenang je kat Monkey Beach ni..laut pun bergelora almaklumlah baru lepas hujan


Peserta buat stretching dulu..time ni hujan turun..peserta semua sporting still teruskan aktiviti



 Peserta dah mula excited nak tahu apakah games yg bakal diorg buat


 Team leader tgh kusyuk dgr arahan 

   
Peserta dah ready tapi kita massage dulu haha


 Games 1 
kena bawa tali di badan tanpa jatuh ketanah hanya mengunakan anggota badan..tangan berpegangan xboleh lepas..haha

  
Games 2
Bawa getah ikat dengan mengunakan straw. Sapa team yg byk kumpul getah dia menang



 Games 3
Periuk api..silap langkah kena bom. Kena fokus dan follow instruction. Memang ada yang hilang sabar tau sebab x fokuslah tu..balik2 pijak periuk api yang sama hahaha



 Games 4
Isi air dalam paip yang berlubang sampai keluar bola pingpong.
Org bawah lah naya abis basah tapi diorg tetap cool and happening sgt..sangat2 supportive tau

 

 Bersama org kuat event..tq non jemput ai
Weols pun abis basah kuyup tapi still beri komitmen dan semangat pada peserta


 Bersama abg2 ranjer yg friendly kelakar dan sporting..games semua best2 tq semua


 Sampai ke malam event ni..tapi we had a great time yaw

  
Pemenangnya team no.2 yeayyy congrat...tapi uols semua pemenang sebab sgt2 team work..supportive..sporting. xdak hal bro haha.

 

 Last but not least teman peserta dan client makan malam pulak..aje nak tolakk kan..hihi

 Alhamdulilah semua dipermudahkan dan mendapat feedback yg sangatt positif.

Tahniah kepada semua peserta dan terima kasih kepada semua yg menjayakan program ini. Jumpa lagi insyallah di program akan datang.

Ok yang berminat untuk mendapat khidmat team building, program telematch, seminar, family day atau sebarang event bolehlah hubungi Miss Nonie 019-4714700

8 ulasan: