Rabu, 29 Oktober 2014

PISANG GORENG CHEESE COKLAT dan POPIA ELLA DI KAMUNTING TAIPING

cite jjcm lagi hehe

jumaat lepas weols balik kampung
mak iols masuk wad..kaki mak ada problem skit..dulu ada luka..dah baik
tp mggu lepas mak mengadu berdenyut2..adik iols suh mak g check kat Kpj Taiping sbb dia boleh claim kt situ tgk2 mak kena tahan..sbb kena wat small operation kat kaki buang darah2 beku kat dlm tu..yg heran tu hari2 pergi hospital kerajaan just cuci2 je tp diorg lgsg x tgk luka dlm tu..hermm geram pun ada 

ahad tghari tu mak still kat hospital tp weols terpksa balik sbb isnin anak2 ada exam..doc pun ckp kena stay smpai isnin ni mcm mn bagi luka tu betul2 kering..tadi call mak dah boleh balik n luka pun dah kering..cuma kena repeat checkup nak cuci luka tu..alhamdulilah mak tu bukan suka duk hospital lama2..
Otw balik penang tu weols sempat lah merasa 2 jenis makanan best dekat Kamunting Taiping tu.


1) Popia Ella 
Lokasi: Food Court Larut Matang

Dulu el pernah rasa Popia Omar Famous kat Larut Matang tu..sebelah nyebelah je gerai theyol ni..tp compare dua2 ni el suka lagi Popia Ella :)



2) Pisang Goreng Cheese Coklat
Lokasi: Tepi jalan berhadapan ngan kem askar kamunting (dr highway terus menuju ke zoo smpai traffic light simpang terus skit dh npk stall ni)

Ramai dah kwn2 try pisang goreng cheese ni..el pun teringin gak nak rs..kan pernah hot psl pisang goreng cheese ni..rsnya kat penang xde kut..so alang2 dah dtg Taiping..ajok hb try beli pisang cheese ni kat Kamunting...biasa je makanan ni..pisang yg telah digoreng tabur keju chesdar parut n coklat skit atas tu..rasanya ok ok je :)

Jln2 ternpk cendol yg femes kat taiping tu Cendol Bismillah..weols lalu je sbb tgk betapa ramai rakyat..so insyallah lain kali boleh singgah



nota noti: eh hospital kpj tu yg sponsor che ta nak beranak tu nti kan ekeke

15 ulasan:

  1. dap nya popia tu kak el oiii.. saya tak pernah rasa lagi pisang goreng cheese ni kak.. dok tengok orang lain ja makan tapi sniri belom pernah lagi. bila nak merasa tak tau.. nak buat sniri macam malas ja . cheese kan mahai. kehkehkeh

    BalasPadam
  2. Berkenaan dengan tapak iklan tu, akak byk google je..xde buat entry.
    Klu nk tnye pape boleh emel akak sitirohaida81@gmail.com ye

    BalasPadam
  3. cheese - coklat
    nom nom nom
    seb baek tgh diet
    hihihih
    silap gaya ari mentipu berbondong jugak makan

    BalasPadam
  4. owh...el jengok mak nya masuk TMC KPJ tu ye..
    Dh ok dh mak el lepas2 tu?
    Patut laa tanya psl gerai pisang cis tu, huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mak stay kt situ 5hari
      mak g situ ekceli nak cek kaki dia..mak ngadu kaki dia sakit..ari2 cuci kat hospital kuala tu mcm tu gak..then bila pi kpj khamis petang tu..diorg tahan mak..sbb bila diorg picit2 kaki mak tu kuar nanah..terus wat small operation..korek2 kat luka tu tgk2 ada darah beku..pttlah mak dok ngadu mlm2 denyut2 sakit2 huhuhu..ari ni baru dpt balik luka dan kering tp kena repeat checkup..thx kak bg tau psl lokasi pisang cheese tu

      Padam
  5. Smg mak el cpt sembuh ye. Terliuq tgk pisang cheese tu, kan tgh femes skrg ni kan..yg cendol bismillah tu mmg sedap lah. Kalo p taiping mesti singgah tapau bw balik di rumah. Boh dlm tong
    letak ais, kasi tahan lama sket masa travel ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aik sue pun dah try cendok bismillah tu..ini tidak adil..hahaha..sedap x sue..adoii kena balik kpg cepat2 ni nak pekena cendol bismillah :)

      Padam
  6. semoga mak el cepat sembuh...akak pon teringin nak rasa pisang goreng cheese tu...cam ssedapp jer..telan air liur ni..:)

    BalasPadam
  7. semoga mak el cepat sembuh ye.. saya banyak kali dah makan pisang goreng cheese, rasanya so-so je kot..tapi takleh tahan..nak juga beli..kuikui..
    tu popia basah eh..saya suka..saya suka

    BalasPadam
  8. KMC kt Logstaq tu pon under KPJ gak..syok servis dia..duit pon syok gk..

    Alhamdulillah mak hg dh ok..std la beb Gomen spital..tp kt penang still ok lg..:)

    BalasPadam
  9. semoga mak el cepat sembuh.... pantang nampak gambar makanan.. terus terliur... hihihi

    - Mia Liana -

    BalasPadam
  10. Sedapnya pisang cheese tu kak el.. tp xleh mkn bebanyak kang parok gemuk. hehehhe
    Semoga cepat sembuh mak kak el..

    BalasPadam
  11. Moga makcik cepat sembuh hendakNYA..
    Beli pisang buat sendiri kat umah boleh letak banyak2 coklat dgn cheese.. hehehe..

    BalasPadam