Selasa, 23 Februari 2016

ESCAPE PENANG | TIME TO PLAY PART 1 | TEMPAT MENARIK DI PENANG

ESCAPE PENANG | TIME TO PLAY PART 1
TEMPAT MENARIK DI PENANG 

Iols mmg dari dulu duk teringin sgt nak masuk 
ESCAPE PENANG ni
tp tulah rezeki team @projekbloggerutara. Pihak ESCAPE PENANG sudi menjemput kami untuk membuat review tentang ESCAPE PENANG / ESCAPE ADVENTURE EXTREME PARK. Teruja sgt teruja..smpai iols xleh tido semalaman..siyes xtipu haha. Seramai 8 orang wakil dari team @projekbloggerutara dan 3 orang blogger jemputan memeriahkan event ini.

Ok xsabar nak cerita apa games yg ada dalam ESCAPE PENANG ni.

Ok dalam ESCAPE PENANG semua peringkat umur boleh masuk.. Bayar sekali je bleh main semua ok. TIKET ESCAPE PENANG boleh tgk kat sini

So meh iols nak share gambar2 games yg sempat iols main..nama pun ESCAPE ADVENTURE EXTREME PARK kan so mmg games pun agak mencabar jugak..once in a lifetime omputeh kata kita redah je lah

Kamera mmg tidak dibenarkan dibawa..yg ada gopro je dibenarkan..so mtk lah jasa kwn2 yg xnaik tu or tgk kwn2 melilau kat bawah tu cepat2 panggil ambilkan gambar..hehe


bila dah join ngan anak2 dara..tiba2 fefeling anak dara pulak..tp mmg mcm anak dara pun..bukan iols kata..org kata kahkahkahhh


Adik escape ni ajok weols main guli...ater layan je lah kan..dulu time budak2 mmg sllu sgt main guli....dia igt iols x reti main guli ke..ramai2 tu iols yg paling terer..tp last2 iols xmenang...aci dop ngee


Tengok muka garang mcm nak pukul org haha..muka mama el xpuas hati..last2 yang xdpt ape2 yg menang..aduiiii redha jelah hahaha


Ok jom kita mencabar diri kat area MONKEY BUSINESS...kat sini ada level 1, level 2 and level 3..kat sini kena pakai safety (harness) nti ada penerangan dari abg2 escape..Monkey Business ni byk mengunakan tali dan logs untuk panjat dari pokok ke pokok. Level 3 adalah yg paling mencabar..nak cabar diri uols tu extreme ke x..meh mai ESCAPE PENANG


 Seronok betul main kat Monkey Business ni..kalo korg nak teruskan level by level teruskan..tp kalo nak stop sat after level 1 boleh take a rest pas2 sambung balik..


Mama el memulakan acara..belum pape dah pose ekeke..korg!!!memang best ok..best sgt2..sape2 yg suka games adventure mcm ni..recommended..btw games ni kanak2 pun boleh join tapi mesti tinggi 1.2m dan ada pantau dari org dewasa


Nasib ada adik zaf (baju oren) dah pernah mai sini..so dia lah lead kami..hehe..thank zaf sayam..without u hakak ruhil x mampu ewahhh haha


Bagi anak2 dara jalan dulu..mak2 dara ikut belakang..hehe


Mak2 dara yg hyper aktif muahahaha
yg iols berdiri tu platform..setiap platform syarat 3 orang sahaja..then setiap games seorang sahaja dibolehkan..pas dia abis..barulah kita boleh continue

 
Byk2 games level 1 tu hat ni lah iols rs mcm payah benau nak buat..iols ni dah lah chubby2 kan ngee..relong tu mcm kecik je..so iols rs eh eh boleh ke celuih ni..haha..ater merangkak lah iols dlm relong ni..nasiblah lepas uols...fuhh sakit gak urat bontot ni hehehe (gambar ehsan dari escape)


Iols mmg xmain yg ni..xberani..gayat hahaha..setakat jalan atas titi/tali ok lg..ni pelambung ngan banana ni bergoyang2 kat atas tu...mau jerit iols kat atas tu kang..yg rasa berani tu leh cuba ok


Iols dapat buat takat level 1 sajor...oklah merasa jugaklah main kat Monkey Business ni..iols turun cari anak2 dan arrange mkn tghari plak ekeke




Makan tenghari kami dari pihak ESCAPE
cantik lunchbox diorg..kitar semula
teringat ayam masak kicap diorg sgt sedap woiii hehe..if korg mai by group boleh gak request tuk mkn tenghari ok

 Ok dan kenyang perut suka hati..jom lah kita sambung main games lak..so kat ESCAPE PENANG ni yg paling iols teruja nak main ialah flying fox..kat ESCAPE ni depa panggil flying lemur..haa mmg iols nak sgt berflying fox tu..iols ni npk je cam cool tp takut2 gak hahaha..tp alang2 menyeluk pekasam biar sampai ketiak wakaka


gambar ehsan dari escape.my. Kamera xleh bawakan huhu...So ginilah gambaran flying fox/flying lemur kat ESCAPE PENANG..ya Allah xtau nak ckp cam mana..ko dah ada kt situ siap dah pakai safety..paksa lak diri ko nak terjun..giler tak?..giler x giler iols dah berjaya uols..yeayy

Aduiii perasaan tu mmg lah takut..gayat..tp nak xnak ko kena terjunlah..dah sekali ko buat tu..naik syok pulak..rasa takut tu masih ada tp kesyokkan tu melampau2..last tu iols menjerit x hingat..Wooohoooooo hehehe..best gile!!!!!awesome sgt!!!terbaikklah mcm x percaya je pada diri sendiri..puas hati!

So sini iols share gambar2 games yg lain yg xdpt iols main..time to take a photo and layan anak2 pulak :)
gambar ehsan dari google dan escape.my


 
 
  
Akrobatik





Atan lean/buggy jumping 



 


kite flyer





Tarzan rope


 

 Gecko tower

 Ok rasa stop sini lah dulu..sambung next story plak

oohoii byk plak games dlm ESCAPE PENANG ni
sgt2 adventures and merecikkk ekeke

TIKET ESCAPE PENANG klik SINI 



ESCAPE PENANG
828 Jalan Teluk Bahang
11050 Penang, Malaysia

Operating hours
Selasa-Ahad
(Isnin Tutup)
9pagi - 6petang

T : +604 881 1106
F : +604 881 3106
Email : info@escape.my
Website : escape.my
FB: escape.my




14 ulasan:

  1. wah!!!!
    seronoknya!!!
    dah lama dah plan nak pergi tapi selalu tertangguh

    BalasPadam
  2. menarik! sgt menarik! pd yg mmg kaki xtreme ke, mmg kaki aktiviti lasak ke ni bleh g sini ek..

    BalasPadam
  3. Suka adventure2 ni tapi kalau nak try, tak baper nak berani..

    BalasPadam
  4. Seronknya. Yang sue dah lama teringin nak try ialah bunjy jumping. Gayatnye rasa. Mmg menariklah tempat ni. Kene p bila balik utara nnt...

    BalasPadam
  5. bestnya tahniah PBU the best team

    BalasPadam
  6. bila la nak dapat masuk pulak.. hehe

    BalasPadam
  7. seronok kan El.. rasa macam nak p lagi.. banyak yang tak sempat terjah.. gayat2 pun boleh jadi berani plak cuba macam2..

    BalasPadam
  8. Nak pi lagi time dah bersalin nanti. Dok tahan perasaan je aritu grrrr

    BalasPadam
  9. Murni pon dah janji ngn adik beradik nanti nak datang lagi cni..hehehe

    BalasPadam
  10. entah bila nk main banana tu.. hahaha
    tak mampu dh nak panjat time panas. syokk habis flying fox

    BalasPadam