Khamis, 1 September 2016

TEMPAT MENARIK DI PENANG | PENANG 3D TRICK ART MUSEUM


 TEMPAT MENARIK DI PENANG
PENANG 3D TRICK ART MUSEUM

Jika berkunjung ke Pulau Pinang jangan lupa untuk singgah di Penang 3D Trick Art Museum tempat menarik di Penang. Terletak di Lebuh Penang berhadapan Esplanade Padang Kota. 


   Anda boleh bawa 1 keluarga untuk melihat keunikan seni 3D yang seakan nampak real. The kids sure really enjoy dengan pelbagai lukisan 3D yang menarik. Ha lagi2 ada gambar Dinosour hehe. Untuk kaki selfie bolehlah mengambil gambar mengikut kreativiti sendiri.

Jom kita tengok apa yang ada dalam Penang 3D Trick Art Museum ni OK.



Depan sana tu Esplanade Padang Kota




Ok jom iols bawa uols jalan2..nti uols senang nak imagine nak posing cam mana hehe..tgklah anak2 iols teruja sgt even dah masuk kali kedua..tetap enjoy dalam ni




pandai sungguh anak2 iols berlakon..macam ye ye je main guli bersama hehe


Nak pi mana tu..tunggu mama lahhh


Round2 naik beca ada nampak pokok pelam lebat betul..mintak halal ye tuan punya pokok..tok dah kecur lidah tengok buah pelam ranum ni ha hahaha



Yang ni pun nampak real..macam atas sungai je tu







 


Yang ni paling unik iols rasa. Bila kita tengok real mcm xde apa2..tp bila tgk dalam gambar..aik masa bila lak ahmad danish ni jadi giant..arwen lak kecik konet hahaha




Yes kali ni menjadi lak budak2 tu bergambar seakan nak jatuh..good job anak mama hahaha


Budak2 ni mmg pantang kalau jumpa jaws...byk2 ikan..ikan jaws depa suka sgt...ha jaws dah mengamuk kat penang..apa lagi banggg..tutup pintu tu cepat..sat lagi abis Penang Dilanggar Jaws hahaha



Yang ni pun menjadi gak abg ahmad berlakon..good job ahmad!!


Bajet retis red carpet hehe


hat ni lah budak2 tu berebut nak amik gambar..seronok sgt haihhh ngan dinosour ngan ET tu haha 


Hangpa kutip duit tu byok2 bawa balik..esok kita dah nak pi jalan2 makan angin haha 





 

 Yang ni pun budak2 tu seronok nak beraksi..mcm ye ye je pun terbang atas udara tu 

 
 


Memang kalau bawa budak2 diorg enjoy betul. So cuti sekolah pun x lama lagi. Bolehlah plan bawa 1 family ke sini.

Harga Tiket PENANG 3D TRICK ART MUSEUM

Telefon: 04-2631628 Website: www.penangtrickart.com FB: www.facebook.com/penangtrickart Email: info@penangtrickart.com Operating hours: Daily 9.00am -6.00pm (Weekdays) 9.00am-9pm (Weekends and public holiday) (last admission one hour before closing)

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ

Di sini juga ada dijual cenderahati untuk kenangan



Telefon: 04-2631628 Website: www.penangtrickart.com FB: www.facebook.com/penangtrickart Email: info@penangtrickart.com Operating hours: Daily 9.00am -6.00pm (Weekdays) 9.00am-9pm (Weekends and public holiday) (last admission one hour before closing)

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
Address: 
10 Lebuh Penang, 10200 Georgetown, Penang 
Telefon:
Email: info@penangtrickart.com
Operating hours: 9.00am-6.00pm (weekdays)
9.00am-8.00pm (weekends)

13 ulasan:

  1. Banyaknya gambar.
    Layan gambar pun dah rasa seronok apatah lagi dapat merasai pengalaman betul di sana.

    BalasPadam
  2. menarik! bertambah menarik bila anak2 pun pandai bg kerjasama kan? :)
    el, nnt jadik kami punya tourist guide bila kami mai penang naaa :)

    BalasPadam
  3. Waaaa rinduuuu nye peanang k. Ell rindu sama kamuuu lma x untuk sini kn

    BalasPadam
  4. Waaaa rinduuuu nye peanang k. Ell rindu sama kamuuu lma x untuk sini kn

    BalasPadam
  5. dulu masa sy pegi xde plak yang hantu2 tu..
    ke ni tempat lain??hihi

    BalasPadam
  6. Mmg akan ke sini klu berada di penang... mmg menarik sgt.. best!

    BalasPadam
  7. gambar last kak el pakai cermin mata ni.. loni macam retis dah hihihihi

    BalasPadam
  8. Mcm best jer tgk hampa semua posing..rugi tak join hari tu..huhuhu

    BalasPadam