Jumaat, 12 Februari 2016

ORIGINAL TOK HERY CHAR KOAY TEOW KULIM | CHAR KOAY TEOW KETAM LEMBUT | REVIEW

ORIGINAL TOK HERY CHAR KOAY TEOW
TEMPAT MAKAN BEST DI KULIM, KEDAH

Original Tok Hery Char Koay Teow bertempat di 139, Lorong Semarak 1, Taman Semarak, Kulim,  Kedah. Ianya telah beroperasi selama 9 bulan baru. Menu special kat sini ialah Ketam Lembut.

So, raya cina yang lepas team @projekbloggerutara dapat merasai kesedapan Original Tok Hery Char Koay Teow Ketam Lembut yang femes tu. Haiii meleleh ayaq liuq duk teringat Char Koay Teow Ketam lembut depa yang lembut giler n juciy tu haha


Kedai pun sempoi


Original Tok Hery Char Koay Teow ni betul2 bersebelahan dengan Kedai Ten Ten dan Eco. Kalo jumpa Giant Kulim dari arah highway tu lokasinya atas sikit dalam 200m..tepi jalan


 Suasana yang luas dan dekorasi yang simple


3D Art pun ado..boleh berposing smbil menghirup Char Koay Teow..hahaha hirup tu mmg rare 


Antara menu2 yang femes di sini 


See Special Menu dia Ketam Lembut..alahaiii meleleh lagi sebut Ketam Lembut haha x tahan derr
Uols boleh pilih nak makan set ketam lembut ka..set ngan Char Koay Teow ka..mana2 pun boleh hehe


Nanti nak bawak famili try makan Seafood Platter depa..hari tu abe kito xdpt p sbb kijo..huhu




Menu2 yang ada di sini


Minuman


Kalo bawa budak2 mmg yg ni depa nak makan dulu...hari tu anak2 pau mama el hahaha..tunggu miss nina nak belanja..dia smpai lambat plak hari tu haha


Tudiaaa dia mai dahhh..perghhhh leleh lagi ayaq liuq lagi haha


Hari tu team @projekbloggerutara merasa Char Koay Teow Ketam Lembut..mmg lembut..masuk mulut kunyah2 telan hahaha..makan pulak ngan cili jeruk..ooohoiiii mmg layann


Hai ketam..igt iols lagi x..haha..kita kasi close up Ketam Lembut Tok Hery..apa macam..meleleh x haha


Si Ketam Lembut..amboi3x..ketam dara pingitan ke ape tu..hahaha


Anak2 iols nak makan nasi goreng udang..kalo bab udang2 ni mmg anak iols no. 3 hantu udang hehe


Ni anak no. 2 plak nak megi goreng 

 

Sini pun ado Char Koay Teow Seafood


Duk meleleh dari tadi..apa lagi tunggu...haii ketam hari ini kau milikiku hehe


Hai Tukang Masak..Hai Char Koay Teow hehe


Terima kasih pada pemilik Original Tok Hery Char Koay Teow Kulim (baju hitam belang2) sudi menjemput kami team @projekbloggerutara untuk merasai sendiri keoriginalan Tok Hery Char Koay Teow.

Ok gais..sape2 nak tau lebih lanjut lokasi dan menu2 hebat dari depa boleh layari




25 ulasan:

  1. 1st time makan ketam lembut..memang sedap dan juicy gitu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ingin menyampaikan kepada seluruh TKI yang bekerja di negeri orang saya ibu hermawati seorang TKI DI MALAYSIA pengen pulang ke indo tapi gak ada ongkos sempat saya putus asah apalagi dengan keadaan susah gaji suami itupun buat makan sedangkan hutang banyak kebetulan suami saya buka-buka internet mendapatkan nomor KI KANJENG DEMANG katanya bisa bantu orang melunasi hutang melalui jalan TOGEL dengan keadaan susah jadi saya coba hubungi KI KANJENG DEMANG dan minta angka bocoran MALAYSIA angka yang di berikan 4D TOTO ternyata betul-betul tembus 100% bagi saudarah-saudara di indo mau di luar negeri apabila punya masalah hutang sudah lama belum lunas jangan putus asah beliau bisa membantu meringankan masalah anda hubungi KI KANJENG DEMANG di nomor (-081_234_666_039-) ini asli bukan rekayasa atau silahkan buktikan sendiri,ATAU KLIK DISINI

      Padam
  2. Perghhhh meleleh air liur akak EL..
    Akak tak pernah makan ketam lembut tu..
    Macam nak terjah juga lah kan..
    Tapi tu lah jauh sangat :)

    BalasPadam
  3. sedapnyaaa.. tak pernah makan ketam lembut. macam ni nak try nanti bila balik kampung di kedah :))

    BalasPadam
  4. Terliuq tgk gambar makanan. Semua nampak sedap...

    BalasPadam
  5. terliur nak pergi makan lagi nanti la

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. yeay dapat singgah lagi semalam.. sila jangan jeles ya.. hehehe..

      Padam
    2. saja nk buat jeles eyda ni.. tau la rumah dekat. hahaa

      Padam
  7. fullamak..char kuey tiaw ketam lembut..adoi...terliur-liur..terbayang-bayang sudah

    BalasPadam
  8. Pergh!! Lapar-lapar nie, tengok lak entry kak el nie.. memang meleleh air liur.. hehehe

    BalasPadam
  9. jeles tengok ketam hampa.. *larik masuk camp*

    BalasPadam
  10. Nampak gsmbar pun sedap sangat...tapi nak p jauh lah sangat sampai ke Kedah nun...

    BalasPadam
  11. Aduhai... meleleh ailio nengoknya.. huhuhuhu

    BalasPadam
  12. adui jauhnya nak pi terai. memang mengiurkan

    BalasPadam
  13. kulim jauh ngan sg petani x? weekend ni p sp. klu dekat bleh merasa huhu

    BalasPadam
  14. aritu lalu dah kat depan kedai dia ni. sebab perasan Eco dengan tenten tu. tapi tak perasan kedai CKT ni. kalau tidak boleh pow tok laki miahahahahha

    BalasPadam
  15. memang lapaq kak el... tp jauh jugak nk p kulim. nanti suruh eyda tapau la kalau ada event. hehehe
    nanti nina bg link kt owner !

    BalasPadam
  16. alamak tgk petang2 mcm ni.. lapaq

    BalasPadam