Jumaat, 23 Mei 2014

KEEP CALM ITS ONLY BRAXTON HICKS

smlm iols pergi cek perut kat klinik kesihatan 
iols dr anak sulung  mmg cek kat situ..n bersalin pun kat hospital kerajaan :)
dekat sgt ngan umah 10minit naik kete ekeke

so smlm checking everything is OK
tp kali ni bape kali buat scan
mayb prosedur baru kot
tiap kali scan iols dok tya
Doc!!berat baby bape?
iols is risau pasal berat baby
yelahhhh anak2 iols sblm2 ni semuanya kuar besor2 belaka
danish 3.7kg
arwen 3kg
alana 3.5 kg

so smlm doc ckp baby u berat dlm 2.7kg
what!!!!iols terkejut ok..2.7kg..besar tu
ni lau smpi due mau cicah 3kg++
huwaaaaaaaa iols dah riso
rs kena kurangkan mkn nasi ekekeke


smlm gak tiba2 perut mengeras
org kata braxton hicks
smpi balik umah pun terasa sakit bahagian perut
iols dah cuak sbb ada kwn ckp dia dulu anak no. 4 pun nak dkt due pun ada rs mcm contraction
dia igt braxton hicks sekali pergi hospital tgk2 jalan dah bukak 4cm..doc tu kata anak no. 4 ni senang sbb jalan dah ada..so sng skit huhuhu :)


nota noti: sblm nak beranak ni mkn lah apa yg iols nak kan..xyah nak diet sgt haha..oh nasi kerabu tetiba hehe

15 ulasan:

  1. mkn jerr el..
    lgpon baru 3kg walhal danish dlu 3.7kg so insyaALLAH semuanya lancar... amin
    kaih g cr nasi kerabu, kang x sempat plak hehhee
    ptg ni psr mlm dpn umah aku hihiii

    BalasPadam
  2. kak el, makan puas2 kak el, nanti dalam pantang kang terliur plak...tapi makanan dalam pantang pun best jugak...muahahahhaa... ye lah tu betullah, bila dah 3 orang keluar.... yang keempat selalunya mudah ye tak? In Shaa Allah, semoga dipermudahkan ya kak el? I'll pray for you....

    BalasPadam
  3. mkn je laaaa....3 kg pun okey jek...hehehee...

    BalasPadam
  4. selagi terasa nak makan, makan je.. hehe

    BalasPadam
  5. harap2 smua di mudah kan lah ye kak el ^_^

    BalasPadam
  6. hahha..siap nk nasi kerabu tu tak menahan..api lgi gi terjah la sblm teettttttt.... ;p

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah .. semua anak2 Kak El lahir dengan sihat walafiat.. moga kali ini juga sihat :D
    Jaga kesihatna Kak El.. jangan makan berlebihan yer hehehe :D

    BalasPadam
  8. Tetiba aku lak rs risau..ngeri! Ko blasah ja apa yg hg rs nk mkn noh..pas branak br diet..:)

    BalasPadam
  9. betul..pi makan apa yang nak..nanti lama nak berpantang..hihi:)

    BalasPadam
  10. Mkn je la wei..tu a ggaran je berat . Jgn dok gatai nak kurabgkan mkn nadi.majan utk hg ngan anak sekali tau.

    moga bersalin dgn mudah yer..

    BalasPadam
  11. laa.. Hang belum meletup lagi ke el??

    BalasPadam
  12. msa kk pegnen no 3 tu selalu kene braxton hicks ni seawal 8 bln...mau cuak dibuatnya...hhee...

    take care dear...

    BalasPadam
  13. ok ler tu, irfan 3.5 kg ! normal tau..hehe

    BalasPadam
  14. wah!!...btul tu sis..time peknen makan apa ja..haha..masa pantang nt,xla teringat2...aritu sy scan masa 36w..berat baby dah 2.8kg..doc kata mesti 3++kg punya kalau lahir..pastu tnya doc,kalau sy control mkn,berat baby maintain x?..doc gelakkan sy..katanya TAKKANnya..gerenti naik sebab baby pandai makan dah sebenarnya dlm perut.makan ikut tali pusat la..hehe...all the best sis!!....ni lama la dah x update ni..dh bersalin ka?? semoga dipermudahkan..amin~

    BalasPadam
  15. Takpe insyaAllah mudha2an..

    Takpe la 3kg sebab eL penah bersalin lg besar dari tu kat abg Danish kan.

    BalasPadam