Selasa, 17 Mei 2016

HOT SPICY KOREAN RAMEN

KOREAN RAMEN 
HOT SPICY KOREAN RAMEN 

Uols pernah dengar tak pasal korean ramen challenge yang viral dekat youtube tu?

Pernah kecoh pasal status halal Korean ramen  ni?Tapi setelah dikajiselidik Korean Ramen ni memang halal. Jenuh gak mencari kat Jusco dan Tesco. Memang tak ada. Kecewa sungguh. Amboiii haha

Sabtu lepas teringat pasal korean ramen pedas ni terus rempit kat Giant pulak. Kecewa lagi :(. On the way nak balik rumah, duk bisik2 dalam hati..jom singgah Sunshine supermarket ni..dah alang2 lalu depan tu ha..so iols pun singgah dengan tiada harapan. Just saja2 usha hehehe. Masuk supermarket tu terus pergi bahagian jual maggi. Laaaa ada kat sini rupanya korean ramen pedas tu..punyalah banyak stok. Iols punyalah happy hahaha


Kat sini rupanya dia..jenuh cari merata haha 


So, el beli yang dalam bowl..nak try dulu macam mana RM6+ Kalau dalam pack  byk tu RM20+


See ada tanda halal 


Yeahhh let's makan haha


 Dia punya sos cabai tu mak aiii merah menyala pekat derr


Ada bijan and seawed flake..menarik!Bau sedap semerbak


Gaul2 rata..seriau nak makan hahaha


Tapi tengoklah licin

Apa yang el boleh komen. 
Memang sedap (ikut tekak el lah kan)
Mula2 makan tu tak rasa pedas. Tapi nak abis tu baru azab pedas dia..meletup2 dalam mulut. Fuh..pedas jugak..tapi oklah boleh tahan lagi..tadelah sampai kuar ayaq mata ayaq hingus bagai hehehe. Ada orang siap beli susu nak hilang pedas. El minum air sejuk je hehe

Oklah boleh repeat lagi jika teringin nak makan
U gais try lah 

Tak da video ke?Ada..tapi malulah kbai

18 ulasan:

  1. Ok nanti nak try jugak. Heee :)

    BalasPadam
  2. memang pedas, rasa sket je ari tuh sebab tak confident nak makan. nanti nak pi beli lagi.. cuba lagi ek

    BalasPadam
  3. Xjumpa cari gak Maggi Korea ni kalu yg plastik merah tu dah pernah makan

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum El
    laaa sama lah selera El dngn anak2 kaknoor
    depa mmg suka suka habis ni dgn ramen korean ni
    walaupun pedas tapi sedappp
    mula nya kaknoor tak berani jugak rasa 1/2 saja tapi mcm tak cukup lah pulak
    hahaha

    BalasPadam
  5. Kita da kerahkan encik suami p sunshine...
    Esok baru dia p belah sana....
    Da tak myabaq nak teraiii nii

    BalasPadam
  6. assalam..selera lak aku..huhu..tang cari tu malas....kao post kat aku ler,,haha

    BalasPadam
  7. alemak apa ni.. tunjuk makan sedap2, haha! nak try gak ar nnt.. ada tgk rit kt aeon big, 5 peket rm11.++camtu

    BalasPadam
  8. Alamak ! bila nak p Sunshine ni.. asal sunshine je dah dalam kilang.. hek2

    BalasPadam
  9. mokcik x berani..makan megi kari pon ayor mata idung semua meleleh...adusss

    BalasPadam
  10. nampak sedapnye el, tapi tak berani nak makan..kang nanti sakit perut pulop..

    BalasPadam
  11. pernah cuba dulu, memang sedap tak macam maggi kita.

    BalasPadam
  12. Tak penah rasa lagi ni... menarik... klu jumpa mmg akan beli. Nak cuba try test makan... :)

    BalasPadam
  13. rmi ckp sedap tp pedasss...tp bila dgr tang pedas tu riso nk try kot tk tahan haha

    BalasPadam
  14. kiranya el ni jenis kuat pedas la kan...takut nak makan pedas

    BalasPadam
  15. adehhh, terliur la pulak tengok megi ni... kena cari juga lah macam ni. huhuhu...

    BalasPadam
  16. tak penah try makan.. konfem nangis tak tahan pedas

    BalasPadam
  17. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  18. Sunshine penang yang akak beli ni yang dekat mana eh ? Nak sangat beli cuma tak jumpa

    BalasPadam