Jumaat, 10 April 2015

RESEPI ROTI LASAGNA | BREAD LASAGNA

haiii uolsss
aduh duh duhhhh
kok lama tak bersiaran nihhh
sebenarnya ada banyakkkk cerita nak share ngan uols ni
tapiiii kemalasan yang amat..lagipun iols bz wat preparation final exam tuk student2 ni

xpe2 skrg ni xbz sgt..sblm mula keje
nak tempek sat resepi baru
iols baru try pagi tadi 
buat sarapan pagi hehe

smlm iols npk my fren tempek kat fb resepi roti lasagna ni
tgk bahan2 semua senang n ada stok
so apa lagi..mama el bersilat lah kat dapur
5.30pg dah bgn terus bukak api dapur haha kuali x letak lagikihkihkih
dah siap bagai..mandi baru solat..baru gerak budak2 tu mandi n siap2 ke sekolah


jom tgk resepi roti lasagna / bread lasagna

1/2 bwg besar (dipotong dadu)
1/2 tube daging cincang
1 gengam mixed vege (xde..iols ganti buah tomato dipotong dadu)
sos cili n tomato
salt n pepper
roti
telur 
susu (fresh milk or susu tepung..iols pakai susu tepung anak je)
mozarella cheese(xde..iols ganti keju cheddar)




Cara2:
1. Goreng daging agak garing baru masukkan bwg besar yg dipotong dadu. 
2. Bawang dah layu masukkan buah tomato. Masak sebati
3. Masukkan sos cili dan so tomato. Masak gaul sebati
4. Masukkan salt dan pepper. Rasakan dah ok tutup api
5. Pukul telur ngan susu
6. Celup roti dalam telur dan susu tadi. Then letak inti yang telah dimasak kemudian letak cheese. Buat dalam 2 layer. Atas sekali tu letak cheese sahaja.
7. Bakar suhu 180 darjah 15minit.


pasni xpayah beli kepingan lasagna..ada je roti dah nak expired boleh buat lasagna ni heyyy

Selamat Mencuba :)

20 ulasan:

  1. Ha ah senang jerkan ...roti ada...guna roti jer lah...rajin nanti nak try jugak lah..tq

    BalasPadam
  2. dapnyerrrr.....
    boleh cuba jugak nanti,...

    BalasPadam
  3. suka..suka..suka..akak ni peminat cheese..:)

    BalasPadam
  4. Wah simple je resepi ni..boleh try nnt.

    BalasPadam
  5. dapnye..pernh tgk resepi tp tk try wat lg

    BalasPadam
  6. wahh..menarik nih..senang pon senang..

    BalasPadam
  7. sedappp nye wahhh sgt mudahhh ni

    BalasPadam
  8. kak elllll.... lama nya tak singgah sini.... rinduuuu..... kak el ni kalo bab resipi mmg rjin sgt, kiter kat sini tgk dh terliuq dah

    BalasPadam
  9. terima kasih el sudi share resepi mabeles ni...

    BalasPadam
  10. fuhh simple tapi memang terliur tengok...

    BalasPadam
  11. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas mendowload dn upload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  12. simple saja tapi menggodanyaaa..

    BalasPadam
  13. Assalam El,
    iols ni dah laaaaaaaaaamaaaaaaaa dok plan nak buat menatang ni
    tapi dok tak terbuat lagik
    boboboy mesti soooookaaaaaaa tau3

    BalasPadam
  14. AS SALAM... MINTA HALAL COPY CARA BUAT LAKSANA NI.. LAIN DARIPADA YG LAIN... SIMPLE DAN MUDAH... FOLLOW TERUS BLOG NI.. KAK...

    BalasPadam
  15. sedapnyaaa kak. nani dah lama beli lasagna yang instant tu tapi tak buat buat lagi. Hahaha

    BalasPadam
  16. boleh try nih! masuk dalam list!! heheeh

    BalasPadam
  17. Myra pun suka buat roti lasagna ni, sangat mengenyangkan dan sedap :D

    BalasPadam
  18. memang sedap.. boleh pelbagai masakan gunakan roti...
    so barule meriah..

    BalasPadam
  19. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi wwwasianbet77com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    BalasPadam
  20. woahhhh boleh buat ni.. mesti bf suka. hehehe

    BalasPadam