Rabu, 24 Februari 2016

ESCAPE PENANG | TIME TO PLAY PART 2 | TEMPAT MENARIK DI PENANG | REVIEW

ESCAPE PENANG | TIME TO PLAY PART 2
TEMPAT MENARIK DI PENANG | REVIEW 

Ok sambungan dari Part 1 klik SINI

TUBBY RACER

Untuk kanak2 dan dewasa. Yg penat tu kena bw pelampung tu sendiri ke atas. Budak danish ni x sangka lak berani nak naik tubby racer ni. Alana yg kecik tu berani..pehal mama el x naik..hahaha..mama el igt mcm scary je..tp mcm best le pulak..ok ok next time mama el aim hat ni ok :)


DISCOVERY DIG

Aktiviti mencari emas. Kembali ke zaman awal sejarah perlombongan Malaysia. Khazanah semua "tersembunyi" dalam pasir, tanah dan sungai, bekerjasama untuk mencari permata dan emas dengan menyorot dan menggali. Anak2 el dah bape kali duk carigali emas. Diorg dpt emas..dpt lah medal haha


ZOOM BUG

Macam go-kart tap ni zoom bug kena kayuh pakai tenaga tangan dan kaki. Budak2 mmg seronok dpt naik cam basikal ni..boleh lawan ngan kawan2 kalo ada geng hehe. Boleh ke kiri dan ke kanan.
 


TOT TRAILS & SERAMBI

Versi Monkey Business untuk anak2 kecil yang suka pendakian, merangkak dan menyeimbangkan kemahiran. Sekarang anak-anak dan orang dewasa boleh mempunyai keseronokan yang sama!

 


video


FOXY BURROW

Alami keseronokan meneroka dalam gua bertema. Kena mendaki atas batu-batu ada beberapa halangan dan melalui terowong dan mazes untuk melengkapkan pengembaraan meneroka gua ini.


 A-MAZE

Kalo di foxy burrow hanya kanak2 je yg dibenarkan..tapi untuk di A-MAZE 1 family boleh masuk dan menerokai alam kegelapan bersama2




  JUMPING JACK

Suka nau lompat atas tilam..ha lompat lah kat  sini smpai lebam haha..ok kat ESCAPE kalo nak main jumping2 kita try JUMPING JACK..sambil melompat uols leh buat somersault haa..hahaha budak2 ni mmg happy sgt main mende ni minimum weight 10kg dan maximum weight 50kg

  
video
 
DUNK TANK

Pernah tgk games ni x?ada org duk kat atas tu then sorg lagi baling bola kat buton merah tu..kalo kena jatuhlah org tu dlm air hahaha..hari tu xde yg sudi jd mangsa..ntah mana menghilang depa tu ekekeke


KIDS PLAY GROUND

Uols yg ada bw anak kecil dun wori..kat sini ada disediakan bilik untuk kids play..ha dah penat kut merayap kat luar..kita rest jap kat sini..boleh gak menyusu di sini hehe

 

untuk mengetahui lagi games2 yg ada kt escape klik SINI

HARGA TIKET ESCAPE PENANG klik SINI
Time to play part 1 klik SINI  
camping dan berbeku klik SINI

ESCAPE PENANG
828 Jalan Teluk Bahang
11050 Penang, Malaysia

Operating Hours
Tue-Sunday
Monday closed
9am-6pm

Tel: 04-8811106
Fax:  04-8813106
Email: info@escape.my
Website: escape.my
Fb: escape.my

12 ulasan:

  1. syok tengokkkk bila dapat merasa nak try gak benda gini...

    BalasPadam
  2. aduhaiii best nyer utk anak-anak!!

    BalasPadam
  3. seronoknya, bukan setakat bermain tapi dapat ilmu baru juga tu contohnya cara nak mencari emas, anak-anak sihat bermain dapat pula ilmu baru, satu benda yang berfaedah..

    BalasPadam
  4. seronok kalau bawak anak2 explore nature & main game macam ni..tak de la asik ngadap tab/hp..

    BalasPadam
  5. Dunk tank tu Kimie main last skali berkali-kali plak tu.. suka dia boleh berbasahan dalam tuh..

    BalasPadam
  6. nak main tuby racer tu.. best tuuuu... hehehe...

    BalasPadam
  7. Silap achik kira tak ikut awin pegi lombong emas ritu. Kalau tidak dapat mak buyong medal ekekekeke

    BalasPadam
  8. Silap achik kira tak ikut awin pegi lombong emas ritu. Kalau tidak dapat mak buyong medal ekekekeke

    BalasPadam
  9. memang seronok seharian di Escape Penang ni..memang sesuai slogan "time to Play"

    BalasPadam
  10. hahahaa.. danish dgn izzat berani dh. entah bila naik atas tu. uwais main apa pulak. hehhe

    BalasPadam