Jumaat, 24 Jun 2016

TIPS MEMBELI FLATS WANITA



 Tips Membeli Flats Wanita
  
Wanita dan kasut tidak dapat dipisahkan. Kasut amat diperlukan kerana saat ini kasut wanita sudah menjadi sebahagian daripada fashion yang digunakan sehari -hari. Kasut juga merupakan salah satu gaya yang menampakan seseorang wanita itu tampak lebih bergaya dan cantik


Walaupun banyak pilihan bentuk kasut wanita yang dijual seperti high heel, flat, sandal, dan kasut sukan, namun dalam memilih kasut wanita, sebaiknya tidak hanya memperhatikan model dan reka bentuk saja, tapi juga harus dipertimbangkan faktor kesihatan dan keselesaan. Salah memilih kasut boleh membuat masalah pada kesihatan kaki . Kebanyakan wanita membeli kasut wanita hanya berdasarkan kesukaan  bukan kesesuaian.

 Ramai yang bersependapat bahawa pemakaian flats adalah jauh lebih selesa daripada pemakaian koleksi high heels. Memang tidak dinafikan bahawa koleksi high heels menjadikan sipemakai kelihatan lebih menyerlah dan mencapai ketinggian yang ideal, namun pemakaian heels bagi tempoh waktu yang panjang amatlah menyakitkan kaki. Oleh yang demikian, bukan semua aktiviti atau tempat yang sesuai untuk pemakaian heels jika ingin dibandingkan dengan kasut flats.

Macam saya yang mempunyai 4 orang anak kecil, kasut flat adalah pilihan yang baik. Contoh jika saya keluar bersama keluarga, saya lebih selesa memakai kasut flat, sandal ataupun kasut sukan. Ia memudahkan saya bergerak dengan anak-anak yang lincah.




Tapi tahukah anda tips pilihan kasut bagaimana? Berikut merupakan beberapa tips pembelian koleksi kasut flats wanita untuk anda jadikan panduan;


1.      Pertama sekali harus beli mengikuti saiz yang tepat dengan kaki anda. Jangan beli kasut yang terlalu kecil atau terlalu besar untuk pemakaian yang selesa sepanjang hari.


2.      Kedua, kenalpasti bentuk kaki anda. Jika bahagian kaki anda sediki tlebar, elakkan daripada memakai kasut flats dengan rekaan runcing. 


3.      Lihat juga material kasut tersebut. Untuk kaki yang kuat berpeluh, elakkan daripada memakai kasut yang diperbuat daripada material pvc atau plastic pada bahagian dalam kasut.


4.      Penting untuk anda membeli koleksi kasut flats yang versatile dan mudah untuk anda gayakan ke mana sahaja. Oleh itu, belik asut yang berwarna selamat seperti hitam, coklat atau biru tua untuk anda gayakan kepejabat.


5.      Pastikan tapak kasut flats tersebut tidak terlalu licin dan tidak terlalu rata untuk pemakaian yang kurang menyakitkan. 


Hari Raya bakal tiba. Tentu anda mahu kelihatan cantik 
di Hari Raya bukan?So, di Zalora terdapat pelbagai pilihan kasut flat untuk anda miliki mengikut kesesuian dan keselesaan anda.




Dengan cara diatas semoga anda boleh mendapatkan pilihan kasut yang tepat untuk kaki anda. Yeayy

15 ulasan:

  1. ini selera anak2 kaknoor ni El
    tpi kaknoor suka yg agak ada tumit cikittt pun tkpa
    sbb nya nak tinggi lah tu heeee

    BalasPadam
  2. Pilihan hati flat atau wedges...
    Tp skrg ni flat ja lah

    BalasPadam
  3. ekin dah ada hihihihi pakai raya nanti

    BalasPadam
  4. tips yang berguna..hehe, walaupun suke pakai weges..kasut flat kne beli juga, penat pakai weges tukar flat pulak hehe

    BalasPadam
  5. Bagus tips ni. Siqah pun lebih suka pakai flat or wedges. Kalau heel, cepat penat dan lenguh. Hehe

    BalasPadam
  6. husna suka flats, tp tak semua jenis flats sesuai dgn husna..:)

    BalasPadam
  7. Saya suka kasut flat ! tapi selalu melecet kalau pakai yang bertutup semua :(

    BalasPadam
  8. cik kumbang pun suka flat
    xpndai pakai tinggi2 hehe

    BalasPadam
  9. Tips mcm ni mmg bagus utk wanita...biar lebih bijak bergaya klu pakai kasut flats... :)

    BalasPadam
  10. study memang pakai la kasuut ni.. skrg tak pakai dh selipar juga yg selesa

    BalasPadam
  11. pompuan ni mmg ada jenis banyak2 kasut kan.. laki sejenis dua je.. tu pun kalau boleh semua nk pakai selipar utk semua keadaan je..

    BalasPadam
  12. lya skarang mmg pkai flat shoes je..

    BalasPadam
  13. kasut paling selesa hehe tapi heels kena ada gak dalam simpanan =D

    BalasPadam
  14. nice info kak el.. sha memang dah lama x pakai heel.. Sakit pinggang..
    Flat sha selalu warna dark brown, black or brown..
    sesekali nanti nak tukar beli kaler lain lak..

    BalasPadam