Rabu, 10 Jun 2015

AKUARIUM BATU MAUNG, PULAU PINANG

sabtu lepas dah puas mandi kolam
so ahad mama el plan nak bw budak2 tu tgk fish plak
haii mcm2 mama el ni pya plan hehe
mama el suka tgk anak2 hepi

so mama el plan bw diorg tgk fish kat Akuarium Batu Maung, Pulau Pinang
Akuarium Batu Maung ni terletak di Jambatan Kedu
jgn bygkan Akuriam ni mcm Aqua kat KLCC tu ye
kecik je tempat ni tp mcm2 ikan ada..janji budak2 tu happy

Akuarium Batu Maung ni buka setiap hari kecuali hari Rabu 10am-5pm
So pukul 10.30am weols bergerak..xdelah jauh sgt dr rumah el tu Queensbay-Batu Maung 15minit

Tiket Dewasa RM5
Tiket Kanak2 8tahun ke atas RM2
Warga emas dan kanak2 7thn kebwh percuma


Anak2 yg excited


Biar gambar berbicara..jgn tya nama ikan...iols x sempat nak baca ekeke


 

Ikan ni beso giler..mcm bawal hitam kut haha

 

Ikan kaler biru

 

Ikan nemo?haha

  

Akuarium mcm ni lah nak letak lam rumah iols nti..akuarium dah ada kt umah..ikan je xde huhu

 

Ni kerapu pedang x salah..besor giler


na na na na ganu kite...penyu pun ada hehe

 

Ikan buntal ni sgt cute ok


Udang galah ke lobster..tp ni masak lemak cili pun sodap haha



Apa2 je lah anak2..janji uols happy


Paling best kat dalam akuarium ni adalah big tank akuarium..besar giler ok cantek le pulok


Anak2 paling seronok bila npk ikan jerung..mama el pun kagum hahaha


Anak sape lah yg panjat tiang tu haha


Nak tgk akuarium yg ada ikan jerung tu uols boleh duduk mcm tgk wayang..ha tgk puas2..mmg santai..yg kecik tu mulut boleh tahan gak..pokpekpokpek tgk ikan haha


Kita seround lagi sekali..alamak ada juon kt tepi tu haha


Kat luar pulak ada kolam ikan


Sesi bg ikan makan pulak


Hat belakang tu tulang ikan paus..percaya x?ekekeke


Pas abis tgk lepak kat cafe akuarium tu makan2 n minum2..lepas2 balik lah hahaha


27 ulasan:

  1. Balasan
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Padam
  2. seronok depa mama el layan pi jenjalan :)

    BalasPadam
  3. yeayyyy tengok fish pula!!! he he he... nak tumpang sekaki jauh sangat lokasi kita berdua ni...hik hik hik...

    BalasPadam
  4. seriously
    teringin betul nk jln penang sungguh2
    2 kali pegi, 2 kali missed tempat2 best
    huhuuh

    BalasPadam
  5. tgk ikan pun best, asalkan anak2 happy mak pun happy sama..
    reward anak2 cuti sekolah kan el :)

    BalasPadam
  6. tengok ikan kan menenangkan..dalam masa yang sama anak pun belajar mengenal jenis ikan

    BalasPadam
  7. Tgk ikan kerapu tu, rasa nak makan kerapu masak 3 rasa..hahaha

    BalasPadam
  8. tmpt wajib bawa Aqil ni...msti dia teruja...

    Ok...dpt dh next trip cuti shari :)

    BalasPadam
  9. seronoklah budak2 tu isi cuti sekolah ni kan...sibujang el sorang tu, makin besar makin hensem...

    BalasPadam
  10. seronoklah budak2 tu isi cuti sekolah ni kan...sibujang el sorang tu, makin besar makin hensem...

    BalasPadam
  11. murah je ye tiket nye...bleh msuk dlm list ni klu dh smpai peanang ;p

    BalasPadam
  12. lama tak singgah blog kak el, dah berwajah baru ! bagus2 !
    Kak el taknak tukar template responsive ke? senang jer kak, download jer ;)

    BalasPadam
  13. balik jgn lupe singgah roti canai jln transfer,..
    adoii..jauhnye penang...huhu

    BalasPadam
  14. wahhh pulau pinang pun ade akuriumm.. syokkk ni anakanak.. huhhu

    BalasPadam
  15. anak2 semua nmpk happy..
    ok lah kat penang byk tmpat y best2..

    BalasPadam
  16. Assalam El,
    dah laaaaaaaaamaaaaaaaa nak bawak boboby pi sini tau3
    dok tak sepmat sajork
    besttttnyaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  17. uuuish boleh tahan menarik kat sini..
    tak pernah singgah sebab ingat cem tak ada apa..
    okeh bleh plan bebila =D

    BalasPadam
  18. Bestnya... kalau gi penang le singgah nie..

    BalasPadam
  19. ada pernah bawak, awal tahun ni rsanya.. dah tak ingat plak.. diaorang suka tengok penyu dalam kolam dekat tulang ikan tuh..

    BalasPadam
  20. wah menariknya ikan-ikan dalam aquarium tu

    BalasPadam
  21. Zumal suka tempat2 camni... hilang tension...

    BalasPadam
  22. Zumal suka tempat2 camni... hilang tension...

    BalasPadam
  23. kira kan ada satu penyakit bila masuk aquarium macam ni.

    takut aquarium tu pecah macam movie selalu tunjuk. lepas tu kejar kita lepas tu ngap kita kohkohkoh

    tapi tula menghantui sampai sekarang

    BalasPadam
  24. kt mana ni kak el.. tak penah tau pon. haha

    BalasPadam