Khamis, 30 Oktober 2014

FENOMENA JERUK MANGGA ASAM BOI

sana sini 
sini sana
bercerita pasal jeruk asamboi
paling hot skrg jeruk mangga asamboi
smpai sorg2 kwn2 dah buat jeruk ni
smpai ada yg buat side income..syabas syabas
ada2 saja uols ni

dulu kecoh pasal durian crepe...then pisang goreng cheese..then roti sarang lebah...skrg jeruk asamboi lak

mmg ketip sgtlah sapa yg cipta menu2 yg debabom ni kan ekekeke

ada yg wat jeruk jambu..jeruk nenas..jeruk epal..jeruk ambra

nak dipendekkan cite..iols teringat ada sebungkus buah epal hijau yg xterusik lam peti ais..so 2 hari lepas gigih wat jeruk epal asamboi..Iols terlebih masukkan cili padi tu..dah lah cili padi tu jenis hot pedas


Jeruk epal asamboi..ermm rasanya xsesedap jeruk mangga :)


Teringin nak rasa jeruk mangga asamboi..pagi smlm tya kat pengasuh kut2 ada buah mangga berbuah kat blkg umah dia..tgk2 dia kaitkan tuk iols..terus mlm smlm gigih wat jeruk mangga asamboi (org utara panggil asam kur)


5 minit kemudian hahahaha
giler sedap wooooooo jeruk mangga/pelam asamboi ni
el taruh skit je cili padi tu..barulah balance skit ekeke


sapa yg x cuba lagi tu..sila2 lah mencuba ekeke :)

16 ulasan:

  1. terliur di pagi hari..walaupon dah penah rasa rasa nak rasa lagi..nak mintak FIL manggalah..

    BalasPadam
  2. Terliuq aih cek tgk. Epal asam boi tu terlebih cili pasti memerut sakan je kan el ;)

    BalasPadam
  3. Sedapnya kak el..
    Macam mana nak kekalkan kerangupan mangga tu erk. Muahahha asal buat mangga mesti jadi lembik.. grrrrrrr

    BalasPadam
  4. saya tak makan benda2 mcm nie..hehehe..

    BalasPadam
  5. auammm..
    mmg fenomena skarang ni

    BalasPadam
  6. hehehe yang niiii mmg mknan kegemaran sy nyum nyummm

    BalasPadam
  7. aloha babe..
    memang satu fenomena sungguh.
    gua pun 'ter'jeruk mangga asamboi.
    memang terbaik..

    *telan air liur

    BalasPadam
  8. sedapnya sedapnya sedapnya!mgu lps bru bt..tp terlalu pedas sgt plak..kesian kt anak menyusu bdn...tercirit2..hiii...tlupo fully bf.ngee..

    BalasPadam
  9. Sedap ke kak?tringinnyeeee..nasib baik da brsalin..kalau time mngndung dulu tengok ni,confirm meleleh air liur..susah la nak cr mangga muda kat sini..kat pasaraya pon bnyak da abis org borong wat meniaga jeruk ni..fenomena sungguhhh..

    BalasPadam
  10. Akak pon dah cuba...ada orang bagi kat tempat kerja ni..sedap..:)

    BalasPadam
  11. Betul...sibuk kat sana sini bercerita pasal jeruk pelam asam boi ni...bunda yang tak penah buat dan merasa lagi...

    BalasPadam
  12. Jeruk pelam asam boi ni da macam fenomena. Setiap hari mesti ada kawan-kawan yang update di fb. Boleh meleleh air liur ni haa menengoknya...hihihi

    BalasPadam
  13. jeruk ni xsedap kalau letak cili banyak, skt tekak nk menelan..tp serius mmg sedap! buat sndiri jer dkt rumah, tk yah beli ;)

    BalasPadam
  14. meleleh ayaq liuq saya kak, adoi, kawan saya buat dia pi letak ayaq banyak tak jadi hahahha nak tergelak

    BalasPadam