Jumaat, 30 Mei 2014

TENGOK WAYANG DAN SERAWA DURIAN

semalam pya semalam weols g makan kat Seoul Garden
semalam pulak weols g tgk wayang
semua ni hubby iols belanja
kan dah kata ada something yg dia sorok tp iols dah tahu kenapa 2 hari lepas ni muka dia ada senyummm jugak..hehehe

ritu ms weols mkn2 kat Seoul Garden..anak2 iols dah melompat2 mintak tgk movie
diorg nak tgk Godzilla
tp apakan daya perut babah uols tu dah bunyi2 nak eyakkk haha
mama pulak perut dah ketat
so x sempat nak tgk wayang
dah janji kat budak2 tu kita tgk esoknya

so smlm budak2 tu dah terkinja2 nak tgk movie
yg abg ckp nak tgk movie
yg kakak ckp nak p tgk tv besar
yg adik ckp mama nak tgk oila oila..(godzilla) haha

layan je kerenah anak2
almaklumlah cuti sekolah ni weols x kemana pun
nak kemana sbb mama el dok tgu hari je risau lak kang meletup tiba2
so dgn belanja diorg mkn2...tgk wayang tu cukup mengembirakan diorg hehe

Mula pi terjah GSC Queensbay..fullbook
then speed ke TGV I-Avenue komtar..nasib ada kosong..rezeki anak2 hehe
xsempat nak dinner ape pun..weols just tapau popcorn n air je

 
 Dlm pggung tu dgr sore depa je lah..excited sgt tgk Godzilla lawan ngan Muto (insect) ekeke


Kualiti gambar x menarik sbb dlm tu gelap ni pun adjust bg cerah ekeke..movie x start lagi dah abis separuh popcorn haha

Pas tgk wayang terus balik..smpai2 umah budak bertiga tu dah lena
Hubby lak kelaparan masaklah nasi..n ada balance smlm lauk kari ikan pari ngan ikan belah belakang just heat it je..smbil2 prepare dinner tuk hubby kebetulan kat umah ada 2 bijik doyan..pengasuh bagi..so sebiji tu iols dah bedal pas balik keje..then sebijik tu iols buat serawa doyan..dah menjejes ayaq liur tgh2 dok prepare tu dah xsabar2 nak mkn hahaha #makbuyungteringinbeno 


senang je buat serawa ni..campak2 je santan/air/gula melaka/gula pasir/daun pandan campur semua n sllu kacau. Last letak sedikit garam dan bancuhan tepung gandum skit bg pekat..dah siap..terus cicah ngan roti..ni lau ada serabai/roti jala uuuumak aiiiiii sodapnyerrr hehhehehe


 hubby ngan budak2 tu xmkn doyan..iols mmg hantu doyan haha


pagi ni bw bekal serawa durian as breakfast..nasib x de bau sgt hahaha


nota noti: alhamdulilah di atas rezekimu ya Allah

15 ulasan:

  1. waaa....nak jugak..tak aci makan doyan tak ajak.!!
    terliur tengok serawa durian el tu..ish..ish..dah nak meleleh air liur ni..:)

    BalasPadam
  2. yg tak ngandung pun dah start teringin tgk serawa tu!

    BalasPadam
  3. sedapnye doyan..huhu..serawa lagi kau...cecah roti perghhh..marbeles..

    BalasPadam
  4. Ya Allah terliur tengok durian cicah roti tu xD

    BalasPadam
  5. ishh..kuah durian pulak..sedap nyaa..slurppp

    BalasPadam
  6. salam

    lama dah tak makan sewawa durian. ada jual ke kat kedai²..huhuh

    BalasPadam
  7. serawa durian, sedapnyer ! lama lak tak makn, kitorg kat umah mmg semua hantu durian, sekai hadap dah hbs, tak smpat nk buat serawa..hehe

    BalasPadam
  8. Wah! serawa durian....ruginya bunda tak makan durian...

    BalasPadam
  9. wayang.. lama norr aku x tgk.. dh 2thn ++ rasanya....
    klau dh jd serawa mmg dh x dak bau sgt el.. kecuali hg belahak hahaha...
    aku masak dlu x buh plak gula melaka... mak aku x ckp pon hahhaa

    BalasPadam
  10. syoknyer tgk wayang..
    lya nk bwk gak nanti asya tgk wayang.. sbb dh lama janji dgn dia. sblum xcident lagi..

    sedapnya serawa drian..

    BalasPadam
  11. hooo doyan2...favorite jugak nih!! hehe:)

    BalasPadam
  12. tgh batuk ni tetiba terbayang durian...tp iolls x leh makan banyak plak....

    BalasPadam
  13. aku suka la wei.. serawa doyan tu... kalau dapat ku hirup sepoyok.

    BalasPadam
  14. Owh la..org panggil serawa rupenye.. :)

    BalasPadam