Khamis, 28 April 2016

DARI UTARA KE SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2016


SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2016

TEAM #PBU DARI UTARA KE #SBB2016

Dekat sebulan teruja nak pi ke majlis Sepetang Bersama Blogger 2016 anjuran Denaihati Network. Sampai iols terpaksa postponed budak2 final exam ke hari yang lain heyy. Majlis Sepetang Bersama Blogger 2016 ini diadakan untuk menemukan penulis-penulis blog, usahawan media dan aktivis media sosial di seluruh Malaysia dan nusantara. Semua dapat berjumpa di Grand Hotel Cambell Kuala Lumpur pada 16/4/16 yang lalu.

Kami team Projek Blogger Utara tidak terlepas untuk sama2 memberi sokongan padu mampat dah ketat pada event ini. Yeay! kami wakil dalam 5 orang bergerak dari utara lebih kurang pukul 5 pagi. Mujur ada abam sado yang boleh pecut 3 jam dah sampai KL waduh waduhhh bergoyang inul kami kat seat belakang hahaha



Muka-muka bahagia dan teruja. Sampai iols x leh tido dari hari jumaat lepas gara2 event #sbb2016 ni. Terima kasih 2 driver kita yang ohsem Farahglanz ngan Cikpinz 
yang belakang tu Zai dan Eyda



photo kredit pendekarberkuda

Majlis Sepetang Bersama Blogger #SBB2016 ini adalah kali yang ke5 since 2012 diadakan. Seramai 300 blogger dan sosial media dapat dikumpulkan pada tahun ini. AWESOME!!Dan this is the 1st time iols join event blogger. Memang nak sangat join sebab yang pertama nak dpt byk adiah hahaha. yang kedua nak berjumpa ngan blogger2 yang dah lama kenal dlm dunia blog tapi x pernah bersua muka. yang ketiga untuk menimba dan berkongsi ilmu blogging dan yang terakhir nak bergambar dengan Tuan Haji Amir founder Denaihati Network hey cakpong cakpong. El dah mula merepek ekekeke uols layan je lah no...


 
 Antara speaker-speakernya adalah :-
Hasrul Hassan (blogger hebat teknik SEO)
Abang Ensem  icon hartanah)
Aqif Azizan (copy writer)
Cikgu Hanapiah (FB Ads)
Ismail Che Ani (jutawan online)
Adi Putra (pelakon dan businessman Berjaya)



Alaa x dpt nak berwefie ngan AP..penuh sesak kat depan orang nak bergambar hahaha..nasiblah xfanatik sgt..yeke?haha photo kredit PB.Legacy 
 



Bersama orang kuat Denaihati Shakiddo  


kawan blogger yang paling lama kenal dan pemenang contest berwefie dengan team #pbu nora sampai menjerit2 weols bila dapat bertentang mata buat pertama kali ahaks


ni pun nampak2 terus aku jerit..ntah mmg spesis jumpa yg kenal suka jerit..nak2 mmg nak jumpa sgt kennn haha terkejut izwa hari tu..aku rasa blogger lain pun terkujat dengar iols jerit hahaha..sori izwa bagi uols tanjat2 hahaha


 kredit photo bersama blogger hebat khir khalid..
jgn lupa turun penang mai jpa team #pbu kita makan nasi kandaq haha


Dapat bergambar dengan founder denaihati network Tuan Haji Amir dan si kaca mata hitam xlain xbukan broframestone


Dapat bergambar dengan duta ephyra abg norman hakim dan memey suhaiza yeay


Mak budak yang terlajak ronok bersama Upin dan Ipin yaw!!


 Seharian kami berkampung di event #sbb2016 haha awesome derr


Akhirnya dari pagi sampai petang menunggu lucky draw kahkahkahkah sekali nama iols naik derrr..terkejut derr sampai kain meja makan kaki iols derr..(tersadung) hahaha time tu pasrah TV LED bukan milikku kuikuikui..yang best tu nama iols naik 2x derr..fuh sekali nak tukar hadiah xboleh haha..rugi plak pi amik hat 1st tu..lau x bolehlah bersemburan produk zeeta ekeke..bersyukur lah el oiii


Tahniah pada Mahamahu memenangi Pakej Umrah
U deserve it Bro!!



Apa-apa pun event ini memang terbaik!!Insyallah jika ada jodoh lagi dalam event2 akan datang, moh kita berkenal-kenalan lagi untuk mengukuh ukhwah sesama kita..yelah x sempat nak beramas mesra ngan yang lelain lagi masa event tu..masing2 bz dengan hal masing2 kuikuikui

Tahniah dan sekalung penghargaan terima kasih kepada Denaihati Network juga kepada Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) selaku penaja utama dan penaja-penaja amnahome.com, Richwork Academy, Ephyra, Jopana.my, Zeeta, Aleeya’s Kitchen, Firdausazizi.com, Abangensem.com, Penmerah.com, eQurban, Sohaini Cookies, Jus Bob Nanas dan Upin Ipin Oficial

Rugi sapa2 yang x join tu!!!

Semoga kita berjumpa lagi esok!!hahahaha 

17 ulasan:

  1. SA last minute x dapat datang..mak masih warded kan...sedihnyaaaa..kalau x dah leh laga pipi ngan Kak El

    BalasPadam
  2. Camner nak join program ni el? Nampak best sgt..

    BalasPadam
  3. Camner nak join program ni el? Nampak best sgt..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha nak join follow fb/ denaihati network ekekeke
      tp xtau lah ada lagi ke idok taun dpn..depa kata hat ni last kut
      tp mana tau kut2 jodoh pjg kan..kita leh jumpa kan sue..bestnyaaa hehe

      Padam
  4. seronok ye El..muka paling ceria..

    BalasPadam
  5. Bestnya Kak El.. X dapat nak joint.. Ada hal yang x dapat nak dielakkan.. huhuhu..
    Owh ya.. Pasal susu wildan tu kita boleh request sample.. request dekat FB dia..

    BalasPadam
  6. Yeay best2... seronok dpt berjumpa dan berkenalan.. bertambah kawan dan kemesraan jalinan silaturrahim.

    Tak sabaq, bilalah nak pi utara pekena nasi kandaq dgn geng2 PBU nie hihii... :) :)

    BalasPadam
  7. mokcik jely yg teramat sangat ni...ok baiiii

    BalasPadam
  8. gambar first tu, Kak Farah dok buat apa belakang CP ?

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum bulih sy bhubung dgn admin blog...ada peluang niaga secara online utk dikongsikan. Bulih hubungi sy 0195593341 Nur. Tq

    BalasPadam
  10. https://sspniplusonline.ptptn.gov.my/affiliate

    BalasPadam
  11. meriah.. ohh kak farah scandal..

    BalasPadam
  12. meriahnya... best join xtvt2 mcm ni..tp kt pata timo ni xde y anjur..

    BalasPadam
  13. harap tahun depan ada lagi program macam nih.. boleh kita join lagi..

    BalasPadam
  14. nak pi tapi sebab tengah tunggu hari masa tu tak berani nak berjalan jauh. buatnya terberanak jenuhhhhh

    BalasPadam