Selasa, 9 Disember 2014

JJCM NASI BRIYANI KAMBING KAMPUNG PELET PUNCAK MUTIARA SEBERANG PERAI

alamakkk skun jarang dah nak update blog
penat semacam..keje bertambah2 pulak
xde ape nak cerita kat uols
tp ada lah sedikit tuk tatapan uols yg menanti cerita2 iols ni..adakeeeeeee haha

 mak ngan anak2 dara nak pi kenduri umah jiran belakang ahad baru ni..anak dara sorg lagi kena tinggal ngan babah hehe..adik ckp cam dah kuruih skit..lalalala


3 org budak yg hari2 memeningkan kepala mama dan babah..tp we luv u so much :)


malam x tau kemana..jalan pusing satu Penang..last2 mai mkn dinner kat Seberang di Puncak Mutiara Kampung Pelet..makan briyani kambing..sedap giler baq hangggggggggg

ekceli xmau mkn nasi..sbb td tghari dah mkn nasi kenduri..tp katanya itu yg paling cepat smpai..yg lain kena tgu 30minit..org punya ramai..full hse ok..so mknlah nasi kambing hahaha

 
Weol makan dalam talam ok..satu set ni tuk 4-5 org mkn..mmg sesuailah ngan family weols ni ha ekeke

sedap licin kenyang sgt..alhamdulilah recomended ok..lain dah skrg kat Puncak Mutiara ni..dulu 1st time pergi..ada beberapa pondok makan..skrg keliling penuh smpai kebwh pintu masuk..kat pintu masuk lah siap ada org jual toy..minyak wangi..haii budak2 npk sure nak kan..dptlah belon sorg satu tu pun RM5 haha


 Budak ni lau berjalan mmg x byk ragam..tapi weols dah selesai baru nak meragam..rupanya baru melepas!!ekeke


thank you babah belanja hehe

13 ulasan:

  1. sedap wehh..dah la akak pencinta daging kambing...berapa regenya tu..
    comelnya budak tecik tu..geram tengok..:)

    BalasPadam
  2. baju el tu macam baju saya lah cuma kaler lain sikit..saya ni makan apa2 pun sodap sajok

    BalasPadam
  3. dekat dah tu saya ni kat permatang pauh ja pon tapi tak pernah tau tempat2 makan best kat sini huhuhu

    BalasPadam
  4. amboiiiii briyani kambing tuuuuuuu

    BalasPadam
  5. Dah tiga anak daramu El,Tahniah.. :)
    sikecik tu chomel aihh...

    BalasPadam
  6. amboiii setalam makan ek hahhaha ;p

    BalasPadam
  7. Assalam El,
    nampak sodap ja la hai briyani tu
    hokeyh sekian :P

    BalasPadam
  8. Sue x mkn kambing tp nmpk menu tu sgt sedap. Ariqa comel tembam.

    BalasPadam
  9. sedapnya..suka kambing. Tapi tempat ni jauhnya....kasi kumpui duit dulu baru blh sampai penang....

    BalasPadam
  10. Sedapnya nampak nasi kambing tu... baiknya anak dara baby tu tak meragam time org makan.. bagus ni... lama dah xsmpi penang!

    BalasPadam
  11. aah kak el dah kurus hihihi,,, nampak sodap tu nasi beriani makan lam talam pulak perghhhh teringin jugakkk

    BalasPadam
  12. tergodanya tengok ! makan dalam talam pulak tu ;)

    BalasPadam
  13. sedapnyaaa.. tak pernah sampai sini lg. hahaha

    BalasPadam