Khamis, 12 November 2015

KEPAH MASAK CILI

hari ini nak share kepah masak cili
senang je masak kepah masak cili ni
 
hubby iols memang suka beli seafood
selalu sgt beli siput lala..tapi hari tu dia bukan beli siput lala..scan pya scan
kepah pulak yang dia beli
wasap kat group tanya nak masak apa ngan kepah ni
aikkk kena hentam pulakkk..hahaha
dah tak tau masak ke kata deme..hihi


ok ok kalau di layan pasal group wasap ni memang tak abis 
siang malam pong pang pong pang smpai pagi non stop
ntah apa deme tu sembang ngeee

RESEPI KEPAH MASAK CILI

Bahan2:
bawang merah
bawang putih
(ditumbuk)

cili boh/cili kering

serai 2 batang diketuk manjerr 

kepah sekilo

air asam jawo 

garam secukupnya

Cara masak:
Tumis bahan yang ditumbuk
Setelah naik bau masukkan ciliboh dan serai
Kacau gaul sebati hingga ciliboh naik minyak
Masukkan air asam jawo
Masukkan kepah 
Taruh garam sikit
Pastu siap 

Senang dan sodap :)



20 ulasan:

  1. masa ngandung Aleesya aku sampai nangis nak makan kepah masak cili ni. Nangis kat kedai makan pulak tu..
    Buruk nau..

    BalasPadam
  2. lamanya xmakan lala... ni yg nak p cari ni...huhu

    BalasPadam
  3. Tak pernah mkn kepah ni rasa macam ner ya

    BalasPadam
  4. ehehe rebus ngan garlic n serai n halia.. garam.. dah =D

    BalasPadam
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  6. uishh..sedap bebenor nengoknya... cuma sy jarang makan kepah ni El.. hubby sukalah..sy suka lg kerang...hihi

    BalasPadam
  7. kitorang aritu dua kali buat kepah masak serai. dua dua kali tu laki bini cerry bery. tatau la pasal kepah atau pasal terlampau pedas hihihihihi. tapi yang ni nampak aummmmm sangat haaaaaa

    BalasPadam
  8. sedapnyaaa kak el .. lama xmakan

    BalasPadam
  9. sedapnya semua makanan,kak EL :-)

    BalasPadam
  10. Mudah, cepat dan sedap..
    Lama dah x masak gini..

    BalasPadam
  11. boleh dak masak.. nk makan.. hehee

    BalasPadam