Selasa, 7 Jun 2016

HOMESTAY REGALIA STUDIO | REGALIA RESIDENCE KUALA LUMPUR

HOMESTAY REGALIA STUDIO 
KUALA LUMPUR

Salam ramadhan al mubarak semua!

Hari ini nak story iols sekeluarga pergi bersopin raya di kl
Actually en. asben nak p bulan pose..aje giler kan..penatlah..hahaha
So end up last minit kami terjah kl last week..lgpun lama x bw budak2 tu p jalan2

Iols pun surveylah homestay Kuala Lumpur yang murah2 dan berdekatan dengan shopping mall dan town

Tiba2 teringat pasal Homestay Regalia Studio ni
Hari tu ada terbaca dalam blog Eriqazz..tengok macam best je 
So sesaja usha fb Homestay Regalia Studio
Tanya2 date yg kita nak tu available..seronok buka kepalang
Yang seronok tu harga pun mampu bayar hehehe

Homestay Regalia Studio ni terletak di Regalia Residence, Jalan Sultan Ismail bersebelahan dengan PWTC dan Sunway Putra Mall

Di Regalia Residence Kuala Lumpur ini memang banyak bilik dan agent yang menyediakan pakej ini. Hari tu pun banyak orang luar yang menginap di situ.

Kenapa iols pilih Homestay Regalia Studio ni:

1) Ada dapur boleh masak2 (famili besar mcm iols ni sesuailah..jimat)
2) Harga yang berpatutan RM160 semalam
3) Ada 2 katil king size
4) Berdekatan dengan shopping mall (tujuan nak bersopin kan senang nak berjalan)
5) Ada kid playground
6) Kedai makan dan kedai runcit
7) Ada 2 pool (skypool infinity level 37
dan lower pool with pool kids level 5)
8) Ada parking
9) Walking garden
10) Lobby yang cantik boleh lepak2 tengok air kolam/air pancut
11) Iron kena request
12) Pengering baju/washing mashine 






  
 
 


  




View dari bilik weols
  

Malam2 lagi cantik view dia tapi weols sibuk bersopin smpai kat homestay pun dah lewat pagi :)

Ada jugak lah kekurangan homestay ni macam jug air xda..kain lap xada..penyapu pun xda..dlm bilik air ada sedikit kopak di bahagian almari sinki..tp so far semua oklah dengan harga dan bilik yang disediakan berbanding ngan homestay yang tiada pool dan harga yang jauh mahal

Yang penting anak2 seronok..hehe
2 malam tak puas..anak2 siap ckp mama..kita pindah sini je lah hahahaha

Nanti iols update gambar 2 pool tu ehh..mmg nak repeat stay lagi kat sini

Untuk keterangan lanjut boleh klik Homestay Regalia Studio

 


25 ulasan:

  1. wahhh syok p bercuti kak el

    BalasPadam
  2. wah..nampak menarik..harga pun boleh tahan yer..kena bawak family ni datang sini..hehehe..

    salam kenal dari blog ceritaejoy.com

    BalasPadam
  3. jauh org penang mai kl shopping..ank2 lg sonok sbb dpt shopping + mandi pool

    BalasPadam
  4. Wahhh wah syok lah berjalan. Hiks :D Banyak ke shopping nya kak el?

    BalasPadam
  5. patut laa ushar fb tengok jenjalan kat kl.. menarik jugak tempatnya..

    BalasPadam
  6. Kita yang duk KL ni pun x pernah stay kat sini...situ memang murah kan...amboi anak- anak mintak pindah situ plak eh...

    BalasPadam
  7. cambest..! org klang cam nak terjah jugak je ni haha

    BalasPadam
  8. wah..best ni..budak2 kalau dapat pool tak ingat ape dah..hihihi

    BalasPadam
  9. bestnya El bercuti kat KL
    lama dah akak tak ke KL
    yg best daapat main masak2 tu kan
    pemandangan pun cantik, sangat best sekali dekat shopping complex

    BalasPadam
  10. Cambest je homestay nie.. terbaikkk

    BalasPadam
  11. wow, mmg nampak mcm best lah!

    BalasPadam
  12. nampak bersih dan selesa. semoga ramai orang berminat

    BalasPadam
  13. Yeah!! Boleh bookmark entry kak el nie.. Mana lah tahu nanti nak ke stay kat KL.. dah ada place..

    BalasPadam
  14. lama dah plan nak pegi situ. asyik tak jadi je. hehehe

    BalasPadam
  15. pindah sana? mama... kite nak ikut jugakkkk.. huhu

    BalasPadam
  16. ok lah tu 1 malam.. harga kena dgn tempat.. perghh

    BalasPadam
  17. sangat cantik tempatnya..nampak sgt selesa.

    BalasPadam
  18. Bgusnya siap ada dapur...mesin basuh bgai

    BalasPadam
  19. nice la el homestay ni.. yang penting swimming pool tu tauuuu

    BalasPadam
  20. mmg cantik sgt..view pon cantik..kelengkapan smua tip top

    BalasPadam