Selasa, 19 Mei 2015

HADIAH HARI GURU

jumaat yg lepas..pas anak2 balik sekolah
bagi surat..tgk2 surat sambutan Hari Guru
anak2 request nak bg adiah..alahhh dah lah tgh bulan huhuhu
tgk anak2 rengek2 nak bg adiah.. jenuh pujuk2..pas2 mama el ckp ha mama buat kek je lah
ok anak2 setuju nk bg kek

pas2 mama el cadangkan apa kata kita hadiahkan cikgu mug then bungkus kek tu dlm plastik letak dlm mug tu then balut..budak2 tu setuju..tp bajet xlebih dr RM50 ye hehe
then hubby nyampuk seloroh..harijadi abah korg x bg pape pun hahaha
xpelah bahhh just do this for sedekah and to make anak2 happy :)

sabtu el pi lah cari mug yg murah..alhamdulilah ada mug yg jual RM2/1pc kat Jusco
bahan2 tuk buat kek mmg dah ada stok cuma beli mug, pembalut dan riben je


mug RM2x14pc = RM28
riben = RM7.80
pembalut = RM11.00
total = RM46.80
(yes dlm bajet)


ok ni kek yg el buatkan Congo Bars..senang n cepat buatnya


then el potong Congo Bars tu and balutkan dengan pembalut plastik




Masukkan Congo Bars tu lam mug





14 mug sedia tuk dikerjakan..nasib hubby cuti bolehlah tulun..kul 1pg baru setel..biasalah si kecik tu nak berkepit je


 ni kad ni el buat kat office je..yg gambar frozen tu tuk cikgu Arwen
yg gambar minecraft game tu tuk cikgu Ahmad Danish


 Ok setel dah hadiah tuk cikgu
Dapatlah cikgu adiah mug ngan makan kek hehe


14 ulasan:

  1. Assalam El,
    Santek laaaaaa
    Sedap pulop tuuuuuuuuuu
    huntung laaaaaaaaaaa cikgu2 itu :)

    BalasPadam
  2. wah rajin ..mesti cikgu2 suka dpt congo bar dlm mug

    BalasPadam
  3. wah creative.. mommy y awesome.. hehe!!

    BalasPadam
  4. banyaknya...tapi kan..tiap kali hari guru memang mama la yang berusaha sebaik mungkin kan..

    BalasPadam
  5. mommy kreatif...klau sy jenuh pk nk bg apa...hahahaha

    BalasPadam
  6. best jadik cikgu sekarang ni..mcm2 hadiah dapat..tp konfem paling banyak mug..hihi

    BalasPadam
  7. best jadik cikgu sekarang ni..mcm2 hadiah dapat..tp konfem paling banyak mug..hihi

    BalasPadam
  8. waaa simple but nice jimat pun jimat ye..

    BalasPadam
  9. oklertu ada gak idea... akak dah beli awal2.... senang tak yah nak cari2...

    BalasPadam
  10. x jd la beli jar tue
    hihiii
    rajin tol hg ni
    aku x bg pa pon hahahhaa

    BalasPadam
  11. sgt kretip n berbaloi....msti cikg2 suka sgt

    BalasPadam
  12. wahhh bestlah cikgu dapat hadiah ni smua..untung dapat anakmurid baik hatii.. hihi

    BalasPadam