Rabu, 26 Mac 2014

BUKIT MERAH LAKETOWN KAMI DATANG!!!

 bekal pun dah siap..jom kita pergi!!!hahaha


iols mmg cengini lau nak pi mn2 yg sure nak bw bekal..jimat satu hal ekeke..so mak buyung gigih masak nasi tomato..ayam masak merah ngan kerabu timun..seawal jam 7pg gigih masak uols :) hubby request suh wat sandwich telor..as pleasure sayang agagaga :) sandwich tu tuk bekal dlm kete as bfast..;)

so kemanakah kitewwww!!!!hahaha tya lagi tajuk n3 pun dah tahu kan


xkemana2 pun..just around the corner je hahahaha..ke Bukit Merah Waterpark lah mn lagi lau bukan tuk budak2 enjoyyyyyyy hehehe

otw tu anak2 x abis2 tya..nak pi mana nak pi mana mama..iols ckp kita g mandi kolam kecik..kolam sorg satu ha mandilah puas2..anak2 ckp..xnakkkkkkkkkkkk xnak kolam kecik..nak kolam besar..ekekeke 

Sampai2 je kat B.Merah tu apa lagi...seronok bukan main lah budak2 sampai lompat2..wahhhhh wahhhh wahhh mama..best tempat ni mama..kitewww sukerrrrr...ek elehhh xtau yg mama diorg ni lagi sukerrr ekeke

Tiket masuk dewasa RM30
Kanak2 RM20

Kanak2 bwh 90cm free. So ketinggian alana dalam 95cm..depa pun x cek pun..ckp je tinggi lah beh kurang 90cm..mujur free..dah save kt situ hahahaha

Ekceli makanan luar x leh bw masuk..heyyyyyyyyyy mama el mana nak pikir warning2 tu ekekeke lgpun diorg takan spotcek pya..lau cek pun mama el tahu caner nak wat nak cover bekal2 tu haha

X byk sgt gambar weols amek sbb weols sibuk layan anak2 yg teruja sgt2 tu..mama el pulak mn tahan tgk budak2 tu main air..dah lah cuaca panas skun ni kan...berendam je lah mak buyung ni..so gambar xdelah sgt..hehehe..cuaca xdelah panas sgt ritu...boleh lah nak berteduh kt pokok2 tu

 

 
Abg danish ngan arwen mmg diorg dah berani skun..dulu2 nak main gelungsur tu pun takut2..la ni diorg x kisah dah..weols sewakan pelampung besar tu tuk main kat gelungsur tu


iols pulak teruja tgk diorg naik pelampung kat gelungsur tu..tya caner ok x?best mama best betullllll..hahaha

iols pulak asik ngan alana je..alana tiba2 takut nak main..tp mula2 je lah haha


alana pulak iols teman dia mandi kan area sini..sini xdelah ada kolam..cuma air pancut je ngan gelungsur tuk budak2 kecik..oklah alana pun hepi :)


Weols sampai pun lambat gak..dlm kul 11 cam tu...nasib kat hujung tu ada pondok2 leh weols cover skit bekal yg weols bw..hahaha


Hampir 4 jam gak lah weols lepak sini...seronok betul dpt berendam..budak2 tu smpai xmau balik..suh dtg lagi amboiiiiiiii igt masuk sini RM2 kut haha..xpelah just to have my anak2 enjoy cuti sekolah ni..asal diorg seronok ronok2..nti mama babah bw g tempat lain insyallah ada rezeki ok :)

Compare ngan Lost Tambung kat Ipoh tu lagi best dr Bukit Merah ni..xde ape sgt yg best kat sini..tp jdlah tuk budak2 enjoy kan..Lost Tambun tu dah 2x weols pergi..so nti pas beranak nak pi lagi..sbb teringin nak naik gelungsur pjg tu lagi haha..eh eh xmo lah pi Lost Tambun tu nak pi lagi adventures..Sunway Lagoon hahaha kbai

20 ulasan:

  1. alaaaa naper tak ajak...ahaksss gedik tak?

    BalasPadam
  2. alaaaa sonoknya tgk anak2 hepi dapat kejutan drp mama el :)
    dapat bayangkan cane dorg jerit2 :)
    iols pun macam mama el
    suka bawak bekal
    save sket la kan hehe

    BalasPadam
  3. mmg seronok tk terkira la dorang kn
    mandi kolam...

    ak blm smpi lg lost world of tambun tu weh..
    mmg best dr bukit merah kan?

    tu la..ak duk pk..
    cm mn hg bw masuk bekal tu
    kan tk dibenarkan..haha.
    pandai hg cover noh..

    BalasPadam
  4. shark lebih tertarik dengan nasi tomato tu..
    sodapnyer kak,,
    ayam merah tu nmpk superb..
    heheh.

    BalasPadam
  5. wah bestnye main air..budak2 memang suka main air kan..pastu taknak kluar dah...
    nasi tomoto tu kelihatan sangat sedap!!

    BalasPadam
  6. bestnya..teringat kenangan dulu2 datang sini..
    cer creta camner bleh lepas bawak bekal tu..kiratang dulu x lepas..huhuhu..

    BalasPadam
  7. best nyer... hang mandi tak? aku naq naq kali mai tempat cam ni tak pernah pun mandi...huhuhu..

    dah lelama dok biasa cam tu tak de nak mandi dah aih.. tengok anak anak mandi je.. panaih dak wei kat sana... ayaq tu pun bukan sejuk kan.. chocha panaih pun panaih gak kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah dtg tempat waterpark ni giler x mandi..surelah mandi weiii..iols asik berendam ngan mandi ayaq pancut tu haa..siap huha huha ngan hubby..bestlah weols berendam sakan dlm tu...anak2 pulak diorg seronok main gelungsur tu ha..iols lak x abis2 repeat mandi kt tempat ayaq pncut tu..best woooo sejuk je..xdelah panas sgt..lgpun tempat tu byk tempat teduh :) weols siap booking tempat kat bwh jambatan lagi..situ redup skit hahaha

      Padam
  8. bestnya! :)
    http://eykabaha.blogspot.com/

    BalasPadam
  9. owh sedapnya bekal...eh masa kami ke bukit gambang dulu, beriya buat bekal jugak tapi finger food jer la, dorang cek beg sebiji sebiji, I sorang jer dapat seludup sebekas sosej goreng, tu pun depa tanya apa dalam tu I cakap seluar basah JJ muahaha. strict giler kot, tak kuasa nak membeli makanan dalam tu dengan ramai2.

    BalasPadam
  10. Seronok sakanlah budak2 tu... Cuti sekolahkan....apa lagi ...jalan2 lah ye...

    BalasPadam
  11. wow wow wow bestnye bestnye...
    kalo bwk zarra mesti dia suke sgt nie...

    BalasPadam
  12. akak dah pergi sini masa zaman takder anak.. tak seronokler sebab anak2ler suka tempat cam ginikan.. tuler ingat sekali nak gak pergi bawak anak2 pulak...
    syiokler anak2 El yerk.. cuti sekolah terisi dengan xtvt gini.... kalau nak tulis karangan untuk kenangan cuti sekolah tentu panjang dapatnyer..

    BalasPadam
  13. bestnya kak, teringin juga nak jejak bukit merah ni, huwaaa !!!

    BalasPadam
  14. ini la yang buat SA rasa geram ari tuh kena tinggal ngan Dania....dia dah sampai sini dulu dari mama eh...huh...

    BalasPadam
  15. bukan takat anak ek mama dia sekali terujaaaa!! hihi nk gi sunway lagoon kena kumpul duit dari awal tahun la...pitammmm ;p

    BalasPadam
  16. bestnya.. tak pernah lagi sampai bukit merah ni..

    BalasPadam
  17. Takmau mai penang ka? Hiks

    BalasPadam
  18. gigihnya mak buyung siapkn bekal heavy meal mcm tu. Seronok berpiknik?? Bagitaulh mcm mana blh lps bawa bekal tu masuk??

    BalasPadam