Rabu, 20 Januari 2016

3D TRICK ART MUSEUM PENANG | TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG | REVIEW BY PROJEK BLOGGER UTARA

3D TRICK ART MUSEUM PENANG tempat menarik di Pulau Pinang. Let check it out guys!!!

Sekarang ni bersepah 3D Art ni kan. So 3D Trick Art Museum Penang ini merupakan yang pertama di Malaysia. Lukisan-lukisan dilukis mengunakan teknik 2d ke dalam 3D dan lukisan ini nampak seakan 'real'.
 3D Trick Art Museum Penang ini menempatkan 45 buah karya seni termasuk lukisan ilusi optik dan arca.

Team @projekbloggerutara juga telah berkesempatan untuk melihat sendiri lukisan 3D Trick ini bersama blogger jemputan yang lain.


3D Trick Art Museum Penang ini terletak di Lebuh Penang, 11200 Georgetown, Penang. Lokasinya betul2 di hadapan food court Esplanade Padang Kota. Tapi kena masuk lorong sikit


Harga tiket masuk untuk dewasa, kanak2 dan warga emas



Dalam museum ni pun ada pelbagai jualan cenderamata di jual. 

Uols x payah risau, di 3D Trick Museum ini mereka ada team untuk ambil gambar uols dan diorg akan ajar macam mana nak ambil gambar2 trick tu ok..best kan :) senang lah bagi kita nak bergambar nanti

Ok jom layan gambar2 yang sempat iols ambil. Layan je dengan kerenah anak2. Kita pula jadi photographer diorg hehe


Team @projekbloggerutara bersama blogger jemputan. Awesome picture kan..macam kat Kampung Nan Berbatang2 hahaha




Abg danish gigih mendayung hehe




Merasalah diorg naik kereta lembu hehe








Banyak giler gambar dalam museum ni..iols pun teruja gak mcm kanak2 ribena haha

 



Raja Bomoh nak bawak kami ke mana tu..haha

 
 

 
 
 

Be famous gitew..anak yg ambil gambar jd xbape nak famous lah hahaha



Ok uols must visit this 3D Trick Art Museum PenangWe had so much fun taking the pictures and enjoy our visit.
Thank you so much to Ms. Hui Hui and crew 3D Trick Art Museum Penang sudi menerima kunjungan kami team @projekbloggerutara






Telefon: 04-2631628
Website: www.penangtrickart.com
FB: www.facebook.com/penangtrickart
Email: info@penangtrickart.com
Operating hours: Daily 9.00am -6.00pm (Weekdays)
9.00am-9pm (Weekends and public holiday)
(last admission one hour before closing)











18 ulasan:

  1. ak penah lalu sini..tp terpk nk masuk lg..haha..

    BalasPadam
  2. yg pertama di malaysia ek? tp xpenah tau pun sblm ni.. kami pegi yg kt icity shah alam. dah berlambak dah 3d art.museum.ni kan.. mostly setiap negeri ada dah kot haha

    BalasPadam
  3. Wah korang nampak sangat enjoy. Betul2 syok o...

    BalasPadam
  4. pandainyer anak2 El posing..suka tengok gambar2 tu..memang mcm real..

    BalasPadam
  5. cantik-cantik gambor,, gambo yang nak kena telan denga ular besar tu..El boleh senyum lagi..haha

    BalasPadam
  6. Memang menjadi trick tu nampak real noo ^-^

    BalasPadam
  7. Sgt2 kreatif kan...harga berpatutan..

    BalasPadam
  8. belum publish lg.. hahaha
    memang rasa nak p seround lg

    BalasPadam
  9. hola hola bestnya el.. aku pi sini tak sempat nak wat entry. berkubur dalam enpon ja la gambo gambo tu

    BalasPadam
  10. EL..hihihi windu el jugakkkk hahaha..lama tak jenguk... amboiii sakan kan anak2 posing ..dah lama ila xgi Penang....hihii..bila ntah dapat gi sana lagi =)

    BalasPadam
  11. pandai budak bertiga tu posing... boleh jadi model kekanak.. hehe

    BalasPadam
  12. cantik2 gambar dia. pandai bebudak tu posing hihihihi

    BalasPadam
  13. hari tu ada gak masuk 3D museum..yang dekat dengan jeti tu..hihi syok boleh bergambar☺

    BalasPadam
  14. tgk la anak2 blogger.. hehehe.
    aqil pon pandai posing

    BalasPadam