Jumaat, 23 September 2016

TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG| AUDI DREAM FARM

TEMPAT MENARIK 
DI PULAU PINANG
AUDI DREAM FARM BALIK PULAU
  
Kalau uols bercuti di Pulau Pinang, bolehlah singgah salah satu tempat menarik di Pulau Pinang iaitu
Audi Dream Farm yang terletak di Sungai Rusa, Balik Pulau, Pulau Pinang

Iols yang duk kat Pulau Pinang pun baru je tau kewujudan Audi Dream Farm ni
Ada kawan2 iols igt ni tempat parking kereta2 Audi..ok ini kelakar hahaha

So Ahad lepas, last kopek cuti sekolah
Anak2 iols dah bising
"mama..bosan lah duk rumah, jom jalan2"

Amboiiii kerlass anak2 iols kan kui3x
Yang x best tu, bila time2 iols cuti, en. shumi lak keje
So nak tak nak iols bw lak diorg jalan2


Sampai sesat ke Balik Pulau, terus singgah kat Audi Dream Farm ni
Audi Dream Farm ni macam mini zoo, ada kebun bunga dan tanaman sayuran. Disini juga ada binatang ternakan seperti ayam, itik, angsa, kambing, kuda, rusa, arnab, burung dan macam2 lagi.


Kanak2 paling seronok bila dapat bermain ngan binatang2 jinak ni kan..sambil2 tu diorg boleh belajar tentang haiwan, pokok2, dan bunga2an
Anak2 iols lagi lah pantang jumpa rabbit, siap dapat bagi makan lagi hehe
Seronok diorg dapat spend time kat Audi Dream Farm tu


Di sini juga ada disediakan makanan untuk diberikan kepada haiwan2 yang uols nak bagi makanlah..mcm kalau nak bg makan kambing..diorg provide susu botol RM5. Untuk rabbit kangkung RM5..untuk burung dedak RM5..semua makanan berharga RM5 hehe


Luas jugak farm ni..jenuh berpusing cantik sgt rusa tu


Paling best ada pokok bunga matahari..sikit punya byk kat situ..besar pun ye


Selain itu juga uols yang suka berbasikal di sini juga ada disediakan sewa basikal. Uols boleh berbasikal ke kawasan sawah padi sambil melihat keindahan dan menghirup udara yang nyaman gitew..so sape2 yang teringin nak naik basikal kat kampung kat sini uols boleh merasainya..
 



Ha ada guest house lagi..bolehlah uols nak stay sini merasai tinggal kat kampung bagi ayam itik makan n mandi kuda hehehe


Ada cafe jugak di situ..lepak2 minum and makan aiskrim



Di sini juga ada jual sayuran fresh dari farm diorg. 

So kalau uols nak bawa anak2 uols seronok sambil dapat belajar try bawa diorg kat sini. Sure diorg happy

Harga Tiket
Adult RM7
Kanak2 RM3 

11 ulasan:

  1. Wowww best tmpt nye nk msuk pn tiket murah jgk la

    BalasPadam
  2. murah ja nk masuk.. bole la bawak family...

    BalasPadam
  3. mcm menarik je tempat ni..sila ke blog saya..http://manbateri.blogspot.com

    BalasPadam
  4. tak pernah tahu..tp kalau 1st dgr mesti ingat tempat keta audi..hahaha tp sunflower tu memanggil2 laa..

    BalasPadam
  5. Best jgk ni yunk..
    Jenjalan sini..
    Bdk2 pn suka..
    Mak budak pn suka.. ;)
    Jmpt sggh follow umah bru kita yunk..
    dearsalina.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Wow bestnya tempat ni... nampak bersih dan segar... thanks sharing el... :)

    BalasPadam
  7. menariknya, boleh terjah nanti..

    BalasPadam
  8. kita org penang pon baru tau....bahahahaha...tp mcm nk p la

    BalasPadam
  9. Thanks sharing el.. sesungguhnya entah bila nak p penang. Banyak tempat menarik kat sana 😊

    BalasPadam
  10. Bestnya.. Sha suka Farm yang cengginie..
    Explore lebih untuk kanak2.. tapi jauh la pula..

    BalasPadam