Rabu, 5 Oktober 2016

PROGRAM EXPLORACE DAN FLASHMOB



 EXPLORACE DAH FLASHMOB 

Pada 21/9/16 yang lepas, iols melibatkan diri sebagai Fasilitator dalam event Explorace untuk student2 politeknik. Event ni handle by kawan iols (Nonie & Farah). So dia minta iols jadi salah sorg fasi dlm event tu. Dah lama x join event2 ini sejak dah berhenti belajar jadi student haha. Excited bukan main sampai amik cuti ok hahaha lgpun byk aktiviti yang menarik disediakan untuk student2 ni.

Terdapat 9 politeknik yang terlibat antaranya dari Shah Alam, Kota Bharu, Muadzam Shah, Balik Pulau, Seberang Perai, Arau Perlis dan Selangor
 

Hakak Fasi berwefie dulu sebelum start event ahaks

Task 1
Venue: Feri Terminal Butterworth
Task: 1 (Selesaikan shoduku)

 
 
  

Task 2
Venue: Atas Ferry (Butterworth-Pulau Pinang)
Task 2: Setiap kumpulan ditugaskan untuk membuat 1 flashmob selama 1 minit
(Sementara menunggu ketibaan feri, setiap kumpulan diberi masa untuk kareograf step flashmob)





  

Task 3
Venue: Penang Ferry Termina
Task : Turun dari Ferry terus mencari abang bertopeng untuk task 3. Selesaikan task 3, pass task tersebut kepada kakak bertopi hijau. Dan kemudian menaiki beca untuk pergi ke dewan berkumpul di sana




Task 4
Venue: Dewan Belia Lebuh Acheh
Task: Boria Lagu Nasi Kandar (ikut kreativiti kumpulan) dengan rentak lagu Untuk Dia

 

Task 5
Venue: Dewan Belia Lebuh Acheh 
Task: Misteri Pulau Pinang (menyelesaikan puzzle secara berkumpulan)



Task 6
Venue : Dewan Belia Lebuh Acheh
Task: Selfie paling kreatif



Paling happening Task Flashmob tu..student semua sporting habis hehehe. Alhamdulilah event ini berjalan dengan lancar sekali. Budak2 pun enjoy dengan aktiviti yang kami sediakan.

Selepas event, hakak2 fasi nak lepas gian plak weewittt hehe


Pengalaman yang best dan manis hehe. So yang paling best diorg nak jadikan event ini sebagai aktiviti tahunan..Yeayyy alhamdulilah seronok dpt feedback yang baik dari pihak sana. Thanks gais Farah, Nonie, Sifu Diana dan Pak Long :) U gais mmg rock!!

11 ulasan:

  1. wow mengimbau balik zaman student dulu2 nih.
    Menarik jadi fasi ni, mcm2 ragam student boleh kita tengok.

    BalasPadam
  2. flashmob tu apa? hahah... nampak ketinggalan beno..

    BalasPadam
  3. Meriahnya..
    Teringat pulak akak jadi fasi jugak dulu2

    BalasPadam
  4. Yang flashmob tu yang tak menahan..
    Sporting habis bebudak nie..
    Bagus..

    BalasPadam
  5. wah jadi fasi gitu.. apapun memang sporting budak2 nih..

    BalasPadam
  6. bestnyer..lain kali nak join gak ler..kikiki

    BalasPadam
  7. taaaabiikkkk la uols
    aktip bebenor sekarang ni
    makin selim melim laaaaaa

    BalasPadam
  8. Hebat acara mcm ni... mmg seronok sgt klu dpt join.. best2.. :) :)

    BalasPadam