Khamis, 8 Januari 2015

KENA CUCUK DAN SUNAT

 sejak dah beranak ramai ni kan..ingatan iols semakin kritikal sgt..rambut pun byk gugur
disbbkan igtn mama el ni dah melampau lampau teruk..smpai ariqa dah 6bulan pun blum sunat lagi

sllunya anak2 dara iols tu dah cukup 3 bln dah sunatkan..tp ariqa ni dah lambat smpai nak masuk 7bln ha

dah pesan kat babah depa suh remind kalau2 ada ms cuti sama boleh pi sunat ariqa tu
nasib babah tulun peringatkan..so bln lepas ms nak checkup ariqa 6bln..weols amek kesempatan nak sunatkan dia..fon kat klinik syifa katanya doc ppuan ada..so buat appointment dlm pukul 4


Alolololoh kesian anak mama..dah lah kena cucuk 6bln..pas2 kena sunat pulak..xpe..sekali harung..sakit skit je huhu
ms doc nak sunatkan tu..doc suh  mama el  pegang kaki ariqa..then suh tgk doc tgh sunat..woii ngeri ngiluuu..terus pandang ariqa sembang2 dia..pegang kaki pun mama el dah rasa ngilu..xsmpai 5saat dah selesai haha

ariqa ms cucuk tu ngis kejap je..ms sunat tu terkejut jap je..so nak bg dia relax..bg upah jalan2..seronok lah tu dpt jln2 hehe


Skrg ni budak bambam ni dah mula nak berlatih duduk..tp 2/3 hari ni mood dia x bape ok..merengek je..x sng duduk mama el

Dah 2x jatuh tilam..nasib dah buang katil...tu pun keriau xhengat..adalah luka skit kat idung penyet dia tu haha..xpelah nak membesor ni mcm2 kena harungi haha..mama el pun kena kuat tabah mengharungi pelbagai peel budak bambam ni haha


15 ulasan:

  1. adoiii tak sabarnya nak kelek baby kecik cam ariqa..
    tp dalam masa yg sama seriau dan risau cemana nak handle abg ngan kakak nya skali, dgn kerja umah lagi, dgn itu dgn ini..

    aaarrgghhh!!!! hahahahaha

    BalasPadam
  2. ala tembamnya..banyak sangat pikir tu el sampai lupa nak sunat.hehe..

    BalasPadam
  3. semoga terus bambam dgn jaya nyer sayangggg ;)

    BalasPadam
  4. gewraamnyaaa tengok budak kecik tuu :D

    BalasPadam
  5. Berkhatan baby girl mmg mudah, dan pantas...:)

    BalasPadam
  6. eeee nam mintak kaki tu sikit boleh nak gigit hehehe gerammm!

    BalasPadam
  7. hmm..dah sunat pown.. aku dulu pun lambat gak sunatkan si Aleesya tu

    BalasPadam
  8. Sue sunatkan anak masa umo 5 bln...sue yg kecut perut masuk bilik doktor tp sat je dah siap..

    BalasPadam
  9. alahai cian nya dia. tapi ok lah dh ceria kembali :)

    BalasPadam
  10. amboi lama aih kite x mai sini heheh.. beso dah babynyer.. akak el ku sayang, nanti kite bagi kad k.. kad baru siap, nak pi amik sabtu ni hahaha ;p

    BalasPadam
  11. Comelnye si bambam ariqa ni..rasa nak cubit2 je pipi tembam dia tu..hehe

    BalasPadam
  12. katil cn dah tolak tepi, tidur atas tilam jer sebab irfan lasak, asyik jatuh katil jer, tak sanggup..

    BalasPadam