Selasa, 28 Oktober 2014

MEE UDANG PANTAI SEAGATE | NELAYAN SRI JERJAK

dah ramai kwn2 dok mkn kat gerai mee udang ni
smpai kawan dr kl pun dah terjah

akibat x tahan tgk diorg dok post gambar kat fb/ig/blog
yes smlm iols dpt gak akhirnya mkn kat situ hehehe

ekceli mcm malas je nak bersiap..tp bila dah menyusu si kecik tu..terus laju2 bersiap..sbb nti senang tgh mkn xde lah budak kecik tu mtk susu haha

lokasi kedai mee udang tu area kat Pantai Seagate
nama kedai tu Nelayan Sri Jerjak
kat situ ada byk astaka/gerai mkn kan (sape yg tahulah)
nak masuk ke astaka tu dah npk gerai mee udang tu


Kedai mkn ni betul2 tepi laut..tempat ni sllu jadi tempat lepak2 nelayan2..sebelah kedai ni mmg ada pondok2 nelayan n jd port tuk sape yg suka memancing


 Mcm2 ada paling sedap mee udang :)
Harga tuk Small RM5, Medium RM10, Large RM15 
Operasi pukul 7am-7mlm (Isnin-Sabtu)


Ha byk kan bot2 nelayan..sambil2 makan leh cuci2 mata 


Sbb tghari iols x mkn nasi..so iols order nasi goreng udang RM5..mmg kick lah sbb pedas..iols pedas2 mmg sukerr ..nasi tu pulak mcm kita sllu msk kat umah..mmg mcm masakan dirumah hehe


En. hb lak order  mee udang RM5


 turn en. hb lak mkn..iols mkn dia jaga baby..dia mkn iols lak jaga cam tu lah gilir2..budak2 tu weols order nasi goreng biasa ngan telur dadar je


Tgklah budak 2 org ni..smpai nak mkn pun mama el kena jerit2 panggil..xnah nak duk diam2..ada je nak explore..mentang2 kat tepi tu ada buai cam tu ha..lagi seronok lah deme..xmau mkn lgsg huhu



hahahaha budak kecik ni pun nak amek feel gak :)


Rasa: Emmm Sedapp!! :)

10 ulasan:

  1. Assalam El,
    Eh tang mana ni??
    kat food court segate tu ka???
    macam laen ja

    BalasPadam
  2. tergoda tengok mee udang rm5..udang fresh mesti sedap kan

    BalasPadam
  3. Syoknya mkn tepi laut....mee udang tu nmpk sedap sgt..bila ada ank gitulah yer, mkn kene bergilir.

    BalasPadam
  4. akak dah la penggemar udang...harusla kecur nengoknya...tak tahan wehh...:)

    BalasPadam
  5. Memang nampak pun sedap sangat...udang dia besar2...mesti manis kan udang dia fresh dari laut/ladang..

    BalasPadam
  6. Bestnye mee. Bestnye beramai beranak2. Aaaargh.

    BalasPadam
  7. Murah gak RM5 je..
    Leh la eL blanja we olls..hehehe

    Syok tengok bby dok atas buat, rilex je..hehe

    BalasPadam
  8. ok..akak percaya pada citarasa tekak el, hahahaha.
    InsyaAllah...nanti ke penang nk gi jgk laa.
    Tp dorang operasi siang pg/tengahari sampai malam ke...petang sampai malam aje?

    BalasPadam
  9. ye dok nie el..murah gile kott..mee udang tu rm5 jer...best nye...terliur wehhhh

    BalasPadam
  10. eh! eh ! ni la kedai mee udang yang bikin cn asyik nak repeat jer kalau ke penang ! serius sedap kan?

    BalasPadam