Rabu, 28 September 2016

UNITED BUDDY BEARS PENANG DI ESPLANADE PADANG KOTA LAMA

UNITED BUDDY BEARS PENANG
DI ESPLANADE PADANG KOTA LAMA

United Buddy Bears Penang di Esplanade Padang Kota Lama telah pun berlangsung pada 31hb Ogos dan akan berakhir pada 30hb Oct 2016. Tapi el tengok masih ada lagi sampai semalam (3/10/16). So cepatlah uols datang ke Penang selagi bear2 ini ada hehe


1st time tengok Bear ni kat padang kota tu duk heran lah apa pulak event kali ni
tapi masa mula iols pergi tengok tu, diorg tengah siap2 deko2 patung2 bear tu
So sempatlah iols berposing dengan en. shumi


  
 

 


Then, after buat review di Muzium 3D Trick Art kat Padang Kota yg lalu, iols singgah sekejap kat Padang Kota sajalah bawa budak2 tu pergi tengok bear2 tu..masa tu pun belum siap lagi hahahaha

 

Then last week abah diorg plak bawa bebudak tu pergi sini lagi hahaha, iols lak time tu kena keje.
 


Untuk maklumat:

The Message: The Buddy Bears stand together “hand in hand”, symbolising the future vision of a peaceful world. Each bear stands for the people of the different countries and their culture, yet not for political systems.

Under this motto, the UNITED BUDDY BEARS promote living together in peace and harmony on their global tour. Around 140 Buddy Bears (each 2 m tall) represent as many countries recognised by the United Nations.

15 ulasan:

  1. Ada simbolik rupanya. Bkn saja2 je pameran bear ni ye rupanya.

    BalasPadam
  2. baru nih sempat posing kat patung dekat dengan stage depan tu jer.. malas nak jalan tengok semua.. apapun sempat laa berposing dengan patung terbaru yang dirasmikan oleh KM Penang pada hari tersebut..

    BalasPadam
  3. Uiiiimakkkkkk...
    Bestnya posing...
    Sonoknya el...
    Kat Ipoh deme x mo buat plak..
    Nak jgk posing.. ;)

    BalasPadam
  4. haritu ada p sambil temankan pokcik main pokemon go..tapi takdan nak selepie..tengah hari rembang panas terus takda mood

    BalasPadam
  5. qeling2 je tengok bear tu sebab ngah drive.. huk2

    BalasPadam
  6. dlu buddy bear ni ada kt pavilion..meriah juga

    BalasPadam
  7. igtkn ada 2 3 ekor ja...rupa2nya byk ka

    BalasPadam
  8. Best! Ada simbolik rupanya setiap buddy bear yang ada..

    BalasPadam
  9. Lama juga acara ni berlangsung.. seronok juga utk santai2 sekeluarga... menarik.. :)

    BalasPadam
  10. cantik tgk lukisan2 kt patung bear tu..

    BalasPadam
  11. cantik tgk lukisan2 kt patung bear tu..

    BalasPadam
  12. bestnya..budak2 sukalah k tmpat camni kan..

    BalasPadam
  13. syok kalau dapat peluk hahahaha

    BalasPadam
  14. Yeah.. United we stand..
    Go go Bear..

    BalasPadam