Jumaat, 7 Oktober 2016

EXERCISE UNTUK KESIHATAN DAN TIPS KURUS

EXERCISE UNTUK KESIHATAN 
DAN TIPS KURUS

Sekarang el dah mula aktif bersenam
Ntah macam mana boleh rajin bersenam x tahulah
Ni maybe sejak lepas raya hari tu
bertekad nak slim down lah kunun kan
Yelah umur dah semakin meningkat
Stamina lak kureng
Badan kita ni nak pakai lama
Buat keje skit dah penat
Acaner tu kan
Lagi2 kita ni perempuan kenalah jaga penampilan 
 

Memang dah lama giler kut x bersenam, bersukan, exercise bagai
Exercise biasa2 tu adalah tapi tulah hangat2 tait ayam je lah (MALAS) satu hal kan haha
So el bertekadlah dengan berjoging dahulu
Mujur kat belakang rumah el ni ada kawasan perumahan, ada ramai jugalah jogger2 yang joging kat situ
Dan bermula dari haritulah el berjoging sampailah sekarang.
 


Apa rasa?Seronoklahhhhhhhhhhhh
Badan pun ringan dah sekarang. Mula2 tu mmglah sakit satu badan. Tapi once you dah mula jangan stop ok. Continue sampai bila2. Mind set tu penting.  En. shumi pun perasan dah makin kurus dan ramai yang tegur ada perubahan sekarang. Eh kau tak seronok ke..lagi seronok lah nak bersenam kan. Itu adalah satu semangat untuk teruskan perjuangan gitu hehehe


Selain berjoging el try pulak berbasikal. Ni pun semangat dari en. shumi. Dari basikal tu duk dalam stor ada baiknya el bawa dia pi jalan2 hahaha. Dah bertahun x naik basikal woii. Tapi memang seronok.



Sekarang dua benda ni je lah yang el buat. El buat ni pun time en. shumi cuti atau ada time free je el amik kesempatan untuk bersenam. Bolehlah dia jaga bebudak tu sekejap.

Ok tips el boleh kurus turun 10kg ni sebabnya x minum ais n tak makan nasi selama sebulan. Uols mampu?Bab2 pemakanan skrg juga el jaga Ok. Sekarang ni eat less carbo dan bersenam. Kadang2 je cheat day. Cheat day pun sebab ada makan free hahaha.

Ok pas ni nak pi panjat bukit. Bukit kenangan kau dan aku nama diberi hahaha. Bukit tu dah memanggil2 nama el sebab 11 taun lalu kenangan terlampau bersama en. shumi wakakaka. En. shumi cabar iols naik bukit tu. Kita tengok sape yang semput kui3x. Tunggu storynya tau :)


11 ulasan:

  1. Mmg bagus bersenam tu. Berdiet x makan nasi sue mmg tak boleh buat. Rela lg buat eat clean.

    BalasPadam
    Balasan
    1. eat clean makan modal..less carbo je mampu dan bersenam hehe
      dulu mmg iols jenis xleh x makan nasi
      tapi skrg ok je x makan
      tak semua orang boleh ikut dgn cara kita
      so the choice is yours

      Padam
  2. Suka berzumba rasa macam berlari sepadang.. hehehe
    Diet susah la kak el..

    BalasPadam
    Balasan
    1. zumba ada timing susah nak komit
      so kalau joging/basikal tu nak joging/basikal bila2 pun boleh..ada free time je terus buat..kalau susah diet mmg susahlah nak kurus kena kuat mental hehe terpulanglah masing2 punya karenah wakakaka

      Padam
  3. ekin nak diet susah,,, ibu mentua ekin dia tengok kita tak makan nasi gak mula fikir lain... banjir la jawabnya... huhuhuhu.. memang tak makan jadi sangat.. pernah buat dah dulu2 masa nak nikah hahahhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak cantik nak kurus apa saja untuk kecantikan untuk diri kita kena ada pengorbanan dan ada susahnya..x semua benda senang..macam k.el..mmg dulu susah nak buat semua tu..x makan nasi..nak diet..nak senam..nak itu ini..alasan xdak masa..xleh x makan nasi..ishh aku xleh diet..so skrg alhamdulilah k.el enjoy dengan perubahan yang k.el capai hari ini...

      k.el hang dah lain mcm je skrg hahaha mcm pakar kaunseling pakar jaga badan pulak kan hehe



      tok dah mcam pakar

      Padam
  4. Boleh lah ikut jejak kak el lepas ni. Hehe. Kasut sukan tu lama dah tak sarung. Hahah !
    p/s : Kak El yang sos char kuey teow hari tu akak boleh tengok dekat fb sos apai shah alam :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha sos tu yeayyy

      Gud luck dik nani

      Padam
  5. Aktiviti yg sgt bagus.. menarik dan mmg seronok... :) :)

    BalasPadam
  6. Wewit kak el...nnt pas pantang nk refer menu2 diet kak el la๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

    BalasPadam
  7. tahniah dah eksersais, saya ni bilalah lagi

    BalasPadam