Jumaat, 20 Mei 2016

BUFFET RAMADHAN THE LIGHT HOTEL SEBERANG JAYA, PENANG | FOOD REVIEW

BUFFET RAMADHAN THE LIGHT HOTEL SEBERANG JAYA, PENANG

Bulan ramadhan bakal tiba tidak lama lagi. Sudah tentu banyak hotel-hotel akan menyediakan buffet ramadhan yang menyajikan pelbagai juadah berbuka puasa. Bagi mereka yang ingin berbuka diluar The Light Hotel, Seberang Jaya, Penang adalah satu pilihan lokasi terbaik untuk anda.

Buffet Ramadhan The Light Hotel ini bertemakan Nostalgia Sajian Desa 
Pengunjung akan dihidangkan pelbagai juadah Traditional Malay Cuisine. Selain itu juga pelbagai menu dari pelbagai kaum, negeri dan mengikut citarasa di Malaysia. The Light Hotel merupakan halal restaurant yang disahkan oleh JAKIM.

MENU UTAMA


NASI BERIANI KAMBING PANGGANG


BURUNG PUYUH PERCIK


RENDANG DAGING TOK


SAMBAL UDANG PETAI


LALA MASAK CILI API


SAYUR HARISSA


Sri Lankan Spring Roll 
(dalam roti ada inti macam murtabak)


SAYUR ASIN MASAK LEMAK LABU


SOTONG SUMBAT PULUT


Pelbagai Kerabu Disajikan


TAUHU SUMBAT KUAH KACANG, KERABU MANGGA DAN KELAPA




PASEMBUR


Pelbagai Dessert dan Pencuci Mulut yang mengusik jiwa hehe









Bulan ramadhan ini adalah menu wajib Bubur Lambuk. My favourite. Tiap tahun pihak hotel juga memberi percuma pada orang ramai. 
 

SOTO

Bahagian Grilled pula


IKAN PARI BAKAR


SOTONG BAKAR


KEBAB


CHINESE CHAR KOEY TIAW


Minuman teh tarik, nescafe tarik dan cool drinks juga disediakan



The Chefs 


Selain itu, para pelanggan juga turut dihiburkan dengan persembahan Rayyan Band dengan Nasyid, Arab dan lagu Melayu.


The Team Projek Blogger Utara


We are here gais!! 


Terima kasih kepada pihak pengurusan The Light Hotel dan Cik Siti Fatimah kerana sudi menjemput kami team Projek Blogger Utara untuk memeriahkan Majlis Prebiu Bufet Ramadhan kali ini.


Nostalgia Sajian Desa Bufet Ramadhan

HARGA BIASA
RM79 (Dewasa)
RM48 (Kanak-Kanak)
RM60 (Warga Emas)

EARLY BID
RM70
(sehingga 31 Mei 2016)

PROMOSI 10+1
Bayaran penuh untuk 10 orang dewasa, PERCUMA 1 orang

 Di sini turut disediakan kemudahan Surau bagi memudahkan pelanggan-pelanggan yang berbuka untuk menunaikan solat Maghrib dan jugak Isyak (malah terawih pun diadakan dengan menjemput imam terpilih untuk mengimamkan terawih).


 

   

THE LIGHT HOTEL (M) SDN BHD
Lebuh Tenggiri 2, Bandar Seberang Jaya,
13700 Seberang Jaya,
Penang, Malaysia.

Telefon:
+604-3821111

Website:
www.thelighthotelpg.com

Facebook:
www.facebook.com/thelighthotelpg

22 ulasan:

  1. Menu semuanya sedap2 belaka. Tapi makan kena berpada2. Kang terawih tertido pulop...hoho...

    BalasPadam
  2. Menu semuanya sedap2 belaka. Tapi makan kena berpada2. Kang terawih tertido pulop...hoho...

    BalasPadam
  3. jom bulan posa nanti team PBU gather2 kat The Light

    BalasPadam
  4. Best la kalau banyak buffet ramadhan yg murah mcm ni...kat KL mahal benau

    BalasPadam
  5. el...!!!!! sedap sedap sedapnya semuaaaaa...! kambing bako! kek tu! adoi, lapooooo!

    BalasPadam
  6. wahhh..heaven nyaa menu tu El... rasa nak makan semua.. hahaha
    klu kt sini pilihan buffet Ramadhan masih terhad..

    BalasPadam
  7. Sotong sumbat tu mengancam tengok tu..rasa nak puasa hari ni gak hehe

    BalasPadam
  8. banyaknya pilihan makanan kat sini. harga buffet juga ok... ni yang nk duduk kat hotel ni nanti...

    salam perkenalan... ^_^

    BalasPadam
  9. haaaa ! tu mesti teh tarik yang tak sempat minum tu kan.. haha

    BalasPadam
  10. Pehhh ttuuuu diaaa... sedap2 semuanya... compom tersandar lepas berbuka ni hehee... harga pun berbaloi. Marveles!!! :)

    BalasPadam
  11. Tergoda dan meleleh ayaq lioq tengok sotong sumbat pulut tu...

    BalasPadam
  12. wah..menu-menu yang ada kat situ..sedap sedap semuanya

    BalasPadam
  13. sedapnya menu2 dia..terliur tengok..sib baik tengok awal..kalau bulan puasa nie...huhuhu...

    BalasPadam
  14. Macam macam ada hah. Sedap sedap nampak :)

    BalasPadam
  15. Sedap nya geng PBU p makan jelesnya saya

    BalasPadam
  16. Dasyat betul menu-menu dia.. Memang ohsem lah..

    BalasPadam
  17. Macam macam adaaa,semua sedap sedap :)

    BalasPadam
  18. masuk blog kak el ni xhabis dgn makanan
    tak boleh tgk siang2. hahaha

    BalasPadam
  19. sapa dah pnah try kt sni???bole bg feedback x???smua menu tu ari2 ke ada??ke ada special day je

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye ada menu2 yang akan bertukar..nak tau menu setiap hari boleh call pihak hotel. So far yg kami rasa makanan semua ok..sedap!

      Padam