Jumaat, 2 Mei 2014

RENDANG KERANG

peknen no. 4 ni asik2 bila cek-up je hb low
kejap naik kejap turun..tp nes2 kt situ xdelah bising
cuma risau nanti jd pape kt baby...

bila kita minum minuman berkafein mmg akan efek pd hb kita
sbb minuman berkafein ni spt kopi, nescafe or teh akan menarik ubat yg kita makan
so x guna kita mkn ubat tp still amek kopi nescafe bagai
tp iols ni peminat kopi/nescafe/teh cam mano???
cam mano lagi kan berkorbanlah seketika untuk kesihatan diri dan baby hehe

so mgu dpn cek-up lagi
nak xnak selain mkn ubat..kenalah mkn makanan yg boleh menambahkan darah
so ape lagi mak buyung ni gigih masak kerang
igt nak rebus je kerang tu..tp teringin lak nak makan rendang

so smlm iols masak rendang kerang with sayur bayam


rendang ni iols xwat terlalu kering sgt..basah2 cam tu supaya ada kuah nk mkn


ni plak nasi impit kuah kacang..fevret iols

2x masak means..1st tu iols msk dlm paket punya
2nd time..mil lak buatkan
fuhhhhh mmg mcm hari raya kan hahaha


muahahahaah saya sokong!!!

15 ulasan:

  1. Sedapnya masak rendang kerang. Dah lama tak makan.

    BalasPadam
  2. sedapnye rengang kerang...biasanya kerang ni saya buat sambal je
    sokong juga gambar tu El..tiada istilah hari pekerja bagi seorang wanita..huhu..en.suami sila take note..kih2..

    BalasPadam
  3. baru plan nk masak rendang kerang hjg minggu ni sbb lama benor tak makan kerang..pergh ! sedap tu ;)

    BalasPadam
  4. selamat hari raya!

    ehhh? heheeh

    BalasPadam
  5. I pulak asyik bp rendah jer, tapi menten sokmo mmg sentiasa rendah muahahaha. Masa awl2 peknen mmg limit jugak la kopi segelas jer sari, la ni tak kira dah... time nak gasak jer heheheh. Selamat hari raya uols, I tak gemar mana rendang kerang, selamatt hehehe kalau tak mana nak mencari.

    BalasPadam
  6. pinggan lama tuu...rasa macam raya pulak..hehehe

    BalasPadam
  7. umaikkk! telio tgok rendang tu tambah plak ada nasi impit mmng feeling raya lah!

    BalasPadam
  8. saya pernah makan kerang ni tapi tak berapa suka sangat xtau pasepa .. :)

    BalasPadam
  9. Sedapnya rendang kerang... lama dah xmakan... yummeh!

    BalasPadam
  10. dah lama tak mkn rendang kerang...sedapnya...

    BalasPadam
  11. bikin telan air liur nengoknya..nampak sangat2 sedap..:)

    BalasPadam
  12. Tu dia rendang kerang yang memukau.. tgk gambar terus lupa apa yg dibaca dalam entry tu hahahaa... kene makan banyak kerang ek.. baru tahu.. :D

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/kembara-england-part-7-natural-history.html

    BalasPadam
  13. Wowwwwww kak el.. sudapnyeeeeee sambal kerang...

    BalasPadam
  14. Rajin betul eL..
    Rasa macam raya plak ada rendang nasi himpit bagai :D

    BalasPadam
  15. seyes.aku memang suka ngan rendang kerang ni. hang saja kan.. siap letak nasi impit agi tu.
    aku kalau masak ni letak hirisan daun kunyit bebanyak. perghhhh

    BalasPadam