Khamis, 25 Februari 2016

CAMPING DAN BARBEKU DI ESCAPE PENANG BY PROJEK BLOGGER UTARA FAMILIA | REVIEW



HARGA TIKET ESCAPE PENANG klik SINI
TIME TO PLAY PART 1 klik SINI
TIME TO PLAY PART 2 klik SINI

 Setelah penat seharian bermain di ESCAPE ADVENTURE THEME PARK, weols check in di BASE CAMP ESCAPE PENANG untuk bercamping pula. Wow team @projekbloggerutara dijemput sekali lagi oleh pihak ESCAPE PENANG untuk merasai sendiri pengalaman bercamping di sini.

     
Kami terus teruja!Last iols bercamping pun ms time sekolah menengah. Bila ESCAPE PENANG beri peluang..terus weols grab!Base camp di ESCAPE PENANG ini baru sahaja dibuka pada bulan yang lepas.
Dekat je sebelah menyebelah cuma kena panjat skit bukit untuk sampai ke khemah masing2. Berpeluh gak lah..tapi crew2 ESCAPE PENANG ringan tulang membantu kami. TERBAIK!!


Office base camp. Kat sini uols boleh cas bateri. Diberi private own charging station dan nombor pin. Kena turun naiklah kekdahnya hehe


See npk x office tu..ha kena naik skit untuk ke khemah Cermin mata berwap sbb pagi tu ada kabus hehehe


Setiap lot ada 2/3 khemah boleh muat untuk 5-8org
Setiap lot juga ada private toilet dan bbq area
Akan diberi lampu minyak, wifi at reception area only, private own chest box (tempat simpan brg penting)


Yg ni khemah kami E3. Kira family el tengah2..yg tepi family murni dan eyda..belakang pulak family sya, family farah, nina & zaf, husna & zarul. CP jadi penghulu duk depan sekali hahaha. Penghulu kena jaga anak2 buah ngeee


  
iols hubby ngan si kecik tido khemah besar yg hijau tu..anak2 dara iols tido lam khemah biru...yg abg tido kat khemah lain with kimie and izzat (anak eyda)


1st time in a tent with family hehe




Yang best kat khemah tu ada tempat lepak2 dan buaian..seronok budak2 tu naik buaian

  
Toilet dia sunroof hahaha..dun wori dinding dia tinggi..xnpk pun..best pulak mandi kt situ sejukk je..anak el yg kecik tu kemain seronok main ayor dlm tu


Kat sini diorg ada sediakan bbq area. So korg boleh bawa menu2 bbq sendiri ye 



Sekitar base camp..ku lihat hijauu

 

 Berupdate dan gosip di tengah2 hutan hehehe 


Anak2 el mmg x biasa bercamping ni..lagi2 yg kecik tu x biasa tido dalam kelambu cam tu..tiap kali nak masuk khemah dia nangis suruh keluar..hahaha. Orang lain dah tido..iols, hubby ngan ariqa duk main buai2 lagi kat luar..jenuh gak lah nak bg dia lena..last2 lena jugak

So far xde nyamuk pun ms weols stay situ dan ada crew dari ESCAPE buat spot check sekitar base camp untuk keselematan. So dun wori semua terjaga

 AKTIVITI BERBARBEKU 

Alhamdulilah pihak ESCAPE PENANG bermurah hati untuk sponsor team projek blogger utara dengan menu BBQ yang awesome!!!

Actually aktiviti barbeku ni nak buat kat area khemah tu..tapi malangnya hujan turun..so barbeku dipindahkan ke bawah base camp


masa ni belum hujan lagi




Terpaksa pindah ke bawah. Terima kasih crews ESCAPE PENANG gigih pasang api untuk bbq kami..terbaik!!





Menu BBQ dari pihak ESCAPE..awesome dan sedap oiii







 Thanks uols sbb bakarkan ayam semua tuk akak ruhil..hehehe 

Ok kalau uols berminat nak untuk bercamping kat ESCAPE PENANG ni boleh layari website ticket.escape.my
uols boleh apply 2 days or 3 days base camp combo
 

ESCAPE PENANG
828 Jalan Teluk Bahang
11050 Penang, Malaysia

Operating Hours
Tue-Sunday
Monday closed
9am-6pm
Tel: 04-8811106
Fax: 04-8813106
email: info@escape.my

Website: escape.my
FB: escape.my
 yg ada kt escape klik SINI HARGA TIKET ESCAPE PENANG klik SINI Time to play part 1 klik SINI ESCAPE PENANG 828 Jalan Teluk Bahang 11050 Penang, Malaysia Operating Hours Tue-Sunday Monday closed 9am-6pm Tel: 04-8811106 Fax: 04-8813106 Email: info@escape.my Website: escape.my Fb: escape.my

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu



ape klik SINI HARGA TIKET ESCAPE PENANG klik SINI Time to play part 1 klik SINI ESCAPE PENANG 828 Jalan Teluk Bahang 11050 Penang, Malaysia Operating Hours Tue-Sunday Monday closed 9am-6pm Tel: 04-8811106 Fax: 04-8813106 Email: info@escape.my Website: escape.my Fb: escape.my

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu




12 ulasan:

  1. Yang ni camping zaman moden.Serba serbi ada. Menarik!

    BalasPadam
  2. kak el, toilet dia ada satu je ke? memang nak pergi sini nanti... hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. situ byk lot..setiap lot ada 2/3 kemah dan private toilet..dun wori..merata ada toilet haha

      Padam
  3. oo.. best la ada private toilet.. hehe..


    assalam jemput join segmen sy

    http://www.biskutsemperit.my/2016/02/pencarian-bloglist-bulan-mac.html

    BalasPadam
  4. Teruja nak Pergi bila tengok gambar-gambar kak el share..

    BalasPadam
  5. Suami kata toilet tu dari atas monkey bussiness level 3 boleh nampak tapi dont worry tak nampak dalam2nya sebab net tu tutup

    BalasPadam
  6. pengalaman yang tak boleh dilupakan..seumur hidup ini laa kali pertama berkhemah..

    BalasPadam
  7. amboiii sempat selfie pg2 tu.. hahaha
    lapaq bbq

    BalasPadam
  8. wah bestnya ber camping lama tak camping camping ni. kena tunggu anak besau sikit

    BalasPadam
  9. tumpang tanya:
    1) khemah memang disediakan ke kena bawak sendiri ?
    2) ada apa2 pakej ke camping + escape adventure ? boleh camping je tanpa nak main escape adventure ke ?

    BalasPadam