Khamis, 6 Oktober 2016

TEMPAT MAKAN BEST DI PENANG SUSHI HALAL | SO SUSHI



  TEMPAT MAKAN BEST DI PENANG
MAKAN SUSHI HALAL DI
 SO SUSHI  

Ada yang makan sushi tak?
Kalau minat boleh try So Sushi 100 halal ok
El dulu ni manalah makan sushi ni. Tapi bila cuba sekali eh kena ngan tekak pulak. Tapi tak pernah mkn Sushi King tu ok. Selalu teringin nak makan sushi ni pergi beli kat JJ atau Tesco je. Lagipun El sorang je mkn..en. shumi ngan anak2 memang tak lah

So one day ntah kenapa teringin nak try sushi kat So Sushi. So ajaklah my friend yang hantu Sushi mkn tenghari kat situ. Dia pun laju je on hahaha.



So Sushi ni betul2 terletak di tepi jalan menghala ke Bayan Lepas Penang Airport.



Dikendalikan oleh sis Joyce. Cafe Sushinya sgtlah comel dan sgtlah homely ok






Uols boleh pilih nak makan ala-carte atau pun set. Jom tengok apa yang kami order hehe


Welcome appetizer (scallop dan mushroom soup)
Iols mmg suka minum oishi green tea kaler hijau


Tuna Mayo dan Chuka Hotate


Unagi (belut import dari Jepun)


Smoked duck Maki (itik salai dengan chicken ham, kanestick dan japanese cucumber
makan dengan wasabe dan jeruk halia


 Chicken soba


Scallop grill 
 

Sangat memuaskan perut kami. Jenuh gak lah nak perabis. Terima kasih mokcik Murni temankan tok. Terima kasih sis Joyce yang melayan kerenah kami.

Ok yang xpernah mkn sushi dan xsuka sushi.. uols boleh je try menu selain sushi. Macam2 pilihan menu ada..set nasi goreng, tempura, mee, mcm2lah hehe. Uols boleh tengok menu2 So Sushi di facebook link di bawah ni ye
  


9 ulasan:

  1. Apa rasa la makanan jepun ni el? Pernah try nasi yang balut dgn apa ntah, wasabi dan apa ntah, tak kena la dengan tekak den ni. Ahaks....

    BalasPadam
  2. Apa rasa la makanan jepun ni el? Pernah try nasi yang balut dgn apa ntah, wasabi dan apa ntah, tak kena la dengan tekak den ni. Ahaks....

    BalasPadam
  3. oohoiiii
    smoke duck maki dengan chicken soba tu mengiurkan

    BalasPadam
  4. memang sedap lahai..jom next trip hangkut PBU sekali

    BalasPadam
  5. Zaf geng ngan en.shumi dan anak2 kak el.. hahaha

    BalasPadam
  6. Nampak menyelerakan!! Siqah kalau sushi hanya makan di Sushi King je selalu. Kalau ke Penang, boleh singgah sini juga :)

    BalasPadam
  7. Sedapnya.. Meleleh air liur nengok gambar2 kak el..

    BalasPadam
  8. Wow bestnya... klu ke sana mmg kena singgah ke sini ni... thanks sharing el :)

    BalasPadam