Jumaat, 24 Oktober 2014

Pantai Sungai Batu, Teluk Kumbar, Penang

last sunday barulah kami berpeluang nak bw budak2 tu jln2
tu pun abah diorg cuti sbb nak tgk race moto katanya..ish3
so dah abis tgk race..weols pun keluar jln2..xtau kemana arah..dia tya kita..kita tya dia sudahnya weols singgah jap kat Pantai Sungai Batu area Teluk Kumbar
1st time kut dtg sini..xnah tau




  
 


xbape ramai sgt org kat sini..tp npklah ada yg berpiknik..bila kata kat en. hb nti boleh dtg sini kita piknik..en. hb kata..xpayahlahh sini byk org isap pit..huhu..
sayang tempat ni cantek tp tersorok jauh ke dlm..ngeri plak..lau xde org risau jd pape
pas2 weols singgah mkn kat Laksa Janggus..terkenal ngan laksa sedap situ..tp weols xmkn laksa..mkn bihung t'ng
giler ramai org..nak order air pun beratur pjg..weols yg ada anak kecik ni mmg susah lah..nasib que bihun x pjg..then iols pulak pandai sgt pi order air kat luar kedai tu...sng cepat skit hehe


pas2 x tau kemana weols terus lalu jln kut Teluk Bahang area nak pi Bukit Bendera..singgah jap kat Empangan Teluk Bahang tu..then pulang ke pangkal jalan umah hehe


13 ulasan:

  1. Bestnye jln2 dgn family.dulu sue rajin juga singgah empangan teluk bahang, saja berkelah kat sana dgn fmly.

    Ariqa pun mesti syok berjalan kan.^^

    BalasPadam
  2. wah seronoknya...nak ikut boleh tak? ha ha ha...salam jumaat kak el...

    BalasPadam
  3. cantiknya pemandangan kat pantai tu...
    kalau berjalan tak singgah makan memang tak sah kan?behon tu nampak sedap.:).

    BalasPadam
  4. tempat dh cantik ade plak mat pit ek bahaya gak tu..

    BalasPadam
  5. Assalam El,
    Pantai ni hat yang tala nak p gertak sanggui tu kan3??
    masuk kedalam kg orang ek?
    macam penah pegi he3

    BalasPadam
  6. janji dapat bawak anak2 jalan2 kan..

    BalasPadam
  7. Assalam El,
    iols selit komen lagik yer...
    jemput join giveaway ni
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-zakinamaku.html

    BalasPadam
  8. penah p pntai sg batu tu ms KBU wt gathering...pstu dh x smpai2 dh

    BalasPadam
  9. sonoknya...
    kitorang dh lama sgt x p berjalan mcm ni..
    hurmmm
    bilalah dpt lg tgk matahari terbenam tepi pantai mcm tu..
    bestnya..
    kita jenguk awak & anak2 kita rindu..
    take care.. ;)

    BalasPadam
  10. cantik view pantai tuh..

    btw salam perkenalan dari saya ;)

    BalasPadam
  11. Alamak cantik nyer.. kene datang lagi penang kene discover banyak tempat lagi nie...
    memukau la pantai nie.. :D

    BalasPadam
  12. tak nah sampai lagi tengok2 jengok2 sedut udara pantai kat sini, hehe..

    BalasPadam