Jumaat, 12 Disember 2014

MAKAN SOLID FOOD

budak demok ni dh bagi makan solid food dah..mggu depan dah 6bulan
sian pulak asik dok kecap2 lidah tu npk org mkn..n tarik2 tgn kita mtk suap haha


dia dh mkn nasi yg dicampur ngan..either carrot or..keledek or pumpkin or kentang buat sementara waktu ni lah...sedap lak makan solid food baby ni..sebab manis sayur kan lain skit
pakai headband tu sbb penangan dari baby che ta ngan schawal hehe

 
2/3 hari ni x bape sihat..deman on off..n kerap sgt selsema
alhamdulilah ariqa dah mula nak merangkak..rajin nau angkat punggung n tangan..then asik2 kedepan kebelakang..tgk2 dah hujung hall haha
demam nak pandai papelah tu


 tgklah tu menyibuk kat kakak2 dia..dia pun nak layan kartun gak :)


nota noti : pas keje nak balik kpg..mak el baru je operate kaki yg sakit ritu..doakan mak el cepat baik ok

23 ulasan:

  1. bambamnya awak! cepat jek dah 6bulan..harap baby aunty nad nanti bambam cam awak gak hehe..

    moga mak uols cepat baek k! take care balik kg nnt

    BalasPadam
  2. hehe comel sgt aih...pndai tu meniarap tgk kartun tu..>,<

    BalasPadam
  3. alahai..comel betul budak demok ni pakai headband...dah makan nanti lagi la demok..
    semoga mak el cepat sembuh dan kembali sihat seperti biasa..:)

    BalasPadam
  4. Comelnye ariqa. Dah mkn ye, kalau x kembung x pe. Potato tu takut kembung.
    Smg mak el cepat sembuh ye, insyaAllah.

    Safe journey el.

    BalasPadam
  5. Uuh.. mesti dia rasa best dapat makan benda2 tu.. hehe..

    BalasPadam
  6. alahai comel jer pakai head band yerrr..semoga mak cepat sembuh..

    BalasPadam
  7. assalamualaikum..singgah blogwalking kat sini :)

    comel sangat iye pakai head band.. ☺

    BalasPadam
  8. lama aku tak mai jenguk blog hang. ni dah ada masa rasanya kerap kut aku mai. hahahaha

    BalasPadam
  9. Assalm El,
    alolololooooooooooo...nomeinya bakal menantu iols ni he3
    sha harap mak El cepat sembuh AMIN

    BalasPadam
  10. aloo kejap jer dah nak merangkak...tup tup esok2 dah jalann...cepat rasanya anak2 membesar
    comel ariqa pakai headband tu el..lain sikit muka dia ngan kakak2 dia..ker sebab headband ker nampak lain..

    ku doa kan mak ko kembali sembuh dan sihat seperti biasa El..

    BalasPadam
  11. kerrlass mama el tekenan gaya anak che ta n scha ek huhuhu....
    moga mak akak cepat sembuh ye..

    BalasPadam
  12. semakin montel....suka tengok gambar tiga beradik meniarap tu...tak tau mana satu baby 6 bulan...

    BalasPadam
  13. comel sungguh mereka bertiga berposing....semoga mak el cepat-cepat sembuh.amin...

    BalasPadam
  14. Alololo comeinya... bambam... start mkn solid food bertambah bambam la nanti... heheh

    BalasPadam
  15. yeayy..saya dh besar..dh blh mkn solid food..
    amboi..kemain join kakaks dia tu

    BalasPadam
  16. baby ariqa nak pandai apa la ye tu..semoga baby ariqa cepat kebah..dan emak el juga semoga baik2 saja

    BalasPadam
  17. makin debab la si ariqa ni, xlama dah tu nak lawan kakak2 dia,,. huhu

    BalasPadam
  18. alo.. alo comeljer gambar lasttu...

    BalasPadam
  19. bambamnyer anak dara sorang ni ! geram tengok !

    BalasPadam
  20. Amboiii..kemain che ta yer..hihi..ecah cari headband knotted tu xjmpa la kat kedai baby..jual on9 bnyak la..mane kak el beli tu..
    ololo ciannye ariqa demam selsema..memang musim kak el..auni pon baru kebah demam..siap selsema,batuk,n sakit mata..susut terus bdan die..ariqa jga kesihatan baik2 yer..cuaca xmnentu skarang..

    BalasPadam
  21. comelnya baby..bambam gitu..hihi

    jom ke blog saya http://suemrsatiewan.blogspot.com

    BalasPadam
  22. makin besar boleh lepak2 dgn kaka2. hehehe

    BalasPadam