Selasa, 27 September 2016

PENGALAMAN MENAIKI SKYWAY CABLE CAR GENTING HIGHLANDS PADA WAKTU MALAM

SKYWAY CABLE CAR GENTING HIGHLANDS

 ok kita sambung cuti2 iols
selepas bermalam 1 hari di Felda Residence Hot Spring Sungkai (boleh tengok kat SINI)
weols teruskan cuti2 ke Genting Highland
So sape2 yang dah baca entri sebelum ini, iols dapat 1 free nite stay kat First World (thank you MBO Cinema dan First World)

 
 

Alhamdulilah weols sampai atas Genting dalam pukul 3pm
cuaca sangatlah sejuk aii loikeee hahaha
last pergi sini 12 tahun dulu honeymoon kat sinilah hey

CHECK-IN FIRST WORLD DENGAN MESIN KIOKS



Sekarang ni senang sgt nak check in kat First World
uols check in dah tak payah beratur panjang
terus ke mesin kiosk yang berada di lobi First World tu, masukkan kad ic atau kad genting uols then dah dpt kunci bilik nak check-out pun buat yang sama gak..just masukkan kunci ke dalam mesin kioks tu..thats all
jimat masa kan!!!

PENGALAMAN NAIK SKYWAY CABLE CAR GENTING HIGHLANDS WAKTU MALAM

dah bersihkan diri dan settle apa yg ptt, weols pun keluarlah menikmati Genting Highland di waktu malam hehehe.





 

Mmg tak plan nak naik skyway cable car ni waktu malam
last2 anak2 dah excited nak naik..weols pun teruskanlah

Ok perasaan naik waktu malam tu mmg luar biasa ok
dah lah malam..gelap plak tu..nak npk apa
tp perasaan tu best sgt..uols akan rasa mcm dlm movie dinosour tu jurasic park
mcm2 bunyi uols dengar..siap iols duk cerita kat budak2 tu satg trex mai nak makan kita
anak2 pun seriau tapi diorg seronok..bila dah gelap mulalah dok teringat byg2 hantu plak
pas2 kan dia boleh lak stop tengah2 hutan gelap tu uols..bergoyang2lah dengan surrounding mcm2 bunyi
makkkoiii seram jugaklah..tapi xdelah seseram naik kabel car hat langkawi punya tu..hat tu lagilah iols gayat..dahlah tinggi dan curam kemain..xtaulah boleh naik ke x kabel langkawi tu kalau diberi peluang haha


 





THE BEST MOMENT EVER



15 ulasan:

  1. bestnya..xpernah smpai lg genting ni..
    maybe suatu hari nnti..

    alahai..lya tgk pic naik cable tu seriau perut..mmg cantik suasana mlm..tp tkutlaaaa...... jauh jgk tu

    BalasPadam
  2. wow ! macam seronok jaaa.. huiyoooo.. nak try jugaklah nanti

    BalasPadam
  3. Wah skarang malam pn dh bole naik.. Aritu tutup tgh renovated.. Tp dlu2 smp 7mlm last xsilap

    BalasPadam
  4. El, kak ana pernah naik time kabus tebal, masa tu pun dah cuak,ni waktu malam memang seramm laa kan :)

    BalasPadam
  5. tak pernah lagi naik..teringin jgk zaza nak cuba..tp risau takut..heheh

    BalasPadam
  6. cantikknya view dari atas tu.. pernah naik skali dulu2.. hihi

    BalasPadam
  7. Naik cable car yang genting ni pun sue dah gayat apatah lagi yang dekat langkawi. Pucat lesi kecut perut teruih..

    BalasPadam
  8. bestnya.. pernah naik yang dekat langkawi jer.. yang tu Izzat memang kecut perut..

    BalasPadam
  9. mcm best plak naik mlm2...dl2 dok naik time siang ja

    BalasPadam
  10. Takutnya naik gondola waktu malam. Gelap je kan.. bestnya g genting! Lama dah tak pergi sana. Nak tunggu outdoor theme park siap entah bila.

    BalasPadam
  11. Fuhh.. trill juga naik waktu malam... menarik ni. tak pernah rasa mcm ni lagi...

    BalasPadam
  12. Sha yang nengok rasa nak pitam kak el..
    Hahaha.. tak tau la bila nak hilang gayat ngn takut tinggi nie..
    Encik suami ada ajak.. sha tak mampu.. hahaha..

    BalasPadam