Jumaat, 9 Januari 2015

SURPRISEEE!!!KEK COKLAT FROZEN

anak2 iols ritu asik2 tya
bila mama nak wat kek?

mmg sejak bersalin yg kecik tu..mood memasak n membaking dah gone..ewahhh gone lah sgt
masak pun ala2 kadar...balik2 menu yg sama je
nasib lah anak2 ngan hubby x cerewet sgt
almaklumlah ada anak kecik ni manaaaaaa ada masa nak bersilat kat dapur dah haha

ok ok..kesian tgk anak2 yg asik2 tya..mama bila nak wat kek?sllunya...mama el wat kek coklat moist kukus tu je lah..tu je yg paling sng n murah pun

so w/pun baru mkn kek time besday arwen aritu kat secret recipe..tp mama el xmaulah kecewakan anak2
bukan susah pun buat kek coklat kukus moist tu cuma tu lah roh2 nak membaking dah gone ekekeke

isnin lepas...lepas setel msk tghari..terus laju2 wat kek coklat kukus tu..10minit dah siap n terus mengukus dlm 1/2 jam..nasib ariqa lena diulik mimpi hehe

siap2 kek tu..buat topping plak..alana dah npk mama dah wat kek..igt nak wat surprise kat diorg..tp tulah budak2 ni..aje mama kat dapur..diorg pun sibuk intai2 tya masak ape tu mama hahahaha

pas2 dah bertoping kek tu..el ada lah beli edible image frozen kat kedai kek ritu..haaa dah alana pulak nampak..suruh dia diam jgn bagitau kat kakak dan abg....sekali dah setel semua letak dlm petiais...terdengar mulut alana cakap

abanggggggggg..kakakkkkkkkkkk..mama wat ke pojennnn 
berlari2 gajahlah diorg tu
kemudian semua pakat seronok
yg kakak nak bagi kek tu kat bbsitter
yg abg lak nak bagi kek tu kat atok 
last2 on that day gak abis hahaha


Kek Coklat Kukus Moist

nak resepi boleh klik SINI


kegembiraan anak adalah treatment bagi seorang ibu :)
w/pun penat mcm mn pun bila anak gembira..letih tu buang jauh2 haha


nota noti: isnin depan dah mula persekolahan..berganda2 lah sibuk mama el hehe

18 ulasan:

  1. rajin mama el membaking untuk anak2..kek frozen pulak tu..
    anak2 mesti happy giler kan

    BalasPadam
  2. menitik air liur tiap kali tgk resepi ko ni
    aku entah bila la dpt rezeki nk beli pengukus
    adoyaiii

    BalasPadam
  3. setuju ttg kegembiraan anak2 treatment utk si ibu :)

    BalasPadam
  4. sedapnyaaa kek coklat tuu. pos sikit pelisss. hahaah :P

    BalasPadam
  5. Amboi nampak sedap sgt kek coklat el...puas hati dpt gembirakan anak2..

    BalasPadam
  6. Assalam El,
    ooooooohoooiiiii kek cekelat
    nyum3

    BalasPadam
  7. Better buat sendiri, kalau rajin la ..hihihihih..
    Puas makan, confirmed bersih...:)

    BalasPadam
  8. tengok anak gembira kita pun rasa bahagia.. ;)
    minggu depan sibuk baliklah jalanraya.

    BalasPadam
  9. fuyooo hebak kak dah mcm kek kt kedai hias nye mau tak gembira hti ank2

    BalasPadam
  10. Alahai.. Mcm cmel ja budak2 mtk kek tu. Mcm nak ja ada anak mtak2 kek mcm tu.. Hihihi...

    BalasPadam
  11. sedapnya..saya pun dah lama tak membaking. anak hero saya suka sangat makan kek ni.. janji kek coklat sukaa la dia sampai berkali-kali nak makan.

    BalasPadam
  12. frozen gitu..nak sikit..haha nmpk sedap la...:D

    BalasPadam
  13. Alololooloo sian mama nak seprise tak menjadi..

    Mesti anak2 happy dapat kek pozenn ;D

    BalasPadam
  14. bestnyer kek frozen ! seronok sangat ler anak2 kak el yer ;)

    BalasPadam
  15. yumm..mmg sedapp ni..
    btul tu... nilah kebahagiaan seorg ibu

    BalasPadam
  16. Looks yummy and healthy for a baby...

    BalasPadam