Selasa, 9 Jun 2015

MANDI MANDA DI TAMAN BELIA

hari sabtu lepas
mama el gigih bw budak2 tu g mandi manda kt kolam
kt penang ni lau nak mandi kolam free dan best
satu tempat je ada di Taman Belia Tanjung Bunga
agak jauh jugak dr umah el..around 20 minit smpai

hubby lak keje..so sian budak2 tu xkemana cuti sekolah ni
n dah lama diorg ajak g mandi kolam
so dgn tawakal dan bismillah mama el drive bersama askar2 beliau hehe
syukur dpt smpai dgn selamatnya
nasib x jem jln n kami adalah org pertama sampai kat kolam mandi tu hehe

ekceli kul 8pg weols gerak
semua dah siap2 dah
ariqa letak lam carseat..mujur dia ok je

sampai2 kat kolam mandi tu diorg tgh bersihkan kolam
so kena tgu  gak lam 15minit
bukak2 je kolam tu terus budak2 tu happy n terjun kolam hahaha
berkumbanglah budak2 tu dari kul 8-12tghari


Kolam kat sini mmg besar puaslah budak2 tu mandi


Lets go anak2 :)


Cuaca time tu sgt lah redup n sejuk2..yelah kul 8pg dah terpacak kt situ..tp kete punyalah byk..kebykkan diorg jogging kat situ..smbil tgu diorg bersihkan kolam tu ronda2 di tepi2 je..malas nak round satu taman..iols kan dukung si bambam tu..penattt haha

 
Sllunya lau pi sini budak2 tu mandi kt kolam atas ni..tp kt sinilah monyet2 tu curik lauk pauk air minuman kami..so kami g mandi kolam kat bawah je..gpun kt bwh sn redup skit


Tgklah tu belum nyempat2 book tempat dah terjun kolam


Buat masa ni kolam tu kita pya ye anak2 haha


 Seronok betul diorg dpt berkumbang dalam kolam tu


Mama el ritu x masak pape pun..just goreng fries n beli roti n biskut je..sbb lunch nti nak mkn kt kfc pulak
so xdelah mama el penat kan ehehe



Budak tecik ni  kena isi perut dulu baru main air..haha..nasiblah budak ni x meragam..seronok mandi kolam
nak akhir2 tu penat kot serba x kena..so bg menyusu sat..tertido dia smpai lah balik baru bgn hehe good girl


Pas2 dah tghari kul 12 tu..dah puas2 budak2 tu mandi weols pun gerak balik n singgah mkn lunch kt kfc 


Mujurlah kfc tu xde org sgt..boleh lah budak2 tu buat mcm umah sndiri..tgk tu ariqa..senang skit mama el nak mkn..dia boleh main sendiri haha


Hai semua..cak!!


Thank you ariqa sbb jadi budak yg baik hari tu..hehe


Pasni bolehlah mama el bw askar2 tu jenjalan bila babah keje ye


Alhamdulilah Allah permudahkan kami pada hari tu :)

21 ulasan:

  1. Balasan
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Padam
  2. WAHHH seronok giler dgn tempat takde org mmg heaven sgt nie..

    BalasPadam
  3. ini memang seronok sangat-sangat nih....

    BalasPadam
  4. lor..sempat pulak monyet curi makanan minuman eh.. tapi cantik juga tempat tu..memang seronok la budak-budak main air..free pulak tu..

    BalasPadam
  5. cantikkk nye tempat nye..ujung thn ni ada cuti2 kt penang bleh la mandi manda kt sana jauh ke klu dri Georgetown sbb kami akn mnginap kt Hotel Neo

    BalasPadam
  6. supermak sangat..! salute!

    BalasPadam
  7. salam kenal mama el.... budak2 memang suka main air.. anak eija sorg ni pun selalu bgtau nak mndi dlm pool hihi.. cantik la tempat ni... okay la free kan boleh duk smpai lebam... el jemput singgah blog eija :) jangan segan silu

    #Follower 1565 ^_^

    BalasPadam
  8. salam kenal mama el.... budak2 memang suka main air.. anak eija sorg ni pun selalu bgtau nak mndi dlm pool hihi.. cantik la tempat ni... okay la free kan boleh duk smpai lebam... el jemput singgah blog eija :) jangan segan silu

    #Follower 1565 ^_^

    BalasPadam
  9. Salam perkenalan mama el....wahhh best!macam taman awam miri.....!free ja kan....hihi..setiap hari pon boleh bawak anak-anak (kalau larat laaa)



    Singgah Blogwalking....:)

    nak mudahkan kerja rumah?Jom baca ni:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/06/basic-h-membantu-memudahkan-kerja-ibu.html?showComment=1433744253588#c6972630485172196856

    BalasPadam
  10. selalu konpius taman belia dgn botanical garden...hahaha...pdhl 2 2 tmpt tu dh penah p

    BalasPadam
  11. bestnyer berjalan-jalan budak2 ni, cuti seminggu lagi,mmg best

    BalasPadam
  12. besttnyaaa...suka lah budak budak main airr..hehehe

    BalasPadam
  13. bestnyer piknik kt tepi kolam

    BalasPadam
  14. Assalam El,
    haah
    sekarang ni memang bermaharajalela betoi tau monyet3 tu
    iols halau dengan payung pun dia tak takut tau3
    geram betoi

    BalasPadam
  15. kak.. ada tak orang dewasa berendam sama ? hehehe.. nak berkubang sama2..

    BalasPadam
  16. Wah.. best giler dapat main air..

    BalasPadam
  17. makin cantik laa taman belia nih.. dah lama tak bawak ank ke sini..

    BalasPadam
  18. seronoknya main air..
    comel anak2 el

    BalasPadam
  19. hiihihhii bebudak dengan air memang tak dapat dipisahkan. seronok tgk diorang berkubang tu. kita pun tak payah bayo bil air hahahahaha :p

    BalasPadam
  20. bestnyaaa mandi kt youth park.. hhoho

    BalasPadam