Jumaat, 18 September 2015

COOL GHOST MUSEUM PENANG | GHOST MUSEUM TEMPAT BEST DI PENANG

Cool Ghost Museum Penang tempat menarik di Penang memang wajib singgah.
Selain Penang War Museum yang dikatakan seram dan 'keras' boleh klik SINI
dan SINI 

Cool Ghost Museum Penang ini akan membawa anda mengenali hantu-hantu dan sejarah kewujudan mereka. Rumah hantu ini bukannya rumah hantu yang ada di funfair, tetapi ianya lebih menceritakan latarbelakang sejarah jelmaan hantu-hantu tersebut.

Ghost Museum Penang  ini telah digemparkan oleh kedatangan geng-geng dari #bloggerutara

Walaupun keseraman itu menghantui kami semua tetapi keinginan untuk mengetahui apakah menarik di sebalik Ghost Museum ini terjawab sudah.

Alhamdulilah pada hari Sabtu yang lepas 12/9/15 kami semua geng-geng #bloggerutara berkumpul dan telah merasai keseraman dan keseronokan di Cool Ghost Museum Penang ini.

Memang happening. Memang gempar. Memang kecoh dibuatnya hehehe.
 I
Anda percaya pada Hantu?Terpulang pada anda
Di Cool Ghost Museum Penang ini akan merungkai sejarah hantu-hantu ini pada anda.
Jom kita layan gambar-gambar di Cool Ghost Museum Penang


Tahukah anda hantu apakah ini? 
Inilah langsuir 


Ibu yang mati bersalin menjadi langsuir..adakah benar?
Datang sendiri ke Cool Ghost Museum ini untuk mengetahui kisahnya


ok ok saya orang pertama sampai di Cool Ghost Museum Penang muka teruja tapi dalam hati siapa yang tahu. Peace dulu yawll!!haha



 Entrance. Encik Rizal selaku hantu guide kami hehehe. Dia akan guide kami dan akan  menceritakan kisah-kisah dan latarbelakang hantu-hantu itu. Akan kami rindu suara manja anda weeeee


Sebelum jumpa the hantu-hantu, kita berselfie dulu ye 


agak2 korang ni hantu ape?
ini adalah orang minyak?yg suka ngan anak2 dara tu sib baik iols dah mak dara ekeke
tapi seriau jugak wooooo huhu 
kredit foto cp






Area zaman firaun dan cleopatra. Macam seronok je. Kan ini museum bukan rumah hantu ok


Huarrghhhhhh..toyollll 
kredit foto dari murni

Hantu Jamban?
Eeeeee warna coklat lak tu..yackssss haha
kredit foto dari murni 


 Kecemasan???Anda berani masuk??


Ni hantu ape ye?
Ok jom kita layan gambar patung hantu-hantu di Ghost Museum ini


Hantu air dan mumia


Hantu cina. Hantu lompat-lompat. Dulu masa saya kecil2 selalu tengok cerita ghost cina yang lompat tu hehe
Sekali tampal kertas kat dahi terus keras kan :) 

 

rindu pulak dengan si drakula hensem ni

 

 

ok lunch for today hehehe
yang ini pulak area Hantu Drakula


Hantu pisang dan hantu jepun



Hantu penanggal  yang belakang tu bukan yg depan ye


Tolonggggg!!!!!


Ghost Museum ini terletak di 57, Lebuh Melayu, 10300 Penang. Dibuka Isnin - Jumaat 10am - 7pm.
Sabtu, Ahad dan Cuti Umum 10am-9pm


Harga tiket pula seperti gambar di atas


Tengoklah muka keseronokan kami hehehe

Apa tunggu lagi. Cuti sekolah pun dah bermula. Jadikan Ghost Museum Penang ini sebagai salah satu lokasi percutian anda :)

Special thanks to #ghostmuseumpenang for the invitation.
Tidak lupa juga pada farah (baju hijau) menguruskan aktiviti kami ke sini


Salam perkenalan pada geng2 #bloggerutara yang awesome :)
arz, cp, nina, sha, murni, farah dan zaf

24 ulasan:

  1. memang tak masuk laaa haaa....takut!!!

    BalasPadam
  2. hanttu penanggal terkejut tengok orang depan dia dok selfie.. haha

    BalasPadam
  3. kalu acik, acik mmg takkan masuk
    hatta kat pintu gerbang atau pintu masuk sekalipun x jejak
    acik penakuttttt...! jangan ajak! haha

    BalasPadam
  4. best & seronok sgt..alysa duk tanya bila nak p tgk hantu lg..hihihi

    BalasPadam
  5. Omg, macam2 hantu ada kat dunia nie yer ^-^

    BalasPadam
  6. Adoi gambar pun dah nampak menakutkan....mau mimpi siang ni...huhuhu. sebab penakut....hihihi

    jemput singgah blog sy MARSHA SPORTING MUMMY

    BalasPadam
  7. sporting habis hantu2 ni.. cool dan tak terlalu menyeramkan ! hehee

    BalasPadam
  8. makaihhhhh..seriau jugak nie el..hahahah..nak2 toilet tu..huwaaaa...

    BalasPadam
  9. Waa.. Baru tau kewujudannya ._.

    BalasPadam
  10. Bila nak sampai Penang ni. Hahah :p

    BalasPadam
  11. menariknya..mcm2 ade kt penang..salah 1 tmpt wajib dilawati klo ke sana

    BalasPadam
  12. Ya Rabbi hahaha.. syukurlah CT tak join.. i is kenot laaa Kakak El.. kenot..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus la ct tak join.. hehehe

      Padam
    2. memey.. kalo dak jenuh hampa tahan ceq jerit2 ahaha..

      Padam
    3. hahaha.. org penakut susah sikit.

      Padam
  13. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

    Thanks :)

    BalasPadam
  14. tengok gambar pun dah mengujakan.. kalau pergi xtaulah.. hehehe

    BalasPadam
  15. laju laju scroll gambar.. mai plak baca tngh malam ahaha.. memey dok la belek gambar2 korang..

    BalasPadam
  16. balik tu ada ngingau apa2 tak? hihihihi

    BalasPadam
  17. nasib baik kita xjd hantu.. hahaha

    BalasPadam