Sabtu, 24 Januari 2015

RESEPI ROTI PURI

uols suke makan tosei x? iols suka..sure order 2 keping haha
uols suke makan capati x? iols pun suka..pun order 2 keping gak (kuat makan iols ni taw)

ha yg ni uols pernah makan x? roti puri..adik badik tosei ngan capati gak

rupa2nya nak wat roti puri ni senang nak ***pus hahahaha
lau tau dr dulu dah buat dah hew hewwww



iols 1st time mkn roti puri ni taw...homemade lagi tu...ekekeke sedap giler lau cicah ngan sambal sardin ke...sambal ikan bilis ke..kari ke wow..iols ni lau ada balance2 sambal2 atau kari sllu wat lempeng..skrg ni bolehlah wat puri pulak


Tepung atta..iols ritu beli kat tesco..ekceli iols ritu beli tepung atta ni nak wat biskut Ariqa..then tertengok blkg bungkusan ni..tertulis cara buat roti puri..caranya pun senang..so mama el trylah buat sendiri..menjadi pulak

RESEPI ROTI PURI

bahan2:
2 cwn tepung atta
1 cwn air


Cara2:
bancuh kedua2 bahan dan uli smpai sebati hingga menjadi doh. Biarkan sekejap. Then boleh canai nipis2.

Goreng dgn myk yang panasssss taw..lau x panas  puri tu x mengelembung. Terbalik-balik kan dah npk garing angkat n toskan minyak. Dah siap..senang giler kan haha

If nak wat capati pun sama gak..cuma kena masak without myk lah kan :)


Arggghhhh dah jatuh chenta ngan roti puri ni haha


Selamat Mencuba :)

10 ulasan:

  1. tak pernah makan pun roti puri ni. hahaha. sadis sungguh lah nani ni. eheh :P cicah pulak dengan sardin tu kann memang sedap lahh :D

    BalasPadam
  2. tak pernah...first time tau ni...boleh la cuba nanti...thanks for sharing...memang nampak senang...^_^

    BalasPadam
  3. Roti puri ni baru rasa thn ni..sedap giler. Dah jd kegilaan dah dgn roti puri. Tq el nnt boleh sendiri jer. Rupanya senang giler nk buat. ^^

    BalasPadam
  4. waaa.. terbaik la el..
    mudah aje rupanya..

    BalasPadam
  5. betul ke ni???!! senang giler ;p pejam mata pon boleh buat hahahha...

    BalasPadam
  6. mummy suka gak tp tak suka buat...sbb kat umah takda sapa nak makan...anak2 lebih suka mee, bihun n seangkatan....klu nak makan mummy makan kat kedai mamak jelah....sedap gila tambah klu gulai perangat..confirm 2 3 keping....

    BalasPadam
  7. mudah amatkan...
    dulu masa zaman budak sekolah ada seorang makcikni selalu buat..
    akak kagum giler kerajinan dia .. rupanyer senang bangat...
    ha... ha... ha... kena tipu aku...

    BalasPadam
  8. uuuish senang aje rupanya.. yes cicah sardin daaaapnye =)
    Siti Yang Menaip

    BalasPadam