Rabu, 16 April 2014

MIZI BISTRO NEW WORLD PARK JALAN BURMA, PENANG

nak share ngan uols our dinner as our besday boy and besday girl

igt nak pi dinner ahad 6/4 ari besday iols..tp mak ngan abg kakak ipar dtg mai penang nk tgk abah pas2 singgah umah iols kejap lepak2..gigih msk mee kuah tuk theyol..berpeluh iols haha

dah lama dah teringin nak mkn kat Mizi Bistro ni..ni gara2 my frenlah (blogger) wantie dok show2 dia mkn ngan ofismate dia haha..dulu weols ada dtg terjah sini tp tgk keadaan mcm rmi..so xjd..siap dah duduk tp waiter x dtg2 pun

esoknya 7/4 weols dpt dinner kat sini..mujur x rmi org..cepat giler servisnya..mmg marveles giler

Portion tuk satu2 menu ya Allah punyalah besaqqqq...
Weols order set meal RM25 tuk 4 org..hubby iols pilih set meal gak tp dlm set meal tu xde menu yg dia nak tu so kena add in RM6..yg best dpt mkn eskem "eat all you can" oiiiiii teruja anak2 ok hehe

Nti lau dtg lagi sini kena order 3 set je..sbb bykkkk sgt portion nie..besaq2 belaka
Yg best...semuaaaaaaaaaaaaaaaa sedappppppppppp belakeeeeeeeeeeeeee hahaha


Mizi Bistro New World Park Penang
(next to Tune Hotel Jalan Burma)


Ni dia..besday boy 2/4 ngan besday girl 6/4 :)


Ok abaikan muka Arwen cam tu..dia tgh buat pagai sbb org lain xleh dok ngan mama..mama el dia pya sorg haha





Menunggu order smpai..iols pusing2 dlm bistro tu


 Antara deko dlm Mizi Bistro


 Senyuman dr si manis Alana :)


Ok ramai yg ckp mushroom soup kat Mizi ni mmg sedap..yes definately correct..mmg sedap giler..terasa mushroom dia tu bila mkn 5 bintang uols :)


Bila budak2 tu dgr ada eskem..nak2 pulak "eat all you can" ha ape lagi..x sabo2 tgu makanan smpai siap ckp kat waiter..kakak saya nak mkn eskem..bguslah waiter tu mmg friendly sgt2..waiter tu pun layan budak2 tu



2 org budak teruja dpt mkn eskem..ha mknlah smpai puas ye anak2 



Order hubby dah smpai..lupa lak nama menu ni..Lamb ape ntah..lembut giler daging ni..super sedap :)



Ni iols pya..Chicken Cordon Bleu..siyes sedap sgttt smpai anak2 iols pulak yg perabis iols pya ni..huwaaa haha


 Ni pulak tuk budak2 pya..Chicken Chop with Mushroom sauce..sedap giler ok lagi2 sauce dia tu..iols pun melantak gak chicken chop ni hahahaha


Sebelum balik sempat gak lah nak amek gambar kt dlm tu..tp segan pulak tiba2 rmi pulak org hehe


ok Mizi Bistro ni status halal dan ownernya sorg yg mualaf (bukan gambar di atas hahahah)

Ada 2 cawangan lagi satu di
Tesco Tanjung Bunga dan Gourmet Cafe Pragin Mall


Iols mmg rekemen tempat ni kat uols semua :)



psstt: td pagi sekerat jalan je dpt bw tiba2 boss masuk terus tutup haha







14 ulasan:

  1. Aq igt tokee yg dok tongkat dagu tu.. Kiranya br buka kt new world la erk? Aq slalu lepak dkt old town tu..next time leh terjah psl nmpk menarikkkkkkk...:)

    BalasPadam
  2. semua pic tu buat akak meleleh..dah la tengah lapar ni...sedapnya...:)

    BalasPadam
  3. Aku selalu pi makan kat sini weih.. suka signature dish dia. sedap. dia punya konsep memang best kan. Then hari tu aku pi kat Tesco Tanjong Tokong tu makan kat Mizi Bistro jugak. sempat jugak aku tengok muka owner tu masa makan kat Mizi Bistro tesco tanjong tokong tu.


    owner dia so soft spoken weih...

    BalasPadam
  4. lapooooo tgk mknn!
    harap2 dapat pi penang...misi jjcm!

    BalasPadam
  5. sodappppp nya kak el.... nak cikit

    BalasPadam
  6. uish...menarik sesangat dah ni....

    BalasPadam
  7. harga boleh tahan murah..tempat best mmng tak rugi la ek...arwin camne pasni mama dh ada bb lgi muncung la dia...

    BalasPadam
  8. alamak cam bestnyer tapi jauh amat ler pulak...
    nampak menarik tempattu... tourist mesti suka singgah sini...

    BalasPadam
  9. ak penah dh pegi Mizi ni kt Tesco Tg Bungah..
    rasanya dh 2x kot...mmg best
    ice cream dia..ikut suka nk amik brpa kali pon..hehe...

    BalasPadam
  10. Halal? Pork FREE tak semestinya HALAL...

    BalasPadam
  11. saya semak mizi bistro ni tak ada certificate halal pon. dan mereka serve alkohol...tak pasti pulak dalam makanan ada diorang masukkan alkohol ke tak.dalam restoran ada satu sudut bar. macamana seorang mualaf/islam boleh buka bisnes ada alkohol ye? sy pun agak musykil.tapi kalau tak yakin, tak payah makan lah kan.senang. 1% haram, habis rosak 99% lagi yg halal.sekian.

    BalasPadam
  12. Owner; husband (malay) & wife (Chinese muslim). Husband prnah keje hotel. Fully halal? wallahu a'lam. Sy pun teringin nak pegi tp masih mencari kesahihan.

    BalasPadam