Khamis, 24 April 2014

WW AIR TANGAN SUAMI

hubby iols ni bab2 mengemas umah basuh kain dan lain2 mmg tip top
tp bab masak2 ni mmg x pandai sgt
cuma masak yg goreng2 tu boleh diharap :)
 
tp sejak iols preggy yg ke4 ni
ada lah slow talk ngan dia
rajin2lah ke dapur..iols dah x larat
masak lah nasi bila cuti2..sng bila iols balik keje..xpayah nak kelam kabut
pas2 ckp kat dia..belajar2 siang ikan kan..ringan skit kerja di dapur
alhamdulilah bab masak nasi tu..mmg dia buat..lau dia cuti tu mmg dah masak nasi siap2..iols just masak lauk je..

one day tu iols msg kat hubby..tolong kuarkan ikan dalam peti..tp dia x balas
sekali balik..iols terus ke dapur...tgk nasi dah masak
bukak peti ais..tgk ikan dah siang..wahhhh kemain kan
tiba2..dgn senyum2 kambing hubby iols ckp
"cer mama tgk bwh tudung tu"
iols pun bukak tudung salji..tgk2


tadaaaa..telur dadar ngan ikan bilis goreng siap ada cili bawang tu taw hahaha..thorrrbaekklah
mulalah kuar ayat2 cinta "ha tgk suami u ni sayang kat u n anak2 taw..masak basuh kain sidai kain kemas umah blablablablabla" hahahahahaha
1st time tgk dia masak cengitu..sllu masak telur je.. 
oh yea..ikan bilis goreng tu mmg fevret dia..lau dah x tau msk ape..msk itu pun dia dah ok dh  :)


Ha 1st time hubby siang ikan nyot2/sardin..pas ni senang lah iols..bab siang2 ni iols mls skit..so bagi kat hubbylah hahaha

hubby iols ni tahu goreng telur, masak air megi nasik, sosej, fried fries, burger dan yg seangkatan dgnnya..tp bab2 yg perlu menumis bagai..mmg x tahu langsung 

Xpelah..ni pun dah cukup beruntung iols ok :)

16 ulasan:

  1. woww so suweeettt hihi takpe la sikit2 blajar kang klu dia pandai dari kita tecabar plak kang ;p

    BalasPadam
  2. Untung badan ye..sesekali mmg best kan..eratkan kasih sayang...

    BalasPadam
  3. ash datang tengok aunty el... eh oklah tu, terbaik apa? hik hik hik...

    BalasPadam
  4. haha good...at least senang la wife2 nak berehat ke emergency ape ke...pasal agak kesian jugak kat wife yang laki tak pandai masak & semua wife nak kena sedia..

    New Entry "Percutian Ke Perth, Western Australia - Day 1 (Perth International Terminal)"

    BalasPadam
  5. tu pun dh byk membantu dah tu :)

    BalasPadam
  6. untung ler kak el..husband ecah goreng telur pon xpandai..siang ikan pe tah lg..masa awal pregnant dulu tiap hari mkn luar jer..smpai tringin nak makan nasi panas2 gaul smbal blacan jer pon kene g beli kat kedai..hehe..

    BalasPadam
  7. suami rajin..sejuk hati isteri..:)
    dolu2 laki kaksura pun rajin .sekarang ni ..malas..rajin basuh baju jer..hihi..pakai mesin..:)

    BalasPadam
  8. suami CN pun pandai masak, tapi bila dia masak, mmg dasyat la dapur CN ! hehe

    BalasPadam
  9. Rajin asben akak, ok ler tu..hehe
    feberet sy tu ikan bilis goreng & telur dadar...lauk bujang...hehehe

    BalasPadam
  10. suami saya memang pandai masak. :)

    BalasPadam
  11. best la el camni..ringan tulang suami el..dah boleh harap dah tu..

    BalasPadam
  12. amboiiiii baik nyaa somi kak el :)

    BalasPadam
  13. bestnyaa ada suami yang rajin menolong.. senang .. takda lah busy sgt

    BalasPadam
  14. untung dpt husband mcm ne... org llaki jrg2 masak tp skali masak mmg sedap tp ngan pakej dapur yg "awesome" heheheh :D

    BalasPadam
  15. Ye la kan klu bekerjasama gini mang sejuk je rasa kan. Mang sangat sangat beruntung

    BalasPadam