Khamis, 4 Februari 2016

PROJEK AMAL FEED THE HOMELESS ANJURAN PROJEK BLOGGER UTARA DI MASJID KAPITAN KELING, PULAU PINANG


PROJEK AMAL
#FEED THE HOMELESS ANJURAN
@PROJEK BLOGGER UTARA

bertempat di Masjid Kapitan Keling, Pulau Pinang

Alhamdulilah ini adalah projek amal pertama bagi team @projekbloggerutara
Ini adalah misi team kami iaitu beramal sambil menjalankan aktiviti2 sosial dan berblogging

Memang kami teruja sangat2. Iols pula memang dari dulu teringin sangat nak join projek macam ini. Nak merasa sendiri pengalaman dan melihat kehidupan golongan gelandangan ini.

Pada 30/1/16 yang lepas kami team @projekbloggerutara berkumpul di Masjid Kapitan Keling, Pulau Pinang untuk memberi sumbangan kepada golongan gelandangan ini.

Memang teruja dan gembira melihat wajah2 mereka yang mendapat sumbangan ini. Anak2 iols pun dapat melihat sendiri kehidupan golongan gelandangan ini. Pelbagai soalan diajukan kepada mama el hehehe


Nasi lemak sambal udang + telur made from sya and opah


Brownies and congo bars made by El  


Tuan Ariffin (CP) gigih pack barang2 sumbangan ke dalam beg. 









 

Terima kasih pada yang memberi sumbangan.

Terima kasih juga kepada team @projekbloggerutara dan blogger jemputan Zaf dan juga our family members yang lain bertungkus lumus menjayakan projek amal ini. Alhamdulilah projek ini berjalan dengan baik dan dipermudahkan.

Insyallah more upcoming projek amal yg akan dianjurkan oleh team @projekbloggerutara. 

Sesiapa berminat untuk join atau memberi sumbangan boleh like page fb/ig kami @projekbloggerutara untuk sebarang maklumat program yang akan datang.




16 ulasan:

  1. Seronoknya. Smg diberi sebaik2 ganjaran dari Allah.

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah..walaupon tak dpt join malam tu tapi mokcik support korang dari belakang..tahniah Team Projek blogger utara..

    BalasPadam
  3. wahhh sronoknya kak.. dpt buat kerja amal... dan sedap nmpk brownies tu. hehe. follow ani ! dan jom follow n komen blog sy plak ! hehe http://oligosacchariderrr.blogspot.my/2016/02/life-as-university-student.html

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah.. Semuanya berjalan lancar.. Semoga team #projekbloggerutara akan terus sukses..

    BalasPadam
  5. good luck PBU.. kak el nak gambar ni.. hihihi email ekin di ash.rie8506@gmail.com

    BalasPadam
  6. Waaaaaaaa bestnya kak mcm ni... Good luck for team #projekbloggerutara

    BalasPadam
  7. Seronok kan dapat dekati gelandangan macam ni. Nani pernah join under uni.

    BalasPadam
  8. seronoknya...
    best kalau dapat join camni gak

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah banyak pahala membantu orang macam ni

    BalasPadam
  10. bestnya. aritu boleh terlupa nak tanya korang kalau nak bank in duit sumbangan adehhhh. tapi tumpang bangga dengan korang :)

    BalasPadam
  11. alhamdulillah..bagus sgt program mcm ni.. lg2 ank2 myertainya..

    BalasPadam
  12. cayalah PBU !!! congo bars tu memang sedap k.el

    BalasPadam