Sabtu, 15 Oktober 2016

HIKING BUKIT JAMBUL PENANG | KENANGAN 11 TAHUN YANG LALU

HIKING BUKIT JAMBUL PENANG
Kenangan 11 tahun yang mengusik jiwa 
  
Fuh kalau diingatkan kenangan weols bercinta dulu sure 44malam x abis ewahh hehe
kenangan yang paling tak dapat dilupakan bila sama2 hiking Bukit Jambul 11 tahun yang lalu
Wow 11 tahun kut lamanya x panjat bukit mau kejung urat2 ni. En. shumi iols ni masa bujang selalu lah pi hiking kat Bukit Jambul tu..masa berchenta dengan dia, dialah ajak iols pi panjat bukit jambul tu

Mula2 tu en. shumi iols lah cabar suh panjat bukit, dia tengok bini dia nak slim down ha cer panjat bukit mau berkilo2 kalori tu terbako katanya..ok cabaran disahut even hati dah dup dap dup dap boleh ke iols ni huhu

So rabu lepas lepas balik keje terus en. shumi dan iols merempit ke bukit jambul
bila sampai situ memang mengamit kenangan..huhu
Sebelum tu warming out dulu kasi urat2 otot longgar..kerisauan memuncak dah..boleh ke iols panjat ni haha, en. shumi buat relax2 je huh


Pendakian bermula


Untuk ke starting point, uols kena daki jalan tar ni dulu ok. Hat ni lah paling susah nak daki tau. Dia punya curam tu boleh kasi semput ok. Nak x nak kena jugaklah lalu sini 

 


 Ok dah sampai starting point. Ok kita tengok sape yang semput, sapa yang kuat hahaha



 Perjalanan untuk sampai ke puncak dalam 15-20 minit ja bagi mereka yang dah biasalah kan. So macam weols ni 11 tahun sekali kut datang sini..rasa2nya bape minit nak sampai haha..mujurlah stamina dah kuat sebab banyak exercise sebelum ni. So iols amik masa 30 minit untuk sampai ke puncak huhu. En. shumi dah pancit tengah jalan, dia suruh iols teruskan x payah tunggu dia hihi

  
Take a break jap..amik napas..fuhh kalau pergi keje xmau pulak nak naik tangga...manja sgt naik lift..ha semput gak lah panjat tangga bukit ni. Iols tengok ada hiking bape kali naik ntah..yang pi hiking tu plak kebykannya orang2 tua tau..kuat giler diorg ni siap angkat air botol 10kg tu..relax je diorg naik mcm jalan biasa je huhu 
 

 
Alhamdulilah yeayyy akhirnya weols dapat menawan bukit jambul hehe muka en. shumi penat sgt tu ha sian dia..tapi kami enjoyy sgt..dan kamilah yang paling havoc kat situ pokpekpokpek nak amik gambar..orang lain tengok je lah gelagat laki bini ni hahaha


 

Hahaha bini dia terlebih enjoy. Yelah 11 tahun kut baru nak panjat hihi yeayy berjaya. Congrat to myself. So, iols ni masih kuat lagi lah kan kan kan hahaha


View dari top hill Bukit Jambul


Boleh nampak Penang bridge

So dah cakap kat en. shumi, kalau weols ada free time nak pi panjat bukit lagi. Selain dapat bako kalori boleh eratkan hubungan kasih sayang kui3x

9 ulasan:

  1. syok laa berchenta panjat bukit..kami dulu berchenta panjat soping komplex ja

    BalasPadam
  2. lama nya tak pi bukit jambul El..
    Dulu2 puas tu main kat sana hehee

    BalasPadam
  3. penat sangat tu muka en.shumi Kak El.. tahniah Kak El !!!

    BalasPadam
  4. ala rindu nya gi sini ritu awal tahun je sempat hiking sini dgn kengkawan

    BalasPadam
  5. Gigih nyer la haiiiii.....bagus uolls~

    BalasPadam
  6. Wahhh rajinyaa kak El pi hiking hiking ni. Haha ! Nani ni memang taklah nak buat semua ni. Hahah. Takdek jiwa dengan benda benda adventure ni.

    BalasPadam
  7. seronok dapat mengimbau kenangan...saya ni adui lama tak mendaki...

    BalasPadam