Rabu, 5 Ogos 2015

PIZZA HOMEMADE YANG SEDAP DAN MUDAH | DOH PIZZA HOMEMADE

dah lama x makan pizza
sejak dah tahu macam mana nak buat doh pizza homemade
asal bahan2 mencukupi terus buat pizza

beras dah abis dah semalam
so nasib stok nak wat pizza ada
so kita makan western semalam hehe

bukan setakat pizza je..mama el buat mee bandung
sebab en. suami suka makan mee berkuah
so lama jugak x buat mee bandung ni
so mama el pun apa lagi bersilat gayung lah kat dapur


                              pizza rendang                                                            pizza sosej

 ekceli isnin lepas el buat rendang daging..so adalah balance..so el buat toping tuk pizza ni..rasalah sedap giler uols hahaha..yg belah kanan tu..pizza sosej special tuk budak..budak2 tu kemain x cukup..el buat lagi pizza..kejap je siap lam 20minit

 tudung periuk tuk jdkan dulang pizza..asal boleh je ekeke..tp mmg menjadi
doh tu mmg nipis dah lembut..rasa mkn pizza dominos amboiiiiiiiii kemain up kan haha

nak resepi doh pizza homemade boleh klik SINI


ekceli rendang tu el buat sebab nak makan ngan lemang..pi lah beli lemang segera kat mydin..mmg sedap..tp mcm x cukup je beli sebungkus ada 5 keping hehe


ni lak mee bandung..bahan2 xcukup..tp rasa semua cukup..sebab pakai stok udang/ayam..hehe nak resepi boleh tgk SINI

24 ulasan:

  1. amboiiii...sedap menu satu-satu...hahahaha...actually rendang kalau kita fusion kan...mmg sedao...pernah rasa makan spaghetti rendang kat Magnum KL haritu :)

    BalasPadam
  2. El masak apa pun nampak sedap. Suka tgk orang yg rajin masak untuk family :)

    BalasPadam
  3. sronok juga buat pizza kan.. sedap nengok

    BalasPadam
  4. pizza homemade..sedapnyer...
    bab rendang, dah merendang, makan sampai 3 hari..

    BalasPadam
  5. Rajinnya el masak buat ekin terliur ini... Hai el baru sempat singgah sini

    #BloggerUtara

    BalasPadam
  6. yui sggh jumaat ya..

    sbb rasanya dh komen entry ni smlm..hihiih

    BalasPadam
  7. Lama dah tak makan pizza... awal tahun ari tu pernah gak buat pizza sendiri ^-^

    BalasPadam
  8. alamak tak jadi diet ni
    hi salam kenal ;)
    jemput singgah : http://bitttravel.blogspot.com/2015/08/contest-for-reader-bitt-2015.html

    BalasPadam
  9. tetibe teringin nak mkn pizza lak..

    BalasPadam
  10. Aduhai terliur tengok ni haa
    CK pernah try buat homemade pizza hari tu tapi guna roti gardenia je kwang3~

    _____________________

    Reply Your Comment at http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2014/12/officially-wife.html

    Maceh (^_^)

    CK baru update heee (^_^) >> http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/p/wedding-review.html

    BalasPadam
  11. sedapnya k.el ! untungla pandai masak, semua leh masak sendiri, jimat betul

    BalasPadam
  12. Assalam EL,
    amboooiiiii
    pelbagai resipi uols :)

    BalasPadam
  13. alamak bestnyaaa lahai pizza homemade.. boleh decide sendiri nak tabur apa..
    letak cheese menimbun pun tak apa.. dappnye..

    BalasPadam
  14. wahhh pizza.. buat sendirii ehh.. nk jugak try buat sndri mcm ni.. tp apekan dayaa.. ahaha

    BalasPadam
  15. sedapnyaaa.. lama xbuat pizza sendiri sbb malas nk uli

    BalasPadam