Khamis, 2 Julai 2015

BUFFET RAMADAN DI HOTEL SERI MALAYSIA, PULAU PINANG

ni 1st time mkn buffet ramadan kat hotel, Hotel Seri Malaysia, Pulau Pinang
as a reward to myself jugak sbb masak hari2 kan
so semalam dptlah mkn kat luar bersama family hehehe

ekceli el beli voucher buffet ni kat my friend yg keje situ Wantie
voucher ni ada diskaun..terhad dan dah abis pun..el kira bernasib baiklah dpt beli
yg menarik minat el nak beli sebab kanak2 umur 6tahun ke bwh free
so mmg berbaloi lah kt el yg anak ramai ni kan hehe

Sekarang harga for adult RM45 kids 7y above RM25



Letak Kambing Golek ni dulu baru semangat sikit nak baca kan haha


Nilah my friend yg arrange semua sekali tuk iols..tenkiu so much dear..happy sgt..tempat yg selesa makanan yg sedap..my friend yg gigih kuat kerja orgnya..smpai nak berbuka pun keje lagi...:) tempat duduk iols dekat ngan BBQ senang nak ulang alik..kan iols hantu kambing..anak2 iols hantu ayam/sosej hahaha


Ha tgklah betapa happynya hubby n anak2 iols..selesa sgt siap ada kusyen bantal nak peluk2..anak2 iols lepas berbuka siap tido atas sofa tu haha


Bakar bang bakar..ikan pari bakar..ayam bakar..sosej..n kambing..sos dia sedap sgt :)


iols pilih meja kat dekat ngan kolam..senang nak pantau anak2..anak2 pantang npk kolam...smlm siap suh ajok tido kat otel tu nak mandi kolam...haha

K lah biar gambar je berbicara..tgklah gambo2 makanan yg ada kat Buffet Ramadan di Hotel Seri Malaysia, Pulau Pinang













 


 


Mee kari ni sedap sgt..iols tambah 2x haha


Penuh meja..ni anak2 iols pya keje..bygkan lah semua nak amik sendiri..tgk abg amek..kakak pun nak amek..adik pun nak...adoiiii


Last2 xlarat nak mkn..mak pak yg kena abiskan..mak pak yg ketat suar sudah haha


Ha terkejut mama el..bila masa lak anak bujang iols ni jd chef..hahaha
org sibuk makan2..dia sibuk kaco org msk kt belakang tu..ekekeke


Alhamdulilah we have a nice iftar semalam..yg kecik tu pun behave je :)

So sape2 yg berminat nak berbuka puasa di Hotel Seri Malaysia boleh contact
04-6429452
smpenanghb@hotmail.com



26 ulasan:

  1. kambing golek mmg menu wajib ada kt mana2 buffet ramadhan

    BalasPadam
  2. perghhhhhh
    hg p dh ka el
    aku x tau la thn ni berbuka kat luar ka x
    menarik jgk, dh la dkt plak kan

    BalasPadam
  3. Memang semangat lepas nampak kambing tergolek kat situ el ^-^

    BalasPadam
  4. sedapnya tengok kambing yang tergolek tuh.. apapun selesa tempat duduknya..

    BalasPadam
  5. wah ~

    tak sabaqnya nak pi petang ni.. hehe

    BalasPadam
  6. Assalam El,
    alaaaaaaaaaaaaa
    nak voucher jugaks he3

    BalasPadam
  7. syok le dpt diskaun ek...puas mkn tempt pon selesa

    BalasPadam
  8. kambing tu mmg bg smgt sungguh

    BalasPadam
  9. tgok gambar kambing tu rasa mcm nk pi bergolek ke sana lah...

    BalasPadam
  10. byknya makanan tu..try x semuanya

    BalasPadam
  11. bestnye sesi berbuka puasa dia..tak pernah pon berbuka kat hotel seri malaysia

    BalasPadam
  12. Terima Kasih sahabatku sebab sudi datang berbuka di Hotel Seri Malaysia Penang. Terima Kasih jugak sebab buat review ni.

    Gelagat Abang Danish malam tu buat kami warga HSMPEN tak kering gusi di buatnya.

    Terima Kasih sekali lagi dari aku dan warga HSMPEN

    BalasPadam
  13. Ya Allah... Sedap pula tgok mknn.. tpi smbl puasa kononnya nk diet. Ahaks...

    BalasPadam
  14. Bestnya berbuka kat hotel... Sedapnya tengok kambing golek tu. hehe
    #bloggerutara

    BalasPadam
  15. Aduhai!!!kecor air liur tgk kambing golek tu..

    BalasPadam
  16. sejak tengok kambing tergolek.. makan semua nak kambing.
    maybe next year boleh berbuka kt sini

    BalasPadam
  17. sekali 2 makan di luar memang menarik.. yang penting semua kena behave.. kot idak hilang selera makan...

    BalasPadam
  18. buffet ni yang best kalau nak pegi tang kambing golek tu. main course. kalau takde kambing rasa macam mandommmm je hahahahahaha

    BalasPadam
  19. Baguslah semua baik je ye..ala tdo satu malam pon apa salahnya hihi

    BalasPadam
  20. tengok kambing je dah teruja belum menu lain lagi...huishhh..terliur habis...

    BalasPadam
  21. RM45 tu lepas diskaun ke kak el?? murahnyaa.. :D

    BalasPadam
  22. sedapnya nmpk kmbing golek tuuu

    BalasPadam