Khamis, 29 Mei 2014

BERBUKA PUASA DI SEOUL GARDEN QUEENSBAY

smlm el puasa :)
igtkan nak mkn ape yg mil msk je
tp balik2 umah..hubby ajok mkn kat luar
aikkk biar betik..tgk dapur mil msk kari ikan pari ngan ikan belah belakang
mil pulak dah fly2 g KL smlm kul 3
so takut lah hubby dok temberang
tp mmg betullah dia nak belanja
ntah ape mimpi nak belanja ekekeke
katanya lauk tu leh simpan tuk esok 

so hubby ajok g mkn kat Seoul Garden Queensbay
ritu weols pi Queensbay nk sopin raya..dia ternpklah Seould Garden tu so dia teringin sgt nk try mkn situ

So smlm weols dinner kat situ
Mcm queen lah iols smlm sbb iols kan puasa..so bab2 amek makanan masak grill rebus tu semua hubby ngan danish buatkan..mama el x larat sbb pose ekekeke..mama el didahulukan ekekeke

Mula2 risau gak nak pi situ sbb takut budak2 tu x makan
tp so far mcm2 ada kat situ..nasib boleh grill n ada makanan  mcm nugget fries fried nasi goreng hotdog yg budak2 suka makan..so xyah lah mama el risau sgt ekeke

Tapi mmg best lah mkn kat Seoul Garden tu mcm2 ada weiiiiii
ada ais kacang cendol mcm2 seafood hoiiii x senarai lah hehe
Tapi weols xdelah amek gambar semua..seganlah lagipun iols xlarat sbb puasa kan hehe


 Masuk2 situ terus kena bayar dulu..baru leh amek makanan
Makanan punyalah byk smpai x tau nak amek ape
Weols main amek je..berapa round ntah dok bgn duduk bgn duduk g amek makanan haha


Hubbylah paling excited..dia ckp meriah betul makan kt sini
Boleh makan sampai lebam hehe


Weols amek sup ayam ngan tomyam
Memang thoorrbaekkkklah sedap sgtttt aduuhh kena repeat lagi mai sini :)


Air pun leh refill byk kali bayar RM3.99


Iols xleh nak mkn dah..perut dah ketat giler..hehe

Hubby tukang masak smlm :) smlm cam terlebih hepi ntah kenapa iols x tau..bila tya sengih mcm kerang busuk hahahaha


Yg paling best sekali ais krim diorg mmg sedap gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Sedap sgt2..smpai repeat bape kali hahaha..anak2 lagilah dgr ais krim terus laju2 amek hehe
Ni pun hubby tulun amek kan..wah wahhh kan dah kata mcm queen iols that day hehehe


Budak2 ni pun dah mcm mak buyung..semua tunjuk perut..mamaaaaaa abg xlarat dah ketat perut dah besar mcm mama...mamaaaaaaa arwen pun...mamaaaaaa tgk nie (alana tunjuk perut) hahahaha

Lau pi Queensbay ni...smpai2 parking nak masuk dlm mall tu sure tmpt ni lah diorg nak main..dah xde tempat lain..balik pun cam tu gak..mesti nak panjat tiang besi ni hahaha

Oklah overalll mmg best sgt2 Seoul Garden ni..makanan pun byk..mkn smpai lebam
Nanti nak pi lagiiiiiiiiiiiiiii

Adult: RM36.99 kut
Kid: RM16.99 kut

so smlm weols amek set 2 adult 2 kids

Lau pi Sunday kids eat free..Allah rugi xpelah next time pi Sunday :)



nota noti: 20 days to go..adoii cepatlah bb kuar..mama dah xlarat ni hehe

19 ulasan:

  1. Mmg best mkn sini..nnt hg g hr ahad..kids foc..:)

    BalasPadam
  2. huhu...mknn korea msti ada mee...

    BalasPadam
  3. EL, I havent go .. but thanks for sharing info. Nak try. Tapi kena google lah kan kat mana selain kat queensbay tu. Hehehe.

    BalasPadam
  4. menarik je kan..makan sampai kenyang..

    BalasPadam
  5. bestnya...
    tak penah lg mkn kt seoul garden ni..
    inshaAllah kalau ada rezeki nk gi gak..hehe..

    mcm2 ada...lapar la plak ak ni...

    BalasPadam
  6. amboi, jauh tu buka pose sampai ke korea hehe... sodap nmpk..kami xpenah makan kat sini..riso gak nak masuk pastu xtau nak order apa hahaha

    BalasPadam
  7. alamak sis..bt sy terliur la...teringin plak nk makan steambot2 ni..hehe:P

    BalasPadam
  8. amboi2..syok yer mama el makan..hihihi...xper2..makan sampai lebam sebelum kena pantang nanti..hehehe..20days to go yer..gud luck mama el...semoga dipermudahkan nanti =)

    BalasPadam
  9. mmg menarik sgt kat cni.. aku pon x berkesempatan lagi
    sbb payah ckit emir tue...
    ahad yerr kids free? wahh tq2

    BalasPadam
  10. wahh..memang nampak sedap..terliur pulak akak...tak pernah gi restoren camni...:)

    BalasPadam
  11. sedapnye nampak makanan tu.. dah le tgh lapa.. menjejes air liur u.. hehe..

    BalasPadam
  12. mmg nmpk sedap lah..
    aiskrim tu pom byk jugak..semangkuk dia bagi..

    BalasPadam
  13. sedap lak steamboat ni nmpk..tapi mcm baru pas makan..tapi cam teringin balik..huhuhu

    BalasPadam
  14. emmm kalo cam gituuu mmng puas sgt la mknnya..meriahhh

    BalasPadam
  15. Jgn makn banyak2 kak, sian kt baby..hihih
    betul ke lagi 19 hari bb nak kuar?? dh dekat dahh tu..

    BalasPadam
  16. wah ! mcm pwincess yer semua hubby sediakan ..bestnyer preggy..tak sabar lak nk preggy, lg2 part nk mkn mcm2, mesti kena ditunaikan ! hehe

    BalasPadam
  17. Seoul garden adalah terbaik...memang best giler...bila la dapt pi sini lagi....20 hari lagi???ok2 bertabah...semoga allah permudahkan...

    BalasPadam
  18. tak pernah pun ku jejak kaki ke sana...

    BalasPadam
  19. Bagi saya seoul garden ni sedikit mahal tetapi servis semua puas hati.tempat selesa dan dijamin halal.:-)

    BalasPadam