Rabu, 3 September 2014

WW RESEPI KUEY TIAW KUNGFU

ok ok td pagi iols share pasal mee ladna
ermm iols pun x suka sgt mee..prefer bihun/kueytiaw :)

so tadi tghari lari2 balik umah jap..pam susu..then laju2 masak kueytiaw kungfu for lunch
ha kungfu lah sgt kan..semput ok..pas2 nak lari2 pulak g ofis ekeke nasib ofis dekat jln kaki je :)

ekceli cara buat kueytiaw kungfu ni sng je..main campak2 je ekeke

tumis bwg putih ngan cili padi smpai naik bau kemudian
masukkan ayam/daging/fishcat/fisball (mana2 yg uols suka) dan sayuran yg keras spt bunga kobis batang sawi/btg kailan, putik jagung, lobak merah. Dah agak masak masukkan air dan kiub ayam. Then, uols boleh masukkan sotong/udang jika suka. Masukkan perasa spt garam/secukup rasa. Agak2 dah semua dah sebati masukkan kueytiaw. Gaul2 sebati then masukkan bancuhan tepung jagung..agak2 dah pekat (jgn pekat sgt). Tutup api terus masukkan telur kacau2. Ok siap dah boleh makan hehe




Kueytiaw Kungfu Lari Laju2 :)




13 ulasan:

  1. nampak sedapp...:) bila la boleh merasa air tangan el..

    BalasPadam
  2. sedapnyer ! kak el, nak tanya, hotel tabung haji bayan lepas belah mana ye? mggu dpn CN nk hantar ayah pegi haji ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dr jambatan terus ke b.lepas ke airport..jgn masuk airport terus buat uturn kt trafic lite ada kedai borong man belah kanan..pas2 masuk kiri..terus ada spg 3..belok kanan...depan skit dh jpa tabung haji

      Padam
  3. Owhhh my peberet.. kebetulan sungguh .. bru j mkn kt kedai td.. tp no mbuatnya rsanya mmg x jadi.. sbb kna bungkus telur kan

    Acaner nk buat tu.. huhu

    BalasPadam
  4. emmm smlm dh teliooo ari ni dah menjejes aliooo.... hahhaa..

    BalasPadam
  5. huhuhuh..sedapnyeeerrr...akan ku cuba nanti.huhuh

    BalasPadam
  6. buh cili bebanyak..melelehssss.

    BalasPadam
  7. pergh el..sempat buat kuew tiaw kungfu..memang berkungfu di dapur nih

    BalasPadam