Jumaat, 24 April 2015

RESEPI DONUT YANG GEBU DAN LEMBUT

siapa suka donut??

kat umah ni iols sllu buatkan donut tuk budak2 tu
seriously dulu mmg x pandai buat donut
even memasak pun el bukan pandai pun..semua tu el belajar dr pakcik gugel heyyy

pastu lama2 bila dah jumpa mcm2 resepi
resepi ni jelah yg el guna smpailah skrg
sbb donut yg terjadi lembut je
dah mcm terer lah jugak buat donut ni kihkihkih

bila buat byk2..el frozen kan
still lembut bila goreng setelah difrozenkan
kdg2 pagi2 tu budak2 g sekolah el gorengkan donut tu
or petang2 budak2 tu lapar..gorengkan donut jek
 
skrg my sister yg kat canada tu pun dah pandai wat donut ni heyy 
 

donut yg disaluti ngan gula halus


donut disaluti dengan gula icing

jom intai RESEPI DONUT GEBU
kredit myresepi


doh ni bukan sj boleh wat donut..doh ni juga boleh wat beger malaysia yg ada timun ngan sambal ikan bilis..doh ni juga boleh wat roti..gulung sosej dlm doh tu then bakar..mcm2 leh buat lah doh ni..kenalah kreatif hehe


ok hujung minggu ni nak wat stok donut lagi yippieee :)

20 ulasan:

  1. baguslah El dah terer buat donut..kaksura tak brape terer..nanti nak buat lagi..last buat tak brapa gebu gebas..hihi..nnt ikut resepi ni pulak..:)

    BalasPadam
  2. sedapnya nampak..tpi Fida tak pernah buat..takut nanti baling tak pecah

    BalasPadam
  3. mama el memang rajin..donut gebu memang sedap..budak-budak suka kan..
    saya tak leh telan banyak-banyak

    BalasPadam
  4. fai pun tak pernah lg buat donut ni.. nak trylah resepi akk. fai suka makan donut panas2, sedappp. hehe..

    BalasPadam
  5. Assalam El,
    uols ghajinnyer buat donut
    iols tak reti he3

    BalasPadam
  6. sedapnyaa donat. nani pernha buat tapi tak jadi

    BalasPadam
  7. El buat bisnes frozen food sure laku ;)

    BalasPadam
  8. bestnyer..
    boleh buat bekal anak2 kalau rajin buat...

    BalasPadam
  9. bestnyer..
    boleh buat bekal anak2 kalau rajin buat...

    BalasPadam
  10. mcm dpt bau ja recipi kat cni
    hahhaaa
    anak aku pon dok ajak wat donut
    last buat sblm aku bersalin dlu
    lama dah la
    ptt anak aku dh rindu sama donut aku buat hihiii

    BalasPadam
  11. sedapnya donut gebu dan lembut :-)

    BalasPadam
  12. assalam El..lama tak dtg lepak sini. ke`bz`an melanda mama. wah pandai El buat donut..pas la keport klang sikit..he2..

    BalasPadam
  13. Wewitttt memang sedap..
    Nampak pun gebu..

    BalasPadam
  14. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi wwwasianbet77com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    BalasPadam