Rabu, 25 Februari 2015

KEK COKLAT KENANGANKU




rindunya ngan kek coklat iols ni
lama giler x buat kek ni
iols mmg suka kek coklat ni
compare ngan kek coklat kukus yg sllu iols buat tu kan..iols suka kek coklat yang dibakar 

ni kek coklat zaman iols sekolah menengah dulu
then pas2 tiap2 raya sure buat kek coklat ni
pas kawin pun sure buat 1 or 2 tuk mak
then lepas dah ada kek coklat kukus yg senang tu..kek ni disisihkan huhuhu

so last week ntah kenapa rindu sesgt nak buat kek ni
resepinya pun iols dah lupa..nasib adik iols ada lagi simpan copy tu
mmg sebak skit bila dah siap kejadian kek tu..semua kenangan tiba2 bermain2 di kotak fikiran iols :)
alhamdulilah kek still rasa n bentuk mcm dulu2 jugak
kek coklat ni x terlalu manis..sedang2 je..iols suka mkan kek yg x manis sgt

this week pun nak wat kek coklat ni gak..then nak wat cheese cake hehe 

nota noti: kalau cuti2 iols skip diet ekeke


19 ulasan:

  1. sedapnya kek coklat.. lama dh saya tak mkn kek coklat ni

    BalasPadam
  2. lama btul kami tak membaking.. bz bebeno setiap hari..

    BalasPadam
  3. Sedapnye kek coklat el buat..teringin nk rasa air tgn el...wah, hebatlah el dah boleh diet..cer citer sket apa menu el mkn stp hari sbb masih bf baby...kagum ni..nnt story mory tau ^^

    BalasPadam
  4. klu manis sgt jdi tak brapa puas nk mkn kn..

    BalasPadam
  5. alamak aih...kecur lah el...suka juga makan kek coklat tapi tak pandai pun buat

    BalasPadam
  6. alahaii akak. sedapnyaaa tengok. nak sikit ^^

    BalasPadam
  7. buatlah sekali...lepas tu pass pass kat kite org tentu sedap...kan kan kan

    BalasPadam
  8. aduhai terliur tgk gambar kek petang2 camni hehe

    BalasPadam
  9. tgk kek coklat tu dan2 rs nk buat gak la

    BalasPadam
  10. Bunda dan anak2 memang gemar kek coklat ni...tapi bunda tak pandai buat. selalu beli jer lah..

    BalasPadam
  11. sedapnya el.....eika ngan anak memg suka makan tp tak pernah try buat....klu teringin beli ja dalam box rm5 gitu....huhu...mengiurkan

    BalasPadam
  12. Ini sekali hadap licin terus...hihi

    BalasPadam
  13. CN pun suka kek yang tak berapa manis, mmg boleh mengadap dgn banyaknyer !

    BalasPadam
  14. Sedapnye. Visit myblog www.mommyanneshop.com

    BalasPadam
  15. sama la saya pun lebih suka kek coklat yang dibakar dari kukus. dah pernah try dedua tapi yang bakar jugak paling menang kt hati hihihihi

    BalasPadam
  16. oo akak suka yang kukus... masing2kan..

    BalasPadam
  17. PENGKHIDMATAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT PADANG DAN BUKITTINGGI

    Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan nak melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :

    1. Amsyahril
    ( Director )

    Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

    2. Riko Adryansyah
    ( Tour & Transportation Manager )

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.




    BalasPadam