Sabtu, 21 Mac 2015

PERCUTIAN TIDAK KESAMPAIAN - TIADA REZEKI

 permulaan cuti sekolah ritu weols dah plan nak pergi bercuti
xde lah plan sgt..main redah je percutian tu
sbb byk sgt plan nak pi situ nak pi sini
anak2 pun dah bising nak pi jalan2 ekeke

otw nak pergi ke destinasi tu
tiba2 kete jem..enjin mati tiba2
time tu weol ada kat Bukit Gantang Taiping menuju ke arah selatan
kami npk asap kuar dr bahagian enjin
iols pun jerit2 suruh anak2 kuar
iols siap keluar x pakai selipar uols..scaryyy!!

Then secara tiba2 kereta peronda Plus muncul di belakang kami
syukur alhamdulilah..lau x kan kena tgu berjam2 plus peronda ni
kete kami ditarik menuju ke tol exit Kuala Kangsar
syukur sgt2 sbb kete rosak pun hampir dekat dengan Kuala Kangsar
umah mak abah pun kat situ..bolehlah bermalam di rumah diorg
kalaulah kete kami rosak ntah mana2..ntah mcm mnlah keadaan kami di waktu mlm cengitu 

Esok pagi Ahad tu pergi bw kete ke workshop..kete kena warded selama 3hari
so percutian kami cancel dan enjoy our holiday kat kampung je haha

Semua ini perancangan DIA..3bulan x balik kpg..ha kan dah kena berholiday di kampung 3hari 2 malam ekeke 


ha nak balik kpg sgt kan..nak jumpa cousin sgt kan..ha mainlah puas2 ekeke


oklah felin2 dok kat tepi beach angin pun kuat..xpelah dik xde rezeki nak pi jalan2..depan umah atok pun jadilah ekeke


 mama..adik ok je..dpt main rumput..makan rumput pun adik suka..hahahaha


nak ubati kekecewaan tu kita pekena cendol ngan ABC plak haha

 

sblm nak pergi bercuti tu..pergi berjumpa ngan kwn nak amek brg kat Taiping..weols ni pun kenal dlm website m.com (mengandung.com) time tu iols preggy anak 1st..kwn preggy anak 2nd..skrg..iols anak 4..dia dah anak 5..so alhamdulilah smpai skrg relationship weol masih utuh n keep in touch tru wasap/fb etc..semoga relationship smpai akhir hayat :)

13 ulasan:

  1. Setiap yg terjadi pasti yg terbaik utk kita kan..kuale ye.kami kat ipoh:)

    BalasPadam
  2. alahai..xper lah el..xder rezeki pergi holiday dapat balik kampong jumpa mak ayah kan..hehehe..sib baik dah dekat ngan kampong kan el.... ;) dah besar hah baby..macam lama yer tak jengah blog el =)

    BalasPadam
  3. betul la semua tu perancangan drpd Dia ok gak tu becuti kt kg hehehe...
    best nye kenal kt alam maya terus ke alam reality kan..

    BalasPadam
  4. hehe..mmg ditakdirkan kowang bercoti kt kg le tu. El, tu kir ye? :)

    BalasPadam
  5. Kg pun best el..udara segar, sepupu ramai lg syok..

    BalasPadam
  6. balik kampung pun best jugak kan.

    BalasPadam
  7. percutian di kampung.ok gakk..hehehe.yg penting semua selamat!

    BalasPadam
  8. Assalam El,
    waaaaaaaaaa
    scary iols baca
    seb baek dah dekat kan3

    BalasPadam
  9. xpela el..semua y blaku ada hikmahnya..
    bercuti kt kampung pon best apa..lg heaven...

    BalasPadam
  10. CN pernah keta kuar asap masa tengah tggu turn dekat drive thru mcd ! gelabah giler..rupanya xde air..marah encik suami sbb no nothing about kereta ;)

    BalasPadam
  11. terliur tengok cendol tu. banyak. sedap

    BalasPadam
  12. heehe jodoh tersuratnyaa kena balik kg sebenarnya..
    bleh jalan2 gak tu..

    BalasPadam
  13. hahhaha.. balik kampung pon jadi lah

    BalasPadam